quiet

Użytkownicy
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by quiet

  1. Nie wiem jak w jedynce ale dwójka próbuje tak długo aż czujnik zwolni. U mnie dwójka wjeżdża w zakamarki praktycznie takiej szerokości jak odkurzacz.
  2. Jeżeli nie dotknie czujnikami to przejedzie.
  3. No nie do końca jest tak jak napisałeś..w trybie mop odkurzacz jeździ wolniej i gęściej. Po drugie, istnieje znikoma szansa że odkurzacz wciągnie wodę. Po trzecie po coś dali tryb mop..
  4. T6 niby ma umożliwiać właśnie zapisywanie map pięter oraz odkurzanie i mopowanie za jednym razem.
  5. Reset do ustawień fabrycznych. Jeśli nie da to nic a masz gwarancję to bym nie kombinowal. Zresztą bez miernika raczej nic nie sprawdzisz.
  6. A to zależy od filtra..są zarówno zmywalne jak i nie choć oryginały widziałem tylko zmywalne.
  7. Ustawić strefy no go zone..albo obkleić paskami magnetycznymi..
  8. Hihi to chyba masz chiński sklep. A tak serio to u mnie najnowszą wersją jest 5.5.0 . Może były jakieś błędy i ją wycofali ze sklepu lub udostępniają ją pulami żeby serwerów nie zajechać..
  9. A skąd Ty taką wersję masz? Ja mam 5.5.0 i z tego co widzę to jest to aktualna wersja.
  10. Jakie masz szyfrowanie ustawione na routerze? Powinno być wpa2-psk aes. Znam też kilka przypadków że zbyt długie hasło/ zbyt skomplikowane powodowało problemy.
  11. Ja też za bardzo nie kojarzę..ale wydaje mi się że wpierw łączysz się przez bt z robotem i poprzez to połączenie konfigurujesz wifi..
  12. @keiw Dzięki piękne za info! Na śmierć zapomniałem o tej apce. Bardzo ciekawi mnie polityka firmy że tak późno wydają aktualizację poprzez mihome tym bardziej że sporo ich wydali pomiędzy wersją oficjalną a tymi z innych źródeł.
  13. Hmm a firmware skąd? Czyżby był jakiś sposób podejrzenia plików w odkurzaczu. Napisz proszę coś więcej jak możesz.
  14. Jeśli można wiedzieć skąd masz te info?
  15. Właśnie dostałem aktualizację do "dwójki" oznaczoną numerem 3.3.9_001720. Ciekawe co zmienili..przydałby się jakiś changelog..
  16. @2latek Na początek zobacz jak się zachowuje podczas sprzątania punktowego. Zwróć też uwagę czy lds obraca się prawidłowo. Do wyczyszczenia też pewnie jest sam laser i lustro (delikatnie pędzelkiem z miękim włosiem + sprężone powietrze). Nie zaszkodzi usunąć mapę z apki + ustawienia fabryczne odkurzacza.
  17. Ja nic nie zrozumiałem z tego co napisałaś..jak 2latek normalnie.. Wypadałoby używać znaków interpunkcyjnych, a post przed publikacją przeczytać.
  18. Szczerze to wątpię. Zachowuje się typowo dla padniętej baterii i osobiście w takim stanie rzeczy nie próbowałbym jakiejkolwiek ingerencji w firmware.. Przed zakupem nowej baterii warto reset do ustawień fabrycznych zrobić i zobaczyć czy problem nadal występuje.
  19. Dokładnie..wystarczy przeanalizować procedurę wgrywania polskiego głosu..i podmienić odpowiednie pliki. [mention=45909]cichy[/mention] Bateria do wymiany.
  20. Zerknij na instrukcję wgrywania komunikatów w języku polskim..
  21. A ma ktoś namiar na sprawdzone oryginalne części do "dwójki"?
  22. Moim zdaniem przyczyny mogą być następujące: problemy z silnikiem, gumka napędzająca lub złe spasowanie głowicy lds w obudowie (może gdzieś haczy).
  23. Jak posiadasz zasilacz laboratoryjny to możesz silnik do niego podłączyć i wtedy patrzeć. Bo rozumiem że u Ciebie się nie kręci laser tak?
  24. Możesz kupić sam laser i samodzielnie wymienić..u braci na ali kilka dolarów kosztuje. Choć u Ciebie może pada silnik lub gumka napędzająca..rozebrać i zobaczyć co się dzieje.