nexttime Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 (edited) Witam. Mam problem ze swoim Redmi Note 3 3/32, odblokowałem jakiś czas temu bootloader i wgrałem polskie miui, niestety miałem błąd, że nie mogłem wykonywać ss, więc postanowiłem, że zrobię reset wszystkiego przez recovery i wgram nowe miui pobrane na telefon. Jednakowoż przy hard resecie wywaliło mi i system z pamięci i ten do zainstalowania. Próbowałem wgrać od JdStara miui przez spflashtool, ale staję na download da 100% i czekanie po 30 min nie przynosi rezultatu. Jest może jakieś inne rozwiązanie? Z góry dziękuje za pomoc. @edit na nowy systemie (Windows 10) przy próbie wgrania przez flashtoola, wyskoczył mi błąd nr 4032, ze strony podanej przy jednym z poradników znalazłem rozwiązanie leczy przy kolejnym podłączeniu owy błąd nie występuje, tylko pasek stajen na download da 100%. Czy jest w ogóle możliwe wrzucenie do pamięci telefonu systemu? Albo czy z poziomu twrp mogę zainstalować system po kablu usb otg? Edited March 6, 2016 by nexttime Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Ja bym proponował pobawić się z Flash Toolem jednak, stocka wgrać chociażby Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Próbowałem przez flash toola wgrać wersję od JdStara. Zastanawia mnie czy jest możliwość po otg do recovery wrzucić system/backup. Jednak zaraz spróbuje wgrać stocka eu miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 1 godzinę temu, nexttime napisał: Czy jest w ogóle możliwe wrzucenie do pamięci telefonu systemu? Albo czy z poziomu twrp mogę zainstalować system po kablu usb otg? Normalnie twrp obsługuje MTP, OTP i Sideload i ADB i przez każdy z tych opcji można wrzucić plik na telefon lub bezpośrednio zainstalować. Ale czy tak jest w RN3 to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 @fredek na telefon przez komputer nic wrzucić nie mogę, ponieważ nie widzi komputer go jako pamięci masowej. Spróbuje zaraz wgrać stocka przez flashtoola, jak nie zadziała to kupię kabel otg i wtedy spróbuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Bo mtp to nie to samo co pendrive, eksplorator też nie widzi telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 @fredek Nie, dograłem sterowniki z poradników, ale telefon nie był widziany od początku, nawet mipcsuite nie działał. Czyli mało prawdopodobne jest odpalenie systemu z pendrive po otg? A jakieś inne sposoby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 (edited) No tylko otg nie wymaga sterowników na pc, wystarczy podłączyć pendrive z romem do telefonu i sprawdzić czy ten pendrive jest widoczny. Adb, sideload i mtp wymagają zainstalowania driverów na pc. Edited March 6, 2016 by fredek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaxx1337 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Witajcie, wiem ze jestem głupi no i proszę o radę! Co zrobić? Podczas próby roota nie zrobilem kopii zapasowej, oraz usunalem wszystkie pliki systemowe. Dodatkowo komputer nie wykrywa telefonu.., co moge zrobić by wgrać na telefon potrzebne pliki? Proszę o szybką odpowiedź! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Power + Vol- i miflash. Ewentualnie szybciej w TWRP adb sideload i rom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaxx1337 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Przed chwilą, ZduneX25 napisał: Power + Vol- i miflash. Albo w TWRP adb sideload i rom. Czy mógłbyś mi wytłumaczyć co zrobić? Albo skierować do jakiegoś poradnika? Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 To tak: https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/#comment-24898 fastboot wymuszasz ręcznie tą kombinacją. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaxx1337 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Dzięki, ale jeszcze jedna sprawa, nie wykrywa mi telefonu w MiFlash, co moge zrobic? :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 @Vaxx1337 Jak nie ogarniasz tematu to najprościej wrzuć miui polska z pc na kartę pamięci potem kartę do telefonu, wejdź w twrp i zainstaluj system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glaniu Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Hej Lekko odkopie Poniewaz w domu posiadamy dwie szt mi4c ja w swojej mam juz Miui9 , wiec pomyslalem , ze i w drugiej wrzuce z tym , ze zapomnialem ze w tamtej nie odblokowalem bootloadera i teraz cegla tzn komp widzi jako dysk , ale miflash wyrzuca mi jakies blędy wiec nie moge go uruchomic . Co robic, pomóżcie prosze Pozdrawiam Nieaktualne.Zaradziłem Edited September 22, 2017 by Glaniu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts