Maryn

Użytkownicy
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maryn

  1. Dzięki, wyłączyłem - po testuje i dam znać.
  2. Sprawdzałem Nadal co jakiś czas się pojawia BT i jak już się włączy to trzeba go ręcznie wyłączyć.
  3. Nadal występuje mimo ustawienia "Tylko urządzenie"
  4. Zauważyłem, że mimo tego, że nie włączam BT to co jakiś czas pojawia się ikona w pasku powiadomień. Tak jakby się sam włączał.
  5. OK, działa pięknie. O co chodzi z tym bugiem 50%?
  6. Właściwie kiedy instaluje się to CM13 firmware? Z reguły robiłem CM13 image + Gaps. Kierowałem się tym manualem: http://rootmygalaxy.net/install-cm13-cyanogenmod-13/
  7. Na czysto, czyli jak? Zrobiłem wipe z poziomu twrp a póżniej instalację z tego m.in z tego oficjalnego linku https://download.cyanogenmod.org/get/jenkins/179732/cm-13.0-20160919-NIGHTLY-kenzo.zip
  8. Witam, po zainstalowaniu snapshota jak i ostatniego nightly mam problem z wejściem do ustawień ->zabezpieczenia. Wywala błąd aplikacji zabezpieczeń (coś w stylu "aplikacja ustawienia przestała działać"). Bez tego nie mogę dodać uprawnień dla menedżera plików aby doinstalować usługi google. Ktoś miał podobnie?
  9. Oglądałem te filmy i nie dały odpowiedzi na moje pytania. Żaden nie wspomina jak zrobić swapa elementów takich jak czujnik lini papilarnych i pozostałych elementów na tylnej obudowie. Nowe obudowy są sprzedawane bez tych elementów.
  10. Witam, ktoś wymieniał tylną obudowę w redmi note 3 ? W jaki sposób mocowany jest czytnik lini papilarnych do tylnych plecków? pozdr
  11. Dodam, że komenda adb devices nie wykrywa urządzenia jak już jest w trybie ładowania (zostało zresetowane z podłączonym kablem USB-PC). Sprawdzane na kilku komputerach z systemami Win 10, 8, 7 i XP. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc. Zastanawiam się czy nie odesłać go do Chińczyka....
  12. Mój się dość mocno nagrzewał na romie 6.5.19 jak próbował synchronizacji z chmura xiaomi. Wyłączyłem badziew.
  13. Witam, mam pewien problem z ładowaniem. Mianowicie telefon po podłączeniu do ładowarki nie ładuje się. Jeśli podłącze do PC nie jest wykrywany. MI PC suite go wykrywa tylko w trybie fastboot. Jeśli go wyłączę to ładownie przebiega prawidłowo, jeśli wyłączę i włączę (z podłączonym kablem) to również ładuje prawidłowo. Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z wersją sw. ale problem rozpoczął się po instalacji dev global 6.5.19 (instalowany przez systemowy updater). Obecnie zainstalowałem globala stable (również przez systemowy updater) 7.3.6.0. Telefon jest po unlocku. Jak już ładuje to ładuje równie szybko jak wcześniej gdy problemu nie było. Testowałem na oryginalnej ładowarce jak i kilku różnych. Czy ktoś miał podobny problem ?
  14. Miałem identyczna sytuację wczoraj . Wejdź w tryb z tym "kabelkiem " (Power vol+) Uruchom mi pc suite chiński (usuń stara wersje EN) . Pojawi się informacja o aktualizacji, pobierz i zainstaluj .
  15. @rzadzu problem jest teraz inny. Tak też robiłem, tylko urządzenie wysypało się przy instalacji global stable.. Jakieś pomysły?
  16. Na wstępię witam wszystkich użytowników miuipolska Defaultowo mam zainstalowaną wersję 7.1.9.0.0 Postępowałem zgodnie z poradnikiem do momentu wystąpienia błędu: w magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia 0x80070008: max buffer sector is 256 Próbowałem zainstalować wersję dlobal dev. Odłączyłem tel od USB i od tego czasu non stop wyświetla mi się napis MI, urządzenie nie startuje do systemu. Nie jest wykrywane przez MIFlash. Jeśli uruchomię je w trybie fastboot (Vol- & power) to MI flash wykrywa je jako device 6cae1c46 i próbuje flashować global rom 7.1.7.0 to pojawia się następujący błąd: 0x80004005: FAILED (remote device is locked. Cannot flash images) Po wpisaniu komendy adb devices pojawia się informacja, że urządzenie nie jest autoryzowane.. 6cae1c46 unauthorized Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Mam nadzieję, że coś się jeszcze uda zrobić....