Jump to content

pawelll

Użytkownicy
  • Posts

    179
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by pawelll

  1. Czy jest jakieś rozwiązanie (sztuczka) na pracę MirrorLinka ? Trochę mi tego brakuje, ci prawda w większości korzystam z AndroidAuto ale czasem by się przydał ML. A może będzie oficjalne wsparcie w MIUI?
  2. Nie czekając na polską dystrybucję (i wyższą cenę) kupiłem 4X w jednym ze sklepów z all... Pierwsze wrażenia (trochę w porównaniu do 3S który trafił do syna :)). Wersja 3/32 GB, LTE800 (B20) +dużo lepiej leży w dłoni i jest mniej śliski (wersja czarna) +lepsza powłoka na szkle, mniej się palcuje, bardziej śliska +przyzwoita szybkość +wydaje się że lepsza czułość telefonu Minusy: - nadal nie wiem (podobnie jak w 3S) dlaczego radio w samochodzie (Bolero w Skodzie O3) nie wyświetla zdjęć kontaktów tak jak nie wiem dlaczego nie wyświetlało, nie wiem dlaczego zaczęło wyświetlać. Jedyne co zrobiłem to ponowne wczytanie zdjęcia do jednego z kontaktów którego nie chciał wyświetlać też telefon (01.05.2017) - nie działa niestety MirrorLink, na szczęście działa AndroidAuto 30.04. Obudowa/wykonanie: Wykonanie staranne, wszystko dobrze spasowane, sztywne, nic nie skrzypi. Górny i dolny pasek tyłu to dobrej jakości plastik, centralna część to aluminium. Wzrokowo nie do odróżnienia. Foto/wideo: Pod tym linkiem kilka przykładowych fotek i filmów (będzie uaktualniane). https://www.dropbox.com/sh/bqr9lru9rcg8y55/AADSHJ8qXYfjvXWgdBahWZh9a?dl=0 -zdjęcia z 30.04 godz. 21.xx - światło sztuczne, obrus na zdjęciu z kwiatami biały, z lampą i bez (widać w EXIF) uwagi i problemy 05.05 - przy telefonie podłączonym do zestawu BT w samochodzie nie mogę uzyskać dźwięku z Yanosika, Naviexperta czy GoogleMaps. Po podpięciu kablem i uruchomieniu AndroidAuto dźwięk z GM jest. (ktoś już na forum pisał o tym problemie). W Yanosiku trzeba przekierować kanał dźwiękowy na "alarm" (12.05) - nie mogę zmusić AndroidAuto (w samochodzie) do pracy w języku polskim (w Galaxy A3 nie było problemu). Ta sama aplikacja uruchomiona na telefonie działa bez problemu w języku polskim. Tak jak nie wiedziałem dlaczego nie działa, tak nie wiem dlaczego język polski sie pojawił (17.06) - nie można uruchomić słownika T9 (brak opcji w menu dialera). Bez tego trudno wyszukiwać kontakty z polskimi znakami diakrytycznymi. 12.05 - pojawiły się problemy z dźwiękiem po bluetooth z zestawie samochodowym (fabryczne Bolero Skody), podobne opisywałem kiedyś przy 3S. Po dłuższym czasie i kilku rozmowach, znika transmisja dźwięku - generalnie połączenie jest, działa sterowanie itp.Nie pomaga restart telefonu, ponowne nawiązanie połączenia, krótkie zgaszenie zapłonu. Po kilkuminutowym postoju (wyłączeniu zapłonu) działanie wraca. Jak przy AA - problem zniknął - prawdopodobnie po aktualizacji do 8.2.9. (17.06) 18.05 Właśnie pobiera mi się aktualizacja do 8.2.9.0. Zobaczymy czy i co poprawi (a co zepsuje).
  3. Niestety nie jest dobrze. Telefon co jakiś czas się zawiesza (lub sam wyświetlacz, bo np. dioda powiadomień miga). Wydaje się, że bez tyłu obudowy (lub z niezatrzaśniętą do końca) zawieszanie jest dużo rzadsze, po zatrzaśnięciu potrafi się podwiesić po kilkunastu minutach
  4. Jakoś to ogarnąłem (przypomniałem sobie co mam wpisane w nieco przykurzonym dyplomie ). Po zmontowaniu działa!!! Na razie nie założyłem tylnej obudowy, póki nie przetestuję wszystkich elementów. W każdym razie rzeczywiście tak jest, wszystkie moduły do Redmi 3...są takie same.
  5. Za radą kolegi Zenon72 nabyłem drogą kupna w dalekim kraju wyświetlacz razem z ramką. Kraj daleki więc smok z paczką leciał prawie 4 tygodnie ale w końcu doleciał. Zgodnie z filmikami na YT udało mi się otworzyć obudowę, rozkręcić całość i.. utknąłem na dwóch rzeczach, których nikt nie pokazywał na filmach. Jako że wymieniam wyświetlacz z ramką muszę przełożyć cały osprzęt. I tu problem, bo napęd wibracji jest przyklejony do ramki. Jest jakiś patent na jego bezpieczne odklejenie? Czym go potem przykleić? Problem nr 2. Ewidentna niedoróbka ramki (lub elektroniki). Na foto poniżej widać w czym rzecz. Trzeba przykleić (czym?) płytkę na taśmie do ramki, teoretycznie nie problem ale płytka jest większa niż przewidziane na nią miejsce. Jedyne co na szybko wymyśliłem to podszlifować ramkę o ok. 0,7 mm. A tak to powinno wygladać po sklejeniu:
