Xiaomi Watch S1 / S1 Active
87 tematów w tym forum
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Witam, mam sparowanym zegarek z iPhonem i problem z przychodzeniem powiadomień. Mianowicie muszę przynajmniej 2 razy w ciągu dnia wejść w aplikację Mi Fitness żeby wszystko się zsynchronizowało i przychodziły powiadomienia na zegarek bo jeśli minie więcej niż 8h od ostatniego wejścia nic nie przychodzi. Dodam, że mam włączone odświeżanie w tle, aplikacja działa też w tle, nie zamykam karty a i tak nic to nie daje. Czy ktoś ma podobny problem i da się temu jakoś zaradzić czy raczej jest to kwestia, że zegarek i telefon są innej marki i trzeba się pogodzić, że nie będzie to działać idealnie.
Ostatnia odpowiedź: Dzoana, 10 Kwietnia 2024 -
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
Cześć, Jestem posiadaczem Xioami Watch S1 i mam mały problem.. Chodzi o to, że smartwatch jest podłączony do telefonu i kiedy ktoś do mnie dzwoni to w telefonie włącza się automatycznie dźwięk dzwonka mimo że jest wyciszony.. Po odłączeniu od telefonu problem nie występuje, używam aplikacji mi fitness i nigdzie nie moge znaleźć żadnych ustawień. Ma ktoś jakaś poradę? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: oibis2, 18 Maja 2022 -
Słaba bateria
przez Adi88- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam, Jestem posiadaczem xiaomi watch s1 active i niestety kiedy smartwach jest połączony bluetooth z telefonem to bateria starcza na 5 dni, a kiedy jest odłączony to raptem na 6... czy coś nie tak z baterią czy może czegoś nie wyłączyłem. Zauważyłem że chyba nie można wyłączyć GPS w zegarku ani aplikacji czy istnieje możliwość tylko nie mogę jej znaleźć.
Ostatnia odpowiedź: djrzz, 3 Października 2024 -
- 1 obserwujący
- 10 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
W opasce miałem taką możliwość. Teraz mam S1 i gdy użyje funkcji odblokuj przez bluetooth to mi nie znajduje S1. Czyli smartwatch nie ma takiej możliwości?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 4 Lipca 2022 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z ładowaniem xiaomi watch S1. Zegarek potrafi ładować się pół dnia zamiast zakładanych przez producenta 2,5h. W dodatku w trakcie ładowania cały czas ekran się wybudza i mam wrażenie, że to jest przyczyną tak długiego czasu ładowania. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym u siebie i wie jak temu zaradzić? 🙄
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 21 Lipca 2023 -
- 5 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Cześć. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze bywa. Mam problem z moim S1. Po zmianie telefonu zegarek synchronizuje się z nowym telefonem, pokazuje statystyki, mogę odbierać połączenia czy SMSy ale nie mam innych powiadomień (Gmail, WhatsApp, itp.). Nie mam też budzika... w sumie ważna i przydatna sprawa 😐. W tej chwili mam Samsunga z Androidem 15. Niby to samo oprogramowanie Mi Fitness v 3.43 a jednak nie działa tak jak bym chciał. Wcześniej sprawdzałem na iPhone, był podobny objaw ale zgoniłem to na kiepską współpracę z iOS. Sprawdzałem już wszystko co znalazłem na temat powiadomień i skończyły mi się pomysły. Może ktoś miał już ten problem i wie jak to rozwiąz…
Ostatnia odpowiedź: kolomir, 2 Sierpnia 2025 -
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam mam problem z pełną synchronizacja smartfona z zegarkiem WatchS1 przez aplikacje Mi Fitness.Telefon jest zaktualizowany do MIUI13 i Androida 12 .Problemem jest pobieranie tarcz i niektórych funkcji niby zaczyna pobierać dochodzi do 14 procent i przerywa aktualizacje.Próbowałem na innym telefonie i wszystko jest bezproblemowo.
