Jump to content

Usunięty system.

nexttime

Recommended Posts

Witam. Mam problem ze swoim Redmi Note 3 3/32, odblokowałem jakiś czas temu bootloader i wgrałem polskie miui, niestety miałem błąd, że nie mogłem wykonywać ss, więc postanowiłem, że zrobię reset wszystkiego przez recovery i wgram nowe miui pobrane na telefon. Jednakowoż przy hard resecie wywaliło mi i system z pamięci i ten do zainstalowania. Próbowałem wgrać od JdStara miui przez spflashtool, ale staję na download da 100% i czekanie po 30 min nie przynosi rezultatu. Jest może jakieś inne rozwiązanie?

Z góry dziękuje za pomoc.

@edit na nowy systemie (Windows 10) przy próbie wgrania przez flashtoola, wyskoczył mi błąd nr 4032, ze strony podanej przy jednym z poradników znalazłem rozwiązanie leczy przy kolejnym podłączeniu owy błąd nie występuje, tylko pasek stajen na download da 100%.

Czy jest w ogóle możliwe wrzucenie do pamięci telefonu systemu? Albo czy z poziomu twrp mogę zainstalować system po kablu usb otg?

Edited by nexttime

1 godzinę temu, nexttime napisał:

Czy jest w ogóle możliwe wrzucenie do pamięci telefonu systemu? Albo czy z poziomu twrp mogę zainstalować system po kablu usb otg?

Normalnie twrp obsługuje MTP, OTP i Sideload i ADB i przez każdy z tych opcji można wrzucić plik na telefon lub bezpośrednio zainstalować. Ale czy tak jest w RN3 to nie wiem.

No tylko otg nie wymaga sterowników na pc, wystarczy podłączyć pendrive z romem do telefonu i sprawdzić czy ten pendrive jest widoczny. Adb, sideload i mtp wymagają zainstalowania driverów na pc.

Edited by fredek

• 1 year later...

Witajcie, wiem ze jestem głupi no i proszę o radę!

Co zrobić? 

Podczas próby roota nie zrobilem kopii zapasowej, oraz usunalem wszystkie pliki systemowe. Dodatkowo komputer nie wykrywa telefonu.., co moge zrobić by wgrać na telefon potrzebne pliki?

Proszę o szybką odpowiedź!

• 2 weeks later...

Hej

Lekko odkopie ;-)

Poniewaz w domu posiadamy dwie szt mi4c ja w swojej mam juz Miui9 , wiec pomyslalem , ze i w drugiej wrzuce z tym , ze zapomnialem ze w tamtej nie odblokowalem bootloadera i teraz cegla tzn komp widzi jako dysk , ale miflash wyrzuca mi jakies blędy wiec nie moge go uruchomic .

Co robic, pomóżcie prosze

Pozdrawiam

Nieaktualne.Zaradziłem ;-)

Edited by Glaniu
  • Like 1