  6. No i tu jest właśnie coś dziwnego. Przy połączeniu ze StartLinkiem (kabel ale BT także, samochód Octavia 3) i uruchomieniu AntroidAuto, po pierwsze nie pojawia się pasek BT a po drugie regulacja głośności paskiem z symbolem muzyki (np. przy Spotify) nie zmienia głośności. Przed chwilą sprawdziłem, jesli połaczę się tylko po BT pojawia się pasek BT i jest regulacja głośności (zwykle łączę się od razu kablem więc tego nie widziałem). Ale co ciekawe jeśli połączę się po kablu a potem rozłączę, to pasek BT się nie pojawia.
  7. No tak tyle że w innych telefonach po rozwinięciu był suwak BT a tu nie ma.
  8. tak ale to jest chyba regulacja "globalna", jeśli ściszę przy połączeniu BT to potem chyba jest też ciszej np. na głośniku.
  9. Nie mogę znaleźć w telefonie regulacji głośności dźwięku po BT (w innych telefonach miałem). Jest to gdzieś głęboko zaszyte w MIUI czy generalnie brak?
  10. I dlatego w każdym możliwym wątku atakujesz wszystkich myślących inaczej. EOT.
  11. Stan na dzisiaj. Ad. 1 - bez zmian, nie znalazłem rozwiązania na zdjęcia (w AndroidAuto wyświetla) Ad. 2 - po zainstalowaniu najnowszej (dostępnej od 8 dni) wersji AndroidAuto wydaje się, że problem ustąpił. Więc moze tu była przyczyna. Ad. 3 - j.w. Ad. 4 - zaczęło działać (ale nie wiem czemu :)) Ad. 5 - b.z. ale to chyba problem pracy Yanosika na dualsim.
  12. OK, każdy ma prawo do swojego zdania. Wyznawcy bumperów i folii też.
  13. Niestety te które znalazłem w Chinach (nawet jesli będą pasowały) to same wyświetlacze. Najchętniej kupiłbym z ramką bo i wymiana łatwiejsza a i ramka też trochę ucierpiała.
  14. No i stało się. Podobno zawsze jest ten pierwszy raz - w tym przypadku pierwszy rozbity wyświetlacz. Wyleciał mi tak nieszczęśliwie, że uderzył samym narożnikiem w chodnik. Żaden bumper by nie pomógł (i tak zresztą nie używam). Na szczęście pokruszył się tylko sam narożnik szyby i jedno pękniecie na całą długość ale telefon nadaje się do użytku. No i jest zonk, zadzwoniłem w dwa miejsca (w tym do wrocławskiego MiCenter) i wyświetlaczy do 3S brak. Co gorsze niespecjalnie widać je także na chińskich stronach a w każdym razie niekoniecznie jest pewność, że będą pasować. Macie jakieś pomysły?
  15. Ad.2. Niestety problem się nasila. Co ciekawe nie pomaga restart telefonu (w czasie jazdy). Zaczyna ponownie działać (ale dzisiaj tylko na 1-2 rozmowy) po zgaszeniu samochodu na kilka minut. Poprzedni telefon (Galaxy A3) działał bez problemu.
  16. Pojawiły się już jakiś czas temu informacje nt. Mi5C. http://www.technovativeworld.com/xiaomi-mi5c-specs/ http://gadzet.telchina.pl/xiaomi-mi5c/ a na forum cisza. Czy widzieliście gdzieś jakieś nowsze info: Jeśli będzie miał LTE B20 (a tak napisali) i OIS (tego nie napisali) to pewnie na niego zapoluję
  17. Aktualizacja OK. Są drobne błędy w tłumaczeniu ale zaczęły działać skróty do kontaktów. Swoją drogą przy aktualnej cenie w x-kom (699) i jeszcze niższej w pckomp (650) zakup w Chinach jest dyskusyjny.
  18. U mnie (też z x-kom) aktualizacja do 8.0.3 poszła bez problemu.
  19. Podpinam się pod pytanie- też mi tego brakuje.
  20. Od tygodnia używam 3S kupionego w x-kom z polskiej dystrybucji. Zaktualizowałem MIUI do 8. Generalnie jestem zadowolony ale pojawiły się drobne problemy ze współpracą z systemem w samochodzie (Octavia 3 MY17, radio Bolero). Połączenie z zestawem samochodowym po BT: 1. Nie wyświetla mi zdjęć kontaktów na ekranie Bolero. Z tego co znalazłem w necie to są dwie poszlaki co do przyczyn: nie założyłem konta xiaomi (kontakty mam z google) gdzieś pisali też, że to Skoda ma problem ze współpracą z dualSIM. 2. Kilka razy pomimo istnienia połączenia BT rozmowy nie dało się prowadzić- dźwięk "nie leciał" po BT (w obu kierunkach). Po przełączeniu w telefonie z BT na słuchawkę rozmowa trwała normalnie. Zjawisko może się łączyć z użyciem połączenia z Android Auto (o czym w pkt3) ale chyba raz się zdarzyło bez połączenia SmartLink/AA. 3. Uruchomiłem na 3S AndroidAuto (oczywiście z .apk, oficjalnie w Plsce niedostępne). Działa ale momentami zdarzają się problemy (p. pkt 2) raz po rozmowie z uruchomionym AA telefon zawiesił się na twardo. 4. Mam też problem z uruchomieniem połączenia z głośnikiem BT. Połączenie nawiązuje ale dźwięku nie ma 5. Pomimo ustawienia odpowiednich opcji Yanosik nie uruchamia się automatycznie po połączeniu BT Jakieś pomysły?
  21. Miałem podobny problem. Zniknęło po aktualizacji do MIUI 8.
×
×
  • Create New...