Ostatnia odpowiedź: alek94, 28 Października 2022 -
Muzyka s1 active
przez Kamil P- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam .. posiadam ten zegarek pare dni i ogolnie jestem zadowolony ale mam problem z dwiema opcjami.. 1)nie slysze muzyki przez sluchawki haylou gt5, odparowalem na telefonie , dalem parowanie na s1 active - > niby pokazuje ze polaczone ale muzyki brak 2) propo muzyki to jak odpale na zegarku to strasznie zcina.. nie mam zamiaru sluchac przez zegarek muzyki tylko na BT haylou ale czy istnieje fix tego? czy moze kazdy model s1 active tak ma? chodzi mi to ze jakbym rozwiazal te problemy to chce wziac zegarek i sluchawki na bieganie i odaplic muze wgraną w zegarek ...jakies rady?
Ostatnia odpowiedź: Kubaskr, 31 Grudnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 17 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Cześć. Ekran mojego zegarka sam się włącza gdy tylko synchronizuje się z aplikacją w telefonie, pomimo że nie ma żadnego powiadomienia. Denerwuje mnie to, bo dzieje się to również w nocy pomimo włączonego trybu "nie przeszkadzać" i wyłączonego zapalania ekranu po podniesieniu ręki. Ktoś z was spotkał się z takim problemem? Soft zegarka, telefonu i aplikacja w najnowszej wersji. Mi band 6 nie robił takich problemów.
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 15 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, czy możecie sprawdzić u Was czy działa ta aplikacja? Zegarka używa mój tato, z racji wieku chciał mieć dostępną opcje dyktafonu by robić sobie notatki głosowe, nawet pod tym kątem wybierał ten model oczywiście w tej półce cenowej. Do rzeczy, producent udostępnia aplikacje Noted. na zegarku - instalujemy ją i resztę instalacji kończymy na telefonie, aby aplikacja działała poprawnie trzeba pobrać tę aplikację z Play Store, zainstalować i powinno działać - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digitalworkroom.noted&hl Mimo nadanych wszystkich uprawnień, aplikacja praktycznie w ogóle nie działa, nie da się uruchomić z zegarka nagrywan…
Ostatnia odpowiedź: 1kostek1, 12 Stycznia 2024 -
- 9 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Witam Forumowiczów😉 jestem posiadaczem smartwatcha od kilku dni i zauważyłem, że funkcja always on display nie działa cały czas, tzn. działa przez 5 minut po czym ekran staje się czarny i trzeba go znowu na chwilę włączyć przyciskiem żeby znowu AOD działało (ale znowu na 5minut). Ma lub miał może ktoś taki problem i wie jak to rozwiązać? A może tak ta funkcja w tym smartwatchu działa co byłoby dla mnie dziwne bo jak sama nazwa wskazuje, powinno być always. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam 😉
Ostatnia odpowiedź: Batman, 28 Stycznia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem zegarka Watch S1 Active, generalnie pierwsze odczucia bardzo pozytywne, zegarek współpracuje z telefonem Redmi Note 10 Pro i co do samej interakcji z telefonem nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko działa z dużą dokładnością, urządzenia szybko się komunikują i nie zauważyłem większych nieprawidłowości. Jedyne co mi nie daje spokoju to brak powiadomień z aplikacji Kalendarz Google oraz WP Poczta. Niby wszystko mam skonfigurowane, ustawione powiadomienia dla tych i wielu innych aplikacji w Mi Fitness i jak na złość tylko w tych dwóch przypadkach nie dochodzą powiadomienia na zegarek. Na ekranie telefonu …
Ostatnia odpowiedź: km138, 3 Grudnia 2023 -
mBank i Xiaomi Pay
przez doktorski- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć, Czy udało się komuś dodać kartę mbanku do Xiaomi Pay? U mnie ani MasterCard ani Visa nie działają. mBank przyjął reklamację i myśli. Ale szczerze mówiąc kupiłem S1 dla NFC i chciałbym żeby ta funkcja działała. Wiem, że można przez Curve ale to ostateczność. Jeśli NFC ma nie działać to chyba zmienię wybór na GTR3pro.
Ostatnia odpowiedź: master88, 11 Lipca 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć, mam problem z pomiarem PAI przez MI Fitness bo pokazuje, że źródło danych ma z Zepp które używałem mając wcześniej GTR. Nie wiem jak to zmienić żeby mierzyć PAI. Może ktoś pomóc
Ostatnia odpowiedź: master88, 4 Lipca 2022 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam narzeczona zakupiła mi zegarek Xiaomi watch s1 active i nie mogę dodać karty płatniczej mbanku Visa też mieliście taki problem ? Wyskakuje informacja że mam się skontaktować z obsługą klienta czy coś takiego Pani z mbanku powiedziała że na liście mają taki zegarek. Przepraszam że założyłem nowy temat ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie.
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 25 Grudnia 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Na smartwatch przychodzą mi powiadomienia, o tym że Whatsapp sprawdza, czy są nowe wiadomości. Ale na telefonie nie mam takich powiadomień. Jak to wyłączyć?
Ostatnia odpowiedź: swiderigor, 3 Września 2022 -
PIN przy odblokowaniu
przez mihail1- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, od wczoraj posiadam s1 active, mam z nim duży problem. Mianowicie dodałem kartę do Xiaomi pay i teraz smartwach woła mi o niego przy każdym odblokowaniu, to jest jakaś porażka. Można to zmienić? Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Radek M, 3 Października 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, zawsze myślałem, że Xiaomi to firma z jakąś wyobraźnią... ale do rzeczy: córce zaginęła w akcji podczas wakacyjnych podróży ładowarka do Watch S1 - ok, wszedłem do pierwszego autoryzowanego sklepu, kupiłem... ops... nie działa. Wczytałem się w dokładną nazwę - Mi Watch S1 Active - pewnie tutaj jest Hund begraben? W tym sklepie, w którym kupiłem ładowarkę, odesłali mnie na drzewo (nie mamy w ofercie icomipanterazzrobi?) - na allegro nie ma, ktoś ma jakis pomysł gdzie mogę taką ładowarkę kupić?
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 5 Sierpnia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, ma może ktoś tak że nie liczy mu kalorii podczas treningu.?
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 27 Stycznia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć! Czy u Was w aplikacji Mi Fitness wykres tętna też jest taki przerywany? Nie wiem czy tak ma być, czy zegarek ma chwilowe zaniki podczas pomiaru czy te kropeczki to takie skoki 😁
Ostatnia odpowiedź: Dominik Kotwicki, 5 Kwietnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć. Wie ktoś jak wyłączyć dźwięk powiadomień i zostawić same wibracje? Rozumiem, że harmonogram „nocny” nie wydaje dźwięków, ale chciałbym cały czas mieć tylko wibracje.
Ostatnia odpowiedź: djrzz, 4 Kwietnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Z dnia na dzień przestał działać przycisk odpowiedzialny za menu. Generalnie przycisk padł fizycznie, bo po wyłączeniu zegarka nie idzie go uruchomić, jedyna opcja to położyć go na ładowarke by się odpalił. Idzie to naprawić? Jakieś przewidywane koszta? Tydzień po gwarancji.... wyliczył Chińczyk ładnie. Ewentualnie, da radę podmienić działanie przycisków? By menu aplikacji było pod przyciskiem do treningów?
Ostatnia odpowiedź: Paweł Alduric, 21 Sierpnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, Dodałem do zegarka dwie karty, Curve i Alior, jednak nie mogę nimi płacić. Po kliknięciu na "Zapłać" na górze wyskakuje mi czerwony napis "Nie udało się załadować" a na dole mam "Spróbuj ponownie". Ponowne próby generują ten sam efekt. Te same karty dodane do Mi banda 6 i 7 działają bez problemu. Restartowałem zegarek i aplikację, zero efektu. Testowałem na dwóch telefonach, Xioami i Motoroli. Wsparcie Xiaomi zlewa temat. Może ktoś coś podpowie.
Ostatnia odpowiedź: MarkS_01, 16 Kwietnia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Czy ktoś pomoże? Xiaomi Watch S1 Pro nie wyświetla danych o śnie na wyświetlaczu zegarka. W aplikacji wszystko działa, jest pełna statystyka. Przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomogło..
Ostatnia odpowiedź: Maciej Haładyn, 14 Marca 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Hey Jak ktoś dzwoni i odbiorę na słuchawkach, to rozmawiam przez słuchawki. Ale jak ja wykonuje połączenie i przełączę na zestaw słuchawkowy, to mogę rozmawiać tylko przez zegarek. Jak wymusić połączenie na słuchawki?
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 12 Października 2022