Rafullo Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Witam. Udało się już komuś odblokować bootloader w RN3 pro? Na Miui Polska jest info ze nie trzeba romu DEV jednak mi zawsze przy 50% wywala błąd Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonda Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Mam ten sam komunikat :/ Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga123 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Też mam to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 czytajcie forum leniuszki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 57 minut temu, pewit napisał: czytajcie forum leniuszki może jaśniej, bo jakoś czytam, ale nic co rozwiązuje problem nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Zatem nie czytasz ze zrozumieniem.. Do odblokowania potrzebujesz mieć rom w wersji deweloperskiej, posiadasz takowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 (edited) Kolejny doradca... "Procedura odblokowania i instalacji MIUIPolska składa się z 3 etapów: Pobieranie chińskiego romu dev aby umożliwić odblokowanie bootloadera* Odblokowanie bootloadera z PC Instalacja recovery TWRP *dla modeli z fabrycznym systemem stable od 7.1 w górę (7.2, 7.3 itd.) nie jest wymagana instalacja romu dev. Odblokowanie bootloadera jest możliwe także na tej wersji. Reguła dotyczy modeli Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, MI5 itd." 1. Pobieranie chińskiego romu dev (wersji x.xx.xx) w celu odblokowania bootloadera MiPad 2 Redmi Note 3 Redmi Note 3 Pro (niepotrzebny) Redmi 3 (niepotrzebny) Mi5 (niepotrzebny) Mi4S (niepotrzebny) Źródło: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Edited March 8, 2016 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 21 godzin temu, Rafullo napisał: Witam. Udało się już komuś odblokować bootloader w RN3 pro? Na Miui Polska jest info ze nie trzeba romu DEV jednak mi zawsze przy 50% wywala błąd Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 14 minut temu, Rafullo napisał: Kolejny doradca... "Procedura odblokowania i instalacji MIUIPolska składa się z 3 etapów: Pobieranie chińskiego romu dev aby umożliwić odblokowanie bootloadera* Odblokowanie bootloadera z PC Instalacja recovery TWRP *dla modeli z fabrycznym systemem stable od 7.1 w górę (7.2, 7.3 itd.) nie jest wymagana instalacja romu dev. Odblokowanie bootloadera jest możliwe także na tej wersji. Reguła dotyczy modeli Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, MI5 itd." 1. Pobieranie chińskiego romu dev (wersji x.xx.xx) w celu odblokowania bootloadera MiPad 2 Redmi Note 3 Redmi Note 3 Pro (niepotrzebny) Redmi 3 (niepotrzebny) Mi5 (niepotrzebny) Mi4S (niepotrzebny) Źródło: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Oba posty się wykluczają nie uważasz? Zapytam raz jeszcze: masz rom DEV?? Ja tu: http://en.miui.com/download.html linku do naszego telefonu nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 2 minuty temu, pewit napisał: Oba posty się wykluczają nie uważasz? Ciekawe w którym miejscu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 jednak czytanie ze zrozumiem, niestety :-// na przykład tu: 4 minuty temu, pewit napisał: Na Miui Polska jest info ze nie trzeba romu DEV 5 minut temu, pewit napisał: 1. Pobieranie chińskiego romu dev (wersji x.xx.xx) w celu odblokowania bootloadera problem polega na tym że NIE MA romu DEV, dziękuję za uwagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 Przed chwilą, pewit napisał: jednak czytanie ze zrozumiem, niestety :-// na przykład tu: NIe wycinaj sobie wyrazów z kontekstu to zrozumiesz: 1. Pobieranie chińskiego romu dev (wersji x.xx.xx) w celu odblokowania bootloadera MiPad 2 Redmi Note 3 Redmi Note 3 Pro (niepotrzebny) I kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Jednak ROM dev potrzebny, bo inaczej nie byłoby tematu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Cóż, rozszerzając tą listę 11 minut temu, pewit napisał: MiPad 2 Redmi Note 3 Redmi Note 3 Pro (niepotrzebny) Redmi 3 (niepotrzebny) Mi5 (niepotrzebny) Mi4S (niepotrzebny) można by wydedukować, że do ŻADNEGO z w/w tel. z nawiasem po nazwie NIE MA jeszcze romu DEV i to autor poradnika miał na myśli no ale co ja tam wiem, rozkiminiaj skąd niemożność odblokowania bootloadera dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 6 minut temu, pewit napisał: Cóż, rozszerzając tą listę( można by wydedukować, że do ŻADNEGO z w/w tel. z nawiasem po nazwie NIE MA jeszcze romu DEV i to autor poradnika miał na myśli to czemu nie napisał (brak) jak w kolejnym akapicie?? 2. Pobieranie Recovery Mi5 (brak) Mi4S TWRP MiPad 2 (brak) Redmi 3 TWRP Redmi Note 3 TWRP Redmi Note 3 Pro (brak) No i chyba @Acid po prostu wie co pisze... Przykład że na stable sie da: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=237174&highlight=unlock%2Bbootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
pewit Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 ok to próbuj...mi się nie chce. Nie lepiej poczekać na jakiś sensowny soft bez bugów i wtedy się bawić? możesz jeszcze sprawdzić po zlokalizowaniu telefonu https://i.mi.com ludziom na wersji z Mediatekiem pomagało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 1 godzinę temu, pewit napisał: Cóż, rozszerzając tą listę można by wydedukować, że do ŻADNEGO z w/w tel. z nawiasem po nazwie NIE MA jeszcze romu DEV i to autor poradnika miał na myśli no ale co ja tam wiem, rozkiminiaj skąd niemożność odblokowania bootloadera dalej Jesteś mistrzem dedukcji... i czytania ze zrozumieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Ja czekam na sms ze zgoda na odblokowanie bootloadera ale poczekam jak wyjdzie jakiś stabilny soft bez bugow bo rozumiem ze ten global eu to 7.1.16.0 w którym był problem z zasięgiem? A poza tym widzę ze są problemy z odblokowaniem na chwile obecna. Język angielski póki co w niczym mi nie przeszkadza:) a niepotrzebne apki zahibernowałem poprzez greenify i dzięki temu nie pracuja w tle i mam 1.6gb wolnego ramu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 (edited) 2 godziny temu, pewit napisał: Ja tu: http://en.miui.com/download.html linku do naszego telefonu nie widzę Pod tym adresem to sobie możesz szukać wiatru w polu co najwyżej. Radzę sprawdzać tam "leniuszku": http://www.miui.com/download-308.html#451 Edited March 8, 2016 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
marchr Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Z tego wynika że nawet jeśli dostaliśmy zgodę na odblokowanie RN3PRO to i tak nie możemy odblokować telefonu Pozostaje czekanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylaxos Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 A nie jest czasem ten blad spowodowany sterownikiem?Mozna sprobowac odinstalowac wszystko i zainstalowac od nowa.Jakby byla wymagana wersja dev jak w innych przypadkach to by chyba nie dawali zezwolenia na odblokowanie tak na logike.Oczywiscie zgaduje i pewnosci nie mam ale tez nie widze tematu odnosnie redmi note 3 pro odnosnie odblokowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Wygląda na to, że rom dev się pojawił http://en.miui.com/thread-239255-1-1.html. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonda Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 I wygląda na to, że global dev, a nie chiński Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 On 8.03.2016 at 11:22 AM, Rafullo said: Przykład że na stable sie da: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=237174&highlight=unlock%2Bbootloader A czy komukolwiek z Was udało się odblokować bootloader na wersji Stable? U mnie ciągle 50% i I CAN'T Verify.... Czy po wgraniu dev z linków powyżej, potwierdzacie, że bootloader można już odblokować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 (edited) 14 godzin temu, Luke_l napisał: Wygląda na to, że rom dev się pojawił http://en.miui.com/thread-239255-1-1.html. No i link już nie działa:/ Edit: Już działa ale linku do ściągnięcia dalej brak:/ Edited March 11, 2016 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 8 godzin temu, Staszek napisał: A czy komukolwiek z Was udało się odblokować bootloader na wersji Stable? U mnie ciągle 50% i I CAN'T Verify.... Czy po wgraniu dev z linków powyżej, potwierdzacie, że bootloader można już odblokować? raczej nikt nie odblokował - wszyscy czekają na wersję dev, pliku do ściągnięcia jeszcze nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Xiaomi zamiast wypuszczać nowe oprogramowanie wypuszcza nowe urządzenia... :/ Więc trzeba być cierpliwym i czekać. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Dnia 11.03.2016o06:39, Rafullo napisał: No i link już nie działa:/ Edit: Już działa ale linku do ściągnięcia dalej brak:/ A ten na https://miuipolska.pl/download/? Ja sobie pobrałem przed chwilą, aktualnie 7.1.18.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 A co ma miui polska do linku który cytowałem? Czy Ty wiesz co pobierasz ze tak zapytam? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Wiem, MIUI Polska multikulti. Pod tym przez Ciebie linkiem jest tylko info, że ta OTA pojawiła się w indiach i nie ma (i pewnie nie będzie) żadnego odnośnika do pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 A ten na https://miuipolska.pl/download/? Ja sobie pobrałem przed chwilą, aktualnie 7.1.18.0. Wygrał ktoś ten room? Jak działa? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scoli Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) Jest sobota,można to wgrać tylko jak? Flash Toolem? Edited March 12, 2016 by Scoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) 27 minut temu, Scoli napisał: Jest sobota,można to wgrać tylko jak? Flash Toolem? Edited March 12, 2016 by Trzucha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 No właśnie że podobno na razie sie ni jak nie da tego zrobić:/ Ja spolczczyłem aplikacje jak w którymś tam poradniku w dziale RN3 i czekam na DEV. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scoli Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 No nic trzeba czekać,chociaż za chwile mi się zgoda skończy na odblokowanie:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Zgoda jest bezterminowo, zależy od aktywności na forum miui. Co do odblokowania bootloadera to chyba bez dev możemy zapomnieć, mocno śledzę wszystkie fora miui i nie widziałem żeby ktoś cokolwiek pisał o odblokowanym RN3 Pro Snapdragon co mnie martwi.. Send from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts