Problemy techniczne
34 tematów w tym forum
-
- 2 obserwujących
- 7 odpowiedzi
- 765 wyświetleń
Przyszedł ten sądny dzień, zrobiłem aktualizacje do OS2.0.209.0.VNACNXM . Na poprzednim OS2.0.207.0.VNACNXM również pojawił się ten błąd, CIEKAWOSTKA: Xiaomi 14 na HyperOS: OS2.0.211.0.VNCCNXM Revolut działa bez zająknięcia... a mianowicie: "Niestety Revolut nie jest obsługiwany na tym urządzeniu. Ze względów bezpieczeństwa aplikacja Revolut nie może być używana na urządzeniach, które nie spełniają naszych wymogów w zakresie integralności, np. z powodu modyfikacji ustawień systemowych lub wbudowanego oprogramowania sprzętowego. Aby rozwiązać ten problem, wykonaj następujące czynności: - Zainstaluj ponownie oficjalne oprogramowanie…
-
-
- 1 odpowiedź
- 143 wyświetleń
Pomóżcie, przy instalacji nowego telefonu zostałam zapytana o ustawienie hasła kontroli rodzicielskiej, na co wyraziłam zgodę, ponieważ myślałam że odniesie się to do telefonu córki (mamy konta w family link). Jednak skończyło się na tym że mam tą kontrolę na własnym telefonie, przechodząc między aplikacjami lub pobierając ze sklepu Play muszę wciąż wpisywać ustawione w zranień hasło. Na ekranie pojawia się "zweryfikuj hasło kontroli rodzicielskiej" jak to usunąć BŁAGAM bo pierdolca już dostaję
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 29 Grudnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 79 wyświetleń
Cześć, Jak w temacie: po obejrzeniu kilku (nastu) zdjęć aplikacja galeria się zamyka samoistnie. Ktoś jeszcze ma taki sam problem? Jakieś pomysły na rozwiązanie poza powrotem do 3.0.4?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 25 Grudnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 67 wyświetleń
Cześć. Przenoszę się z 8pro na 14pro 5g.Kopia zapasowa przenosi wszystko z wyjątkiem smsów.Te tylko są do października, na starym telefonie historia do 2014 roku. Próbuje przez SMS backup i to samo, smsy tylko 3 miesiące wstecz. Robiłem identyczna operacje na drugiej parze takich samych telefonów i wszystko ok, przeniosła się cała historia. Macie pomysł jak przenieść historię smsów
Ostatnia odpowiedź: Dirk, 25 Grudnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
VW UP! 2020, telefon Xiaomi 13T system Hyper OS stabilnie połączony z radiem, najnowszym Xiaomi 14 ten sam system , ciągle łączy się i zrywa połączenie w VW UP. Np w Skodzie Kamiq oba się łączą bez problemu, tylko Xiaomi 14 zrywa połączenie na Android Auto, bluetooth stabilny, a w UP w ogóle problem z połączeniem Xiaomi 14 Czy da radę zaktualizować radio, czy jakoś inaczej ustawić funkcje w telefonie? Telefon fajny ale już mam dosyć tych cyrków. Córki np Xiaomi 13 też nie łączy się z VW UP a żony xiomi 13T żaden problem, nie ważne jakie auto i radio- ciekawe w czym tkwi problem. Film w załączeniu https://drive.google.com/file/d/1KNTvPZ1hBcn0qgjD3uLgP-qj2rN3XXeB…
Ostatnia odpowiedź: Kupiec1985, 3 Listopada 2025 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 357 wyświetleń
Witam Mam problem z moim telefonem - mianowicie chodzi o uruchomienie fizycznej karty 9esim na telefonie. Mam kupioną fizyczną kartę 9esim i zamontowana kartę esim Roamless. Telefon nie widzi karty w ustawieniach telefonu - tylko i wyłącznie z poziomu aplikacji 9eSIM-nLPA Podmiana karty do innego gniazda nie przynosi efektu. Dodam że w Mi10T , Mi 13T , i Redmi - skonfigurowana karta 9eSim - działa i jest widoczna w ustawieniach. Telefon to Xiaomi 14 PRO wersja CN z odblokowanym bootloaderem. OS2.0.221.0.VNBCNXM Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Master, 4 Października 2025 -
twrp znikające TWRP
przez Piotrus Pan- 6 odpowiedzi
- 348 wyświetleń
Witam szanownych forumowiczów, jak wszyscy wiemy, Mi 14 miał problem z deszyfracją partycji Data w TWRP. Zostało to naprawione przez forumowiczów xiaomi.eu – wypuścili poprawione TWRP, także dla houji (przypięty link). Powyższy TWRP zainstalowałem, co umożliwiło mi upgrade OTA do HyperOS 2 – wszystko świetnie. Wczoraj przyszło info o update HyperOS – pobrałem, zrebootowałem do Recovery, a tam stockowe recovery Xiaomi. System normalnie wstaje, ale stockowe recovery nadpisało TWRP. Tu pytanie: czy dirty flash TWRP spowoduje zmiany na partycji Data i uszkodzi mi dane? https://xiaomi.eu/community/threads/twrp-ofrp-pbrp-list-of-relevant-recovery-in-one…
Ostatnia odpowiedź: Piotrus Pan, 25 Września 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 62 wyświetleń
Witam Da się wyłączyć widoczność przycisku "wstecz" w przeglądarce? Zasłania on klawiaturę i to bardzo przeszkadza podczas pisania czego kolwiek w przeglądarce
Ostatnia odpowiedź: Dmytro Bojko, 7 Września 2025 -
- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 264 wyświetleń
Musiałem jeszcze raz wgrać najnowszy soft, bo coś przycinało i teraz karze mi czekać i czekać aż się uruchomi. Co z tym zrobić. Może @Kacper Skrzypek albo @Master będziecie tak mili i pomożecie, bo nie mogę korzystać z telefonu. Mam też pełną kopię w chmurze ONEDrive tylko jak to przywrócić.
Ostatnia odpowiedź: Master, 5 Czerwca 2025 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 133 wyświetleń
Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwny błąd. W galerii zdjęcia robione aparatem znikają. Tzn losowe zdjęcia które zrobiłem po czasie stają się nie do odczytu... Jest tylko szare tło. Nie mam karty pamięci wszystko zapisane na pamięci telefonu. Pierwsze 2 zamazałem osobiście. Pozostałe to efekt chyba błędu galerii albo pamięci. Dziwne ponieważ zdjęcia były robione tego samego dnia...
Ostatnia odpowiedź: mam tez, 8 Maja 2025 -
- 9 odpowiedzi
- 893 wyświetleń
Po instalacji ROM HyperOS: OS2.0.101.0.VNCCNXM Android: 15 Patch: 2024-12-01 ROM: HOUJI na telefonie Xiaomi 14 512GB aplikacja bankowa zgłasza błąd, że telefon jest podany modyfikacją i nie może działać na tym urządzeniu. Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?
Ostatnia odpowiedź: kozseb, 19 Lutego 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 249 wyświetleń
Cześć po instalacji modemu zgodnie z opisem https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-14-xiaomi-14-pro/ z tego linku https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/modem/houji_global.zip?2 modem nie działa. Telefon jakby loguje się do sieci na ułamek sekundy i wylogowuje, wpada w loopa. Miał ktoś podobny przypadek? HyperOS: OS2.0.101.0.VNCCNXM Android: 15 Patch: 2024-12-01 ROM: HOUJI Telefon Xiaomi 14 512GB
Ostatnia odpowiedź: MrPawel, 2 Lutego 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 185 wyświetleń
U mnie pojawił się problem z dzwonkiem na Xiaomi 14. System HyperOs 2.0.101.0. Jest cisza podczas przychodzącego połączenia. Niezależnie jaki dzwonek ustawię. Żaden tryb wyciszający dzwonek nie jest włączony. Reszta dźwięków działa. Po restarcie komórki problem na jakiś czas ustępuje, ale wraca. I nieraz przez to nie odbieram połączenia. Macie pomysł jak to naprawić poza formatem data?
Ostatnia odpowiedź: Pitors, 31 Stycznia 2025 -
- 23 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem MI 14. Wgralem HyperOS 1.0.24.2.26.DEV, jednak poległem na instalacji TWRP , na dwóch nie działa mi dotyk, a to które mam obecnie cały czas przełącza mnie w fastboot. Jest jakieś w pełni funkcjonalne na 14? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: nexxus2, 24 Grudnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 355 wyświetleń
Jak pewnie część z was, mam root na telefonie. Magisk, zygisk, część aplikacji ukryta. Zauważyłem, że póki nie ukryję niektórych aplikacji przed rootem, to crashują (m.in. Clash of Clanes, SmartHome od Inventora, Garmin). Dopiero wtedy działają. Bez ukrycia nawet Garmin Pay wywalał mi karty, a Whatsap nie działa nawet z ukrytym rootem. To teraz już będzie taki standard? Już tak na stałe? Trochę szkoda whatsapa. Ma ktoś też tak? Xiaomi 14, Xiaomi.eu
Ostatnia odpowiedź: nexxus2, 24 Grudnia 2024 -
- 13 odpowiedzi
- 704 wyświetleń
Dzień dobry, Od razu przepraszam, ale nie wiem w jakim wątku to napisać. Od tygodnia mam Xiaomi 14 ultra i niestety nie ma on play protect, no i nie mogę płacić zbliżeniowo (tak, tak człek przyzwyczaił się do udogodnień ) czy wiadomo coś o przyszłych aktualizacjach, że będzie to dodane? Czy, jakoś to gdzieś można samemu. Od razu zaznaczam, że dla mnie takie rzeczy to magia i trzeba jak blondynce (bez urazy) tłumaczyć. Z góry dzięki za informacje.
Ostatnia odpowiedź: Master, 20 Grudnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 313 wyświetleń
Witam. Czy mając zablokowany bootloader w xiaomi 14 da radę wgrać oryginalny Rom? Podmieniajac pliki w Ota zaktualizowałem do hyperos 2.0 i teraz mam zablokowany update. Przez to nie mogę wgrać z poziomu menu poprawnego softa. Wysłany do serwisu i problemu nie widzą. Mi flash nie daje rady. Zaznaczam Ze OTA pokazuje brak uprawnień i niemogę nic zrobić z poziomu OTA w systemie.
Ostatnia odpowiedź: Marcin Sokołowski, 14 Grudnia 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 249 wyświetleń
Hejka, Chciałam wgrać nowego roma tj. Aurorę. Napotkałam problem na etapie odblokowania bootloadera. Od miesiąca mam ciągle komunikat o przekroczeniu limitu aplikacji. Próbowałam robić to zaraz o północy czasu chińskiego, ale efekt generalnie mam ten sam. Jeżeli chodzi o detale to są następujące: Obecny OS: 1.0.12 0 UNAMIXM HyperOS Konto w Xiaomi community jest ustawione na Globalu, ma ponad te 30 dni zgodnie z poradnikiem. Ustawienia programisty są odblokowane. Dodatkowo sprawdziłam Stan Odblokowania Mi i ku memu zdziwieniu pokazuje się jako odblokowany. Sprawdziłam go przez Mi Authorization i mam info że to nie jest ofi…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 28 Listopada 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 244 wyświetleń
Czy wiecie może jak z telefonu, na którym przestał działać wyświetlacz (Xiaomi 14 Ultra) zgrać dane (ew. wyczyścić go?) przed oddaniem do serwisu? Debugowanie nie zostało uprzednio włączone. Da się to jakoś łatwo zrobić? Z góry dziękuję
Ostatnia odpowiedź: grzegorz.lki, 1 Listopada 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 452 wyświetleń
Witam mam problem z moim Xiaomi 14 a mianowicie gdy rozmawiam przez telefon i zminimalizuje aplikacje "telefon" to ekran nie wygasza się po przyłożeniu telefonu do ucha, a gdy wrócę do aplikacji "telefon" to problem nie występuje. Czy da się to jakoś naprawić? Wersja systemu hyperos 1.0.22.0.UNCEUXM
Ostatnia odpowiedź: pawel188, 28 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 583 wyświetleń
Cześć, To moje 4 urządzenie od Xiaomi, pierwsze na HyperOS, jak już przebiłem się przez odblokowanie bootloadera to chciałem zainstalować sobie MIUI Polska, a z racji że poprzednio miałem Redmi Note 10 Pro, który potem miał problemy z TWRP i instalowałem soft spokojnie przez fastboota to stwierdziłem, że tym razem również tak zrobię, bo w sumie nie potrzebuję TWRP. Logi z instalacji: dzek@dzek-neon6:~/Downloads/HOUJI_OS1.0.45.0.UNCCNXM_14$ ./linux_fastboot_first_install_with_data_format.sh Waiting for device... You are going to wipe your data and internal storage. It will delete all your files and photos stored on internal storage. Do you agree? (Y/N) y ####…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 28 Września 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 569 wyświetleń
Witam szanownych. Mam problem z moim Xiaomi 14 ultra Global, otoz kupilem go tydzien temu i caly czas walcze z polaczeniem sie z siecia 5g. Telefon nie chce sie polaczyc z 5g pomimo ze jak pokazuje netmonster 5g jest mozliwe. Telefon kupilem z global romem ktory tez nie laczyl z 5g, pozniej zmienilem na eu stable 1.0.21.0. Ale to nie pomoglo probowalem polaczyc sie z SA networks, to tez nie zalatwia sprawy. Wiadomo perferowana siec to 5g itd. Pamietam jakis czas temu jak kupilem 11 ultra bodajze mialem ten sam problem z tym ze rozwiazniem bylo zainstalowanie wlasnie wersji Eu i 5g dzialalo, teraz to nie pomoglo. Ktos z was moze ma jakies pomysly jak to obejsc ?? W moim st…
Ostatnia odpowiedź: Tronnk, 31 Sierpnia 2024 -
- 3 obserwujących
- 10 odpowiedzi
- 466 wyświetleń
Witam.Po przejściu z wersji beta na stabilną uważam że mam za małe wskazania pozostałego czasu pracy bateri.Przy pełnym naładowaniu pokazuje pozostały czas pracy 8.3 godziny w ostatnich wersjach bety też był z tym problem.Możecie opisać jak to u was wygląda
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 10 Sierpnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 264 wyświetleń
Odebrałem wczoraj telefon i od razu przystąpiłem do procedury odblokowania bootloadera i po pierwszej próbie dostałem komunikat, że mam poczekać do dnia następnego. Dzisiaj równo o 18 spróbowałem ponownie i otrzymałem taką informację jak na zdjęciu. Ktoś miał ten sam problem? Ile można tak czekać, bo jeśli mam za każdym razem dostawać tylko coraz dłuższe czasy oczekiwania to zwracam telefon i zostaję przy 12
Ostatnia odpowiedź: Master, 8 Sierpnia 2024 -
- 2 obserwujących
- 12 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
Cześć. nie mogę zainstalować aplikacji z pliku apk w czym jest problem? 14 ultra hyper os
Ostatnia odpowiedź: Damian PL, 8 Sierpnia 2024