Sroczeto

Użytkownicy
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sroczeto

  • Rank
    Użytkownik
  1. U mnie wszystko dziala git malina, i stockowy aparat i Snap camera - 6.10.20
  2. Witam, obydwa telefony są podłączone do wifi? Możliwe ze jakieś gówno pozmieniało ci serwery DNS na routerze. Sam miałem taka sytuacje, i zamiast stron które chciałem odpalić wyskakiwały mi dziwne reklamy, ze coś wygrałem itp. i możliwe ze u ciebie w taki akurat sposób się to objawia. Wejdź w ustawienia routera i zmień najlepiej na googlowskie 8.8.4.4 i 8.8.8.8. Pozdrawiam
  3. Włącz telefon w trybie fastboot, podłącz do kompa, sprawdź czy widzi go jako "Android Bootloader Interface", zainstaluj TWRP używając skrypt https://drive.google.com/file/d/0B2nl3rTqSisELWJUOGdVTHJjQ0k/view?usp=sharing Poźniej odpalasz TWRP wciskając na raz vol+, vol- i power Wczoraj robiłem to pierwszy raz i poszło bez żadnych problemów.
  4. Dokładnie ja nie mam problemów, więc może ktoś też będzie chciał sprawdzić tą wersje? Nie dostał update przez OTA więc ma możliwość ściągnięcia z linka. W poprzednich wersjach miałem problemy z LTE a na tym nie mam, więc twoje "chęć posiadania najwyższego możliwego numerka" jest wyssane z palca. Pozdrawiam
  5. Link do wersji 8.0.4.0 https://goo.gl/0N4Dan
  6. Włóż kartę z której chcesz korzystać, uruchom ponownie telefon, wejdź w *#*#4636#*# później informacje o telefonie1 i tam masz "ustaw preferowany typ sieci" - ustaw na "TD-SCDMA, GSM/WCDMA and LTE" później wejdź w ustawienia/karty SIM i sieci komórkowe i wybierz kartę play. Tam w preferowany typ sieci wybierz LTE, a w operatorzy sieci wylacz automatyczne wybieranie i wyszukaj recznie siec zakonczona LTE.
  7. VikingMobile - korzysta z nadajników Play i Tmobile, APN standardowe, Ustawione preferowane LTE i tyle, karta SIM w pierwszym slocie.
  8. Soft 8.0.4.0 w końcu naprawił problemy z LTE, siedze na nim 2 dzień i 0 spadków do 3G.
  9. Ładowarka na pewno sprawna? Jak ja dostałem swojego redmi to przejściówka była trefna i musiałem powyginać blaszki żeby zaczęła łączyć
  10. Łączyłaś się przez WiFi? bo tylko wtedy mi wyszukuje aktualizacje.
  11. Przytrzymaj przycisk Power przez 20 sekund. Odetnie to zasilanie i telefon się zrestartuje
  12. Dzisiaj wyszła nowa wersja 8.0.4.0 i testowałem LTE - śmiga dobrze, praktycznie w ogóle nie spada do 3G, chyba ze zejdę do piwnicy Pisałem już o tym w tym wątku: Zainstaluj tą aktualizacje i sprawdź. Na MIUI 7 (7.5.9.0) LTE mi szwankowało, dlatego jak wgrałem 8.0.3.0 to nadal siedziałem tylko na 3G, wiec nie wiem czy u mnie ten problem był. Jak to nie pomoże to raczej wina operatora/APN, bo soft jest ok.
  13. A czy akurat nie korzystasz z sieci WiFi? Sprawdz jak bedzie ci chodzilo na mobilnym. Mialem ten sam problem gdy zalogowałem się moim wcześniejszym LG E975 do sieci u mnie w firmie. Był po prostu jeden komputer mocno zainfekowany i jak ktos laczyl sie przez wifi to wyskakiwaly takie babole.
  14. Zainstalowane, w moim przypadku LTE działa elegancko. Siedze w pracy na poziomie -1, i mam tylko 3G ale stabilne (takie podziemia gdzie dziewczyna na swoim Samsungu J5 ma problemy z zasięgiem 2G z Plusa). Gdy wyszedłem na zewnątrz przed lokal, po 2 minutach 4G pojawiło się ale tylko na 3-4 sekundy, wskoczyło na 3G i dopiero po 1 dodatkowej minucie zaczeło chulać. Za drugim razem jakieś 50 sekund i 4G było git malina. Czasami spadnie na 3G ale to dosłownie na 10-20 sekund. Jeśli chodzi o prędkość sciągania i wysyłania, to wynik chyba w miare - na telefonie nigdy wczesniej nie sprawdzalem. A i jestem w VikingMobile jakby co.