Dyskusja ogólna
86 tematów w tym forum
-
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
witajcie, czy mógłby ktoś wrzucić realne zdjęcia kolorów RN4 z tył: - srebrnego - złotego Czy są różnice w odcieniach górnych plastikowych wstawek w porównaniu do metalowych plecków? "Złoty": - czy jest to odcień bardziej złoty? czy też szampański? - jaki kolor mają przyciski sterowania? (srebrny? czy złoty?) "Czarny" - czy pod lakierem jest srebrne aluminium? Na którym będzie najmniej znać ew. ślady używania? pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: goszka, 7 Września 2017 -
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Posiadam od miesiąca telefonik Redmi Note 4. Bardzo irytuje mnie sposób robienia przez telefon zdjęć szczególnie selfie, ale również głównym aparatem. Jak dobrze wiecie zdjęcia są robione ze znacznym przybliżeniem, np zdjęcie selfie twarzy mimo wyciągnięcia ręki najdalej jak się da to jednak zdjęcia są robione jakby 80% powierzchni zdjęć zajmowała sama twarz, ogólnie wiadomo że to taka przypadłość i specyfika tej marki bo np u Samsunga selfie I zdjęcia główne robi się z przyjemnością bo tam pole widzenia jest szersze i widać więcej, a w xiaomi pole widzenia jest mniejsze i mniej widać. Stąd moje pytanie. Czy istnieje jakaś aplikacja, albo modyfikacja któ…
Ostatnia odpowiedź: kaczek, 17 Sierpnia 2017 -
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Mam aplikację AppMgrIII, ale niestety niewiele ona pomaga. W niektórych telefonach przy aplikacji jest opcja przenieś na kartę SD, ale niestety w moim Xiaomi Redmi Note 4 tak nie ma. Z góry zaznaczam, że nie mam roota i nie znam się na tych bardziej zaawansowanych sprawach. Po prostu chciałabym, żeby część aplikacji była zapisana na karcie pamięci. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: lolek469, 7 Sierpnia 2017 -
- 1 odpowiedź
- 842 wyświetleń
Cześć, Mam ogromną prośbę, zakupiłem dwa egzemplarze RMN 4 ze Snapdragonem. Jeden z Aliexpress, drugi w Sferis. Sferis owy egzemplarz nie posiada certyfikaty lu zgodności w j. Polskim. Czy możecie podesłać zdjęcie certyfikatu zgodności w j. Polskim ? UC w Przemyślu robi straszny problem i żądają certyfikatu w naszym ojczystym języku.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 13 Lipca 2017 -
- 24 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
Witam. Kupiłem ten model mojej dziewczynie w wersji 3/32 i zastanawiam się jaki soft był by najlepszy dla niej? Czy może Global Stable? Albo xiaomi.eu stable? Który w tym modelu jest najmniej problemowy jeśli chodzi o baterię i stabilność działania. Mam dylemat stąd moje pytanie
Ostatnia odpowiedź: Roy4l, 12 Czerwca 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 724 wyświetleń
Korzystam z oryginalnej aplikacji poczta. Wszystko fajnie, ale wśród kontaktów mam tylko te, które zaimportowały się z poczty, lub które zostały przez nią dodane. Nie mam natomiast tych kontaktów które sam dodaję do telefonu (książki adresowej telefonu) dopisując adres mailowy. Szukałem w ustawieniach poczty i kontaktów, ale nic takiego nie znajduję.
Ostatnia odpowiedź: krainawilka, 9 Czerwca 2017 -
SMS-y pomieszane
przez funbadboy- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
Od dwóch-trzech tygodni jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 4. Wcześniej miałem Huawei P8 lite. Problem, który występował w tamtym telefonie, zaistniał dzisiaj właśnie na modelu xiaomiego. Doszedłem do wniosku, że coś chyba nie jest halo z MIUI. Chodzi o to, że przykładowo wysyłam wiadomość o treści " cześć stara, jutro będę u ciebie o 15, dlatego że dzisiaj muszę zostać dłużej w pracy"...odbiorca otrzymuje wiadomość " cześć stara, jutro będę u ciebie o 15, koty płakały od samego rana". Czyli, że drugą część esemesa, telefon zapożycza sobie z wcześniej wysłanych esemesów. Problem zasygnalizowała mi koleżanka, która posiada telefon P7 lite. Myślałem, że to wina m…
Ostatnia odpowiedź: wernix, 6 Czerwca 2017 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Wchodząc w połączenia i wyszukując kontakty prze klawiaturę nie chce mi wyszukiwać kontaktów które mają polskie znaki, tzn kontakt który jest wpisany jako Łukasz nie zostanie znaleziony, musiałbym go zapisać bez polskich znaków, czyli Lukasz. Ma ktoś na to sposób? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Lamcza, 1 Czerwca 2017 -
- 9 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Sprawa wygląda tak: - kupiłem nowy telefon wysyłkowo, - nie ma folii (są za to mikroryski) na wyświetlaczu, - ma wyszczerbioną w narożniku ramkę. Sprzedawca twierdzi, że RN4 przychodzą bez folii. Nie pasuje mi to, bo mój poprzedni Redmi Note 2 miał mleczną folię od nowości. Jak na mój gust dostałem telefon ze zwrotów. Co o tym sądzicie? Póki co nie podaję co to za sprzedawca, bo chcę zobaczyć jak podejdzie do sprawy (na razie dostał zdjęcia).
Ostatnia odpowiedź: CuoreRosso, 18 Maja 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 871 wyświetleń
Witam wszystkich - to mój pierwszy post na forum MIUI Polska ) Czy ktoś się orientuję czy jest jakakolwiek szansa na wsparcie exFAT, NTFS, ext4 na MIUI ? Czy zostaje tylko FAT32 ? Posiadam od tygodnia RN4 MTK – wywaliłem syfMIUI, wgrałem rom z MIUI Polska, roota. Telefon chodzi jak burza – nie ma się, do czego przyczepić …. ale chciałem zgrać na kartę SD film ważący 8GB i zaczęły się schody (((
Ostatnia odpowiedź: zieloony, 10 Kwietnia 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 986 wyświetleń
Cześć, telefon niefortunnie mi upadł i wgniótł się klawisz volume mniej więcej w dwóch trzecich wysokości, przy klawiszu "down" i telefon niestety się wyłączył. Teraz za każdym razem kiedy próbuję go uruchomić od razu przechodzi w tryb fastboot. Czy ktoś z was wie jak to obejść? Czy w ogóle można/opłaca się naprawiać? Olga
Ostatnia odpowiedź: sebastiw, 3 Kwietnia 2017 -
- 4 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam Czy istnieje jakiś sposób aby na zablokowanym bootloaderze usunąć tą animacje z napisem 4G LTE ? Wgrać jakiś inny system ? Posiadam Xiaomi z napisem 4G LTE z tyłu na obudowie.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 14 Marca 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 926 wyświetleń
Hej, podłączyłem dzisiaj do swojego telefonu bezprzewodowe słuchawki bluetooth. Każdorazowo gdy ktoś do mnie dzwoni, miła pani w języku chińskim (tak mi się przynajmniej wydaje) odczytuje kto dzwoni. Szukałem w ustawieniach TTS, pozmieniałem wszystko na język polski, jednak nic to nie dało. Da radę wyłączyć odczytywanie osoby/numeru który dzwoni? Przekopałem forum, ale niestety nie znalazłem nikogo z podobnym problemem.
Ostatnia odpowiedź: sebastiw, 9 Marca 2017 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie. Wkrotce bede posiadaczem redmi note 4 i mam takie pytanie, czy ktos probowal bawic sie tym telefonem w okularach vr. Chcialbym wiedziec jak sobie radzi i czy sa jakies wieksze problemy z padem bluetooth, jesli ktos oczywiscie kozysta.
Ostatnia odpowiedź: Skonek87, 2 Marca 2017 -
Wiele okien
przez dudduss76- 5 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam posiadam Xiaomi Redmi Note 4 wersja z mediatekiem i mam takie pytanie posiadam androida 6.0 i odblokowałem opcje używania trybu wiele okien tylko nie wiem jak to uruchomić czy w ogóle działa ktoś z was próbował.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 1 Marca 2017 -
- 10 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam Orientuje się ktoś gdzie dostane u naszych żółtych przyjaciół Redmi note 4/pro w wersji czarno niebieskiej ?
Ostatnia odpowiedź: luki156, 27 Lutego 2017 -
- 4 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam. Jak sprawdzić jaki procek w moim fonie. Mam MIUI 8 Global a niżej procesor 10 x 2,11GHz.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 19 Lutego 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam czy wie ktos moze jak mozna anulowac pobieranie plików ?? