Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś wie jak uzyskać 5$ na IBG za "like" na fb? Chce kupić teraz mi5 32 czarnego, póki w dobrej promo jest. Nawet taniej niż biały na XFS

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem czarnego na ali od Goldway. Bedzie vat jak przez Holenderską poczte? 

Nie mogewkleić linka. 

Edytowane przez majkel123
Opublikowano (edytowane)

ja kupiłem MI5/64 od Dreami z ali . Przesyłka opisana jako MP4 value 50$ ,  żadnego vatu pocztą mimo zatrzymywania w uc , to samo z RM3proPrime które tez od niego kupiłem .  Z IBG brałem tez RM3proPrime i był 61pln vatu bo opcja tylko dhl vat nie wiem z czego naliczony ale i tak mały bo powienień być x2

od Dreami mnóstwo giftów ( silikonowe pokrowce, szybki, folie , przejściówka usb-c , ramki do kart sim i dodatkowe kluczyki do otwierania tacki, dobrej jakości przejściówka do ładowarki )  przesyłka szybka i dobrze zapakowana . pisałem mu by nie wgrywał nic swojego tylko sprawdził jakość i funkcjonalność i tak zrobił.

W mi5 po przejściu na nasz rom mam problemy z żyroskopem czujnikiem zbliżeniowym i jasności ale to ponoć kwestia sterów w miui8

edit , ostatnie wydanie miui naprawiło wszelakie problemy :)

Edytowane przez Kupiec1985
dodatkowe info
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Złożyłem zamówienie za pobraniem w xaomi.com.pl. Dostałem na maila: 

Twoje zamówienie zostało przyjęte i jest przetwarzane. Poniżej znajdują się szczegóły zamówienia:

Płatność gotówką przy odbiorze przesyłki od kuriera.

Czy mogę anulować zamówienie? Nie zakładałem konta na xaomi.com.pl a kontakt z tą firmą jest zerowy.

Dodam że znalazłem stronę Waszego kolegi xon24 z allegro: http://xon24.eu/ który ma dobre ceny tylko wtedy telefon nie posiada PL menu.

Proszę o pomoc co mam zrobić?

Edytowane przez JacekBB
brak literki
Opublikowano (edytowane)

W Nexusie zmieniałem Romy, kernele. Temat nie jest mi obcy.  Najbardziej boję się bootlopa...  Hehe 

Prośbę o odblokowanie bootloadera już złożyłem z 100 procentowym security. 

Edytowane przez JacekBB
Opublikowano

Czy żeby móc serwisować telefon w Polsce (lub gdziekolwiek w Europie) można kupować tylko na ibuygo?
Pytam, bo ceny np xon24 ma lepsze ale obawiam się czasu serwisowania w chinach i o koszty wysyłki. Telefonu używam bardzo dużo i dość często odsyłam na gwarancję producentów. Aktualnie 3 raz w serwisie siedzi xperia z3c, stąd gwarancja jest dla mnie bardzo ważną sprawą. Miałem już kiedyś jednego chińczyka Zopo Zp200+ i były z tym problemy

Opublikowano

ibuygou.com

Zakupu dokonałem w niedzielę. W środę otrzymałem informację od supportu, że wysyłka nastąpi w kolejnym dniu roboczym po czym faktycznie w czwartek słuchawka została wysłana z Hong Kongu. W piątek przed południem telefon był w moich rękach. Zdarzają się zakupy na allegro, które trwają dłużej także zachęcam niezdecydowanych.

Opublikowano
ibuygou.com

Zakupu dokonałem w niedzielę. W środę otrzymałem informację od supportu, że wysyłka nastąpi w kolejnym dniu roboczym po czym faktycznie w czwartek słuchawka została wysłana z Hong Kongu. W piątek przed południem telefon był w moich rękach. Zdarzają się zakupy na allegro, które trwają dłużej także zachęcam niezdecydowanych.

A jaki rodzaj przesyłki? Był VAT?

Wysłane z Mi5

Opublikowano

Zastanawiam się nad mi5 128GB ibuygou lub goldway.
Jest spora różnica w cenie 505$ + przesyłka, a goldway ma za 460$ z przesyłką.

Warto dopłacać/przepłacać? Są jeszcze jakieś + ibuygo opróczy wgranego romu EU??
Kwestia gwarancji chyba wygląda tak samo i tak trzeba będzie odesłać tel. do chin(części do wersji 125GB niedostępne we Wrocławiu)

Może ktoś podać linka do instrukcji lub napisać jak zmienić rom global(taki wgrywa goldway) na EU?
 - jest tego dużo i człowiek już sie gubi. Liczę na odpowiedź typu 1. odblokuj botloader  2. poźniej lecisz wg. tego linku od punktu np. 3

Opublikowano
6 minut temu, emaras napisał:

Zastanawiam się nad mi5 128GB ibuygou lub goldway.
Jest spora różnica w cenie 505$ + przesyłka, a goldway ma za 460$ z przesyłką.

Warto dopłacać/przepłacać? Są jeszcze jakieś + ibuygo opróczy wgranego romu EU??
Kwestia gwarancji chyba wygląda tak samo i tak trzeba będzie odesłać tel. do chin(części do wersji 125GB niedostępne we Wrocławiu)

Może ktoś podać linka do instrukcji lub napisać jak zmienić rom global(taki wgrywa goldway) na EU?
 - jest tego dużo i człowiek już sie gubi. Liczę na odpowiedź typu 1. odblokuj botloader  2. poźniej lecisz wg. tego linku od punktu np. 3

IBG nie wgrywa xiaomi.eu.

Kwestia gwarancji raczej nie wygląda tak samo - jak padnie Ci coś innego niż płyta główna to Acid może to mieć, a jak nie to pewnie on pośle do chin (chociaż mogę się mylić).

Jest jedna instrukcja na mi5, stoi jak byk na stronie głównej, nie wiem w czym sie tu gubić.

https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Opublikowano
18 minut temu, emaras napisał:

Już dzisiaj może zacząć przygodę z odblokowaniem bootloadera (punkt 1 z instrukcji), którą podał wtbn. Dochodzisz do kroku 5 i czekasz. Mój kod sms przyszedł po 48h.

Opublikowano (edytowane)

Już prawie kliknąłem zatwierdź przelew....:-D

Pytanie tylko czy faktycznie od razu można liczyć na korektę cen czy sklepy najpierw będą chciałby pozbyć się zapasów...

Edytowane przez p-a-b-u
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :) 

Jako iż za niedługo wypłata, a ja przymierzam się do zakupu mi5,(po męczarniach z szajsungiem) mam pare pytań odnośnie wysyłki.

Mam zamiar telefonik zamówić u Xona, wersję 32 gb, co mnie wyjdzie ok. 1300 zl. sprawa polega na tym, jaka jest szansa na to, że będę musiał zapłacic podatek VAT ? (o ile się nie mylę, cła nie muszę płacić) A jeśli już do tego dojdzie, jaka to będzie kwota(5 czy 23%?) i czy urząd celny zatrzyma telefon u siebie, czy będę musiał zapłacić ów kwotę przy odbiorze?przesyłka oczywiście kurierem(DHL lub ). Jeśli ktoś jest łaskaw, prosiłbym o wszystkie możliwe scenariusze co się mogłoby stać :) 

Opublikowano

Do mnie właśnie dotarła przesyłka od ibuygou.com

Zamówiony i opłacony 18.08, wysłany 20 a dziś już u mnie. Z kuponem rabatowym wyszło mnie 1265zł wersja czarna 32gb, wysyłka dhl z ubezpieczeniem od zagubienia paczki, nie brałem ubezpieczenia od VAT, bo paczka ma zaniżoną wartość więc się nie kalkuluje. Szło, przez Gdańsk, żadnego VATu nie policzyli.
Polecam! :)

Opublikowano
15 godzin temu, b.n napisał:

Zamówiony i opłacony 18.08, wysłany 20 a dziś już u mnie. Z kuponem rabatowym wyszło mnie 1265zł wersja czarna 32gb, wysyłka dhl z ubezpieczeniem od zagubienia paczki, nie brałem ubezpieczenia od VAT, bo paczka ma zaniżoną wartość więc się nie kalkuluje. Szło, przez Gdańsk, żadnego VATu nie policzyli.

wybrałeś DHL czy UPS?

ja zamówiłem i opłaciłem mi5 64 17.08 i nadal wisi status paid...mam nadzieje że dziś coś się ruszy w tym temacie...

Opublikowano
15 godzin temu, b.n napisał:

Ja zamówiłem 19.08.2016 wersje 64gb z ibuygou. Dostałem wczoraj a powinno dojść w piatęk tylko DHL coś namieszał... Wyszło 1462 zł bez ubezpieczenia od VAT. Przesyłkę zadeklarowali na 20USD i przeszlo przez Gdańsk bez problemu i bez VATU. Natomiast jedno pytanie mi5 przyszło z wersją GLOBAL 7.5.2 i mam problem z przyciskam co są po lewej i prawej stronie obok czytnika. reagują one po 3-4 naciśnięciu... jak chce wrócić do poprzedniej aplikacji muszę nie raz nacisnąc pare razy zanim zatrybi... Czy ty masz tak samo?? Czy to wina softu?? Może ktoś poradzić?? Po za tym telefon jest świetny.

Opublikowano (edytowane)

Mój Mi5 od xona wysłany w piątek 19.08 z Hong Kongu już po odprawie celnej w Katowicach.  DHL Express daje radę :)

Edytowane przez JacekBB
Opublikowano
Mój Mi5 od xona wysłany w piątek 19.08 z Hong Kongu już po odprawie celnej w Katowicach.  DHL Express daje radę

Daj znać ile naliczyli :-)

Wysłane z Mi5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...