Mi Band 6
56 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 30 views
Mam problem z parowaniem opaski mi band 6 z aplikacją. Pomimo bezproblemowego sparowania opaski z telefonem przez bt, tak żadna z aplikacji Mi (Zepp Life, Mi fitness, Zepp) nie może dodać urządzenia bo go nie widzi. Próbowałam na innych telefonach, taki sam efekt. Pomocy
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 135 views
Cześć, temat maglowany już wiele razy ale mi niestety nic nie pomogło, nie dostaje na opasce smsów, przejrzałem chyba wszystkie posty, włączyłem wszystko co się dało, nadałem wszystkie uprawnienia, porobiłem aktualizacje i sparowałem urządzenia ponownie dwa razy a nadal nic. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Last reply by Adam Jankowski, -
- 1 reply
- 150 views
Dzień dobry, kupiłam nowy mi band 6. Niestety po jego naładowaniu i połączeniu z telefonem okazało się że się rozładowuje w bardzo szybkim tempie - 1% na minutę. Ładuje się do 99%. Czy oznacza to że akumulator jest zepsuty? czy mam go reklamować czy może mój sposób postępowania z nim jest wadliwy?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 66 views
Dzień dobry, przedstawiam moją aplikację na watchfaces również przetłumaczoną na język polski. Daj mi znać, jeśli Ci się spodoba! PlayStore Link
Last reply by Andrew Four, -
- 2 replies
- 16.3k views
Widziałem, że ludzie pisali na tej stronie z podobnymi problemami więc ja również napisze tu o moim problemie. Od piątku mam mi band 6. Opaska po wyjęciu z opakowania nie chciała się włączyć. Z instrukcji zrozumiałem że jak nie włącza się to trzeba podpiąć urządzenie do ładowania i po chwili samo się włączy. Łącznie tą opaskę ładowałem już z kilka godzin i jedyne co pokazywało się na ekranie to bateria, godzina z minutami oraz taki niebieski znaczek jakby wtyczka od ładowania. Dodatkowo przy podłączeniu do prądu opaska robiła takie 2 krótkie wibracje. Po odłączeniu od prądu nic się na niej nie pokazuje. Aplikacja jej nie wykrywa. Opaska była kupiona od osoby która dostała…
Last reply by paulinatym, -
- 0 replies
- 45 views
Od jakiegoś czasu mój mi band 6 nie pokazuje ilości spalanych kalorii oraz trasy treningu(np.jazdy na rowerze), ale normalnie liczy czas treningu i prędkość. Co zrobić?
Last reply by Szymon Suski, -
- 3 replies
- 10.5k views
Od aktualizacji Messengera bądź aplikacji Mi Fit przestały wyświetlać się wiadomości z Messengera pomimo tego,że żadne ustawienia nie były zmienianie. Wszystko działało jak należy i nagle zamiast wiadomości, to pojawia się na opasce " 2 konwersacje " " dymek czatu aktywny " A wiadomość już nie. Po wyłączeniu widocznosci dymkow czatu w opcjach na messengerze,wiadomość znowu pojawia się na opasce. Ale zależy mi na tym żeby wiadomość się wyświetlałA A dymki czatu pojawiały na wyświetlaczu telefonu
Last reply by kwiat_ki, -
- 1 follower
- 0 replies
- 118 views
Część mam problem z opaską taki że spóźniają się powiadomienia albo jak ktoś do mnie dzwoni to po rozłączeniu to pokazuję się na zegarku że ktoś dzwoni
Last reply by kola1191, -
- 0 replies
- 357 views
Z Mi Banda 6 korzystam od roku. Dziś zrestartowałam go do ustawień fabrycznych i próbowałam ponownie połączyć z aplikacją Mi Fitness (na swoim koncie tam mam wszystkie dane). Nie dało się. Usunęłam aplikację, zalogowałam się, połączyłam opaskę jeszcze raz. Niestety jest problem - opaska niby jest połączona, bo np. mogę zmienić tarczę zegarka, wyszukać urządzenie czy sprawdzić historię snu, ale nie mam dostępu do innych danych np. liczby kroków z danego dnia, historii treningów pomimo że to wszystko jest w aplikacji. Dodatkowo gdy klikam na pogodę, to wyświetla się info, że muszę sparować opaskę z apką. Trochę chodziłam i mam nabitą liczbę kroków, ale ona nie sumuje s…
Last reply by niehało, -
- 5 followers
- 64 replies
- 18.7k views
Wątek ogólny, poświęcony opasce sportowej Xiaomi Mi Band 6. Poruszamy tu kwestie ogólnikowe, niewymagające tworzenia nowego wątku.
Last reply by daro8411, -
- 5 replies
- 1.5k views
Cześć, wczoraj dostałem nowego mi banda 6. Wieczorem podłączyłem go do ładowania i miał 100%, dzisiaj rano bateria na opasce wynosci 60%. Opaska straciła 40 % baterii po 8 godzinach leżenia na biurku(dodatkowo jest to nowa opaska) Podkreślam po 8 godzinach. Miał ktoś może taki problem? Czy to wada fabryczna i mam pecha?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 276 views
Uszanowanko. Po wczytaniu nowego firmware mam dostępny zegar wyłącznie w formacie AM/PM a nie ma zegara 24h Czy ktoś wie jak to zmienić w aplikacji Zepp Life? Pozdrawiam
Last reply by Podmiejski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 924 views
Witam. Mam problem z opaska mi band 6. Coś się stało i w opasce wszystko znikło i nic nie działa, pokazuje tylko pair first oraz setings i nic więcej. Jak robię reset to opaska włącza się i znów pokazuje tylko pair first i setings. O co chodzi?
Last reply by adamdvd, -
- 2 followers
- 5 replies
- 538 views
Cześć. Mi band 7, ale jeszcze nie ma działu. Mam pierwszy tydzień. Dziś chciałem pospać w weekend, ale uaktywniła się jedna z grup na messengerze i zaczęła pisać tak że opaska w zasadzie wibrowała non stop. Czy skoro opaska wykrywa sen nie powinna blokować powiadomień na czas snu? Czy da się to jakoś wyłączyć, żeby nie budziły mnie powiadomienia? Pewnie są jakieś godziny nie przeszkadzać, ale potrzebuje innych na tygodniu kiedy chodzę do pracy, a innych kiedy wrócę nad ranem z weekendowej imprezy. Liczyłem na smart, ale wychodzi na to, ze trzeba spać bez niej i odłożyć w innym pokoju. Będę wdzięczny za sugestie.
Last reply by MariiFit, -
- 1 follower
- 2 replies
- 12.2k views
Siema! Opaskę Mi Band 6 (bez NFC) mam od końcówki stycznia br. i działała wzorowo, do zakończenia ładowania 16 maja - po tym ładowaniu bateria "zjeżdża w oczach". Przechodząc do konkretów - akumulator wytrzymywał 5-6 dni (zależy ile było powiadomień), obecnie wytrzymuje niecałe 36~40 godzin. Żadne ustawienia nie były zmieniane ani w opasce, ani w aplikacjach. ~Jasność ekranu zmniejszona do 1 ~powiadomienia tylko SMS i Połączenia (a nie mam ich za wiele dziennie) ~pomiar tętna co 1 minutę ~pomiar stresu standardowy (chyba 5 minut) ~włączony pomiar SpO2 w czasie snu ~włączone monitorowanie snu ~wyłączone wszystkie profile treningów Aplikacje korzyst…
Last reply by miodzionet, -
- 0 replies
- 261 views
Dzień dobry, mam problem z dodaniem karty. W tym nie jestem osamotniony, ale nie znalazłem takiego samego błędu, jaki pojawia się mnie. Aplikacja o konieczności "Aktualizacji hasła zabezpieczającego", a potem nieodmiennie, dziesiątki razy, stwierdza że jest ona niemożliwa. Próbowałem reinstalacji aplikacji, usuwania danych, skorzystania z innej aplikacji (Mi fit) - wszystko na nic. Oprogramowanie opaski jest aktualne. Nie chcę korzystać z dodatkowych aplikacji (np. Curve). Raport dot. błędu wysłany przez aplikację nie doczekał się odpowiedzi. Co może być przyczyną problemów? Dodatkowym tropem może być fakt, że aplikacja nie pokazuje żadnych banków na l…
Last reply by szychalm, -
Witam wszystkich forumowiczów, piszę do Was z prośbą o pomoc. Posiadam opaskę Xiaomi Mi Band 6 NFC. Mam problem z aktywowaniem dodanej karty debetowej (o dziwo i rzekomo jest akceptowana przez Xiaomi) Mastercard z Banku Pocztowego. Na przemian zainstalowałem aplikację Zepp Life, potem ją odinstalowałem i zainstalowałem Mi Fitness, w obu przypadkach nie da się aktywować dodanej karty, na ekranie opaski również nie wyświetla się karta. Do posta dołączam zrzuty ekranu zarówno z Zepp Life jak i Mi Fitness. Chciałbym się Was zapytać co może robię nie tak albo co powinienem zrobić żeby to zadziałało, a może to jest wina opaski albo jeszcze czegoś innego? Dzwonił…
Last reply by Mocny4N, -
- 3 followers
- 5 replies
- 2.3k views
Witam mam opaskę band 6 i nie mogę dodać karty ,dochodzę do tego etapu gdy klikam dalej na chwilę pojawia się strona wczytania karty i znika. pojawia się komunikat nie udało się wczytać danych. Restart opaski aplikacji nie pomaga . Pomocy
Last reply by Janas, -
- 1 reply
- 305 views
Witam! Zastanawiam się nad kupnem tego zegarka m.in do treningów na basenie. Interesuje mnie, czy jest w nim opcja powiadomienia przez wibracje, że przepłynąłem daną liczbę długości? Np. ustawię sobie trening na 50 długości, tak, żebym nie musiał liczyć w głowie
Last reply by EmU, -
- 1 follower
- 1 reply
- 211 views
Podczas włączonego treningu w jaki sposób mogę wejść do menu aktywacji płatności kartą ?
Last reply by EmU, -
Mi Band 6 NFC
by fps- 1 follower
- 18 replies
- 8.5k views
Nie ma osobnego forum dla odmiany NFC więc pozwolę sobie otworzyć temat. Opaskę mam od kilku godzin z nadzieją na połączenie się z kartą MasterCard w mBanku ale niestety z niepowodzeniem. Nie jest jeszcze znana data kiedy ten bank przystąpi do współpracy. Wy już macie podpięte karty?
Last reply by nikodemski.niko, -
- 1 follower
- 0 replies
- 270 views
Witam opaska mi band 6 brak powiadomień o połączeniach. Po powrocie na MIUI 13 przychodzą mi wiadomości jakieś smsy itp ale nie przychodzą mi połączenia na opaskę włączone mam wszystko co jest możliwe. Ma ktoś na to rozwiązanie? Dzięki
Last reply by Damian38, -
- 1 follower
- 1 reply
- 261 views
Witam, Przychodzę z pytaniem. Czy można dodać kilka własnych tarcz zegara(własne zdjęcie), które będzie można zmieniać w opasce? Chodzi mi o to że jak dodam np jedną tarczę z psem, a drugą z kotem, to będę mógł je przełączać między sobą(po wgraniu do opaski) tylko za pomocą opaski bez potrzeby użycia telefonu? Jeśli tak to jaki jest limit?
Last reply by Krzysztof 68, -
- 2 replies
- 2.9k views
Witam, czy trening pływanie na basenie normalnie wam działa? opaskę mam od stycznia, od tego razy kilka razy byłem już z nią na basenie i odpaliłem sobie właśnie ten trening, jednak zaliczyło mi go tylko raz. inne razy jak klikałem na koniec zakończenie treningu to wyświetlało komunikat że za mało danych aby ukończyć trening (a pływałem koło 50 minut). Dzisiaj zauważyłem że nie zlicza mi w ogóle dystansu ani innych statystyk oprócz czasu i przy zakończeniu treningu znowu wyskoczył komunikat że danych jest za mało. Próbowałem regulować zapięcie opaski aby bardziej lub mniej przylegała do ręki lecz nic to nie zmieniło. czy da się to jakoś rozwiązać? też tak macie …
Last reply by EmU, -
- 2 replies
- 203 views
Witam serdecznie. Posiadam opaskę mi band 6 i nie dochodzą mi powiadomienia z poczty o2 i WP natomiast z Interii dochodzą a z Gmaila nie wszystkie. Proszę o pomoc
Last reply by Rafał Lewicz,