acidbrain Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Cześć Ostatnio byłem na nartach i wywaliłem się na śniegu. I może nie na stronę z telefonem ale jednak wstrząs był. I ostatnio podłączam telefon do ładowarki i coś wolno się ładował i na następny dzień w pracy jak podłączyłem przez usb do kompa to traciło połączenie jak się poruszało kablem. Mam też inne kabelki w pracy tak jak by mają ciut masywniejsze wtyki micro usb i tam się normalnie ładuje i łączy z kompem. I kurcze nie wiem czy mam pogrzebać jakąś igłą i czy może coś podgiąć w tym gnieżdzie.. Spotkał się ktoś z tego typu problemem ? Jakieś rady ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 13 minut temu, acidbrain napisał: Cześć Ostatnio byłem na nartach i wywaliłem się na śniegu. I może nie na stronę z telefonem ale jednak wstrząs był. I ostatnio podłączam telefon do ładowarki i coś wolno się ładował i na następny dzień w pracy jak podłączyłem przez usb do kompa to traciło połączenie jak się poruszało kablem. Mam też inne kabelki w pracy tak jak by mają ciut masywniejsze wtyki micro usb i tam się normalnie ładuje i łączy z kompem. I kurcze nie wiem czy mam pogrzebać jakąś igłą i czy może coś podgiąć w tym gnieżdzie.. Spotkał się ktoś z tego typu problemem ? Jakieś rady ? ...ale jak to na nartach? Przecież śniegu ni ma! Baterię pan wyciungnij i włóż z powrotem. Sprawdź jakie to dobre to ładowanie na różnych kabelkach programem Ampere i jeśli to możliwe, sprawdź czy ten kabelek z tą ładowarką dobrze ładuje inny telefon (o podobnym napięciu, żeby nie było). Przeczesz forum w poszukiwaniu słowa "gniazdo" - był już temat gdzieś na początku lutego (jeśli pamięć dopisuje) jak się komuś coś takiego spaprało, nawet ze zdjęciem. @Acid tam kilka fachowych uwag dorzucił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 @Marvinka, no, z realizacją punktu 1 na Redmi Note 3 to może być jednak spory problem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonir Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Za wymianę uszkodzonego gniazda zapłaciłem -80zł. W innym telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 No właśnie chce uniknąć serwisu Nie wiem za bardzo gdzie dogiąć blaszke czy coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 1 godzinę temu, krzycz napisał: @Marvinka, no, z realizacją punktu 1 na Redmi Note 3 to może być jednak spory problem BEZEDURA! Na załączonym obrazku widać oficjalną instrukcję wyciągania baterii! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Cześć Ostatnio byłem na nartach i wywaliłem się na śniegu. I może nie na stronę z telefonem ale jednak wstrząs był. I ostatnio podłączam telefon do ładowarki i coś wolno się ładował i na następny dzień w pracy jak podłączyłem przez usb do kompa to traciło połączenie jak się poruszało kablem. Mam też inne kabelki w pracy tak jak by mają ciut masywniejsze wtyki micro usb i tam się normalnie ładuje i łączy z kompem. I kurcze nie wiem czy mam pogrzebać jakąś igłą i czy może coś podgiąć w tym gnieżdzie.. Spotkał się ktoś z tego typu problemem ? Jakieś rady ? Nic nie grzebać. Kabel wyrzucić, kupić nowy, wskaźnik grubości żył najlepiej 20AWG (maksymalny dla kabli USB) do 28AWG - taki już może dawać spadek napięcia 0,5V na 1mb przewodu. Wysłane z HT7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Po 8 miesiącach używania fona nie mogę używać tela podczas ładowania ponieważ kabel samoczynnie wypada... ma ktoś taki problem czy tylko mi sie to przytrafiło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 (edited) Weź do ręki kabelek usb i popatrz na wtyczkę od tej płaskiej (nieco szerszej strony). Są tam po bokach takie dwa metalowe fragmenty o jakby harpunowatym kształcie. Możesz sobie spróbować je nieco wygiąć do góry (np. igłą), tak żeby ten "harpun" nieco wystawał na wysokość poza obudowę. Jeśli to nie pomoże to coś z gniazdem może... Jeśli na każdym kablu Ci się tak dzieje no to oczywiście to nawet nie trać czasu bo to wiadomo że problem z gniazdem. Edited August 14, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Kupiłem nowy kabel i dalej jeden chu....j można to reklamować?@Acid wypowiesz się w tym temacie? bedę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksywa Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 A może masz kurz w gnieździe? Ja tak miałem, telefon wolno się ładował, kabel też luźno siedział w gnieździe Wysłane z mojego MI 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Reklamować raczej się tego nie da - uszkodzenie mechaniczne. Do wymiany, albo samo gniazdo USB, lub cały port i nie ma, co kombinować - tak się czasem dzieje - gniazdo element zużywalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 16 godzin temu, downtown69 napisał: Kupiłem nowy kabel i dalej jeden chu....j można to reklamować?@Acid wypowiesz się w tym temacie? bedę wdzięczny Cóż. Tylko dwie przyczyny: wyrobione gniazdo brud Sugeruję pod lampką zaglądnąć w gniazdo czy czasem brud nie jest upchany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Faktycznie, od tej ciasniejszej strony był upchany kurz. Sprężone powietrze i cienki drucik zalatwily sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neverdie Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Witam. Mam problem- po wczorajszej burzy zalało się prawdopodobnie gniazdo ładowania USB w moim Xiaomi Redmi Note 3. Wszystko działa jak powinno, oprócz tego, że nie mogę naładować telefonu i zaraz mi padnie(to nie wina ładowarki ani kabla USB, próbowałem na kilku). Czy w takim razie wystarczy wymienić złącze USB, np. takie: http://allegro.pl/oryg-zlacze-gniazdo-usb-xiaomi-redmi-note-3-i6822172617.html?reco_id=07546bf8-8033-11e7-a1e4-025f10d8b3ae&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Search ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashhhh Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Witam, mam problem z podłączeniem urządzenia do komputera. Mianowicie komputer nie wykrywa urządzenia, próbowałem też na innych jednak dalej problem występuje. Xiaomi 4X brata wykrywa na tym samym kablu. Próbowałem różnych sposobów od samouczka, różnych aplikacji czy nawet hardresetu jednak bezskutecznie. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertS Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Witam, mam problem z podłączeniem urządzenia do komputera. Mianowicie komputer nie wykrywa urządzenia, próbowałem też na innych jednak dalej problem występuje. Xiaomi 4X brata wykrywa na tym samym kablu. Próbowałem różnych sposobów od samouczka, różnych aplikacji czy nawet hardresetu jednak bezskutecznie. Proszę o pomoc.Sterowniki sterowniki sterowniki zainstaluj poprawnie jeśli to MTK to znajdziesz info na miuipolskaWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Debugowanie USB włączone? Powinno zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashhhh Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 9 minut temu, Orjon napisał: Debugowanie USB włączone? Powinno zadziałać. Tak, próbowałem już wszystkiego. Dalej nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Jaki system obecnie masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashhhh Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Global 8.5.3 po wipe. To samo występowało przy up2date sofcie więc nie mam pojęcia co może być problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwia Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 W sprawie tych "metalowych fragmentów" jak dokładnie je wygiąć? Nie wychodzi mi to a niestety są one wciśnięte. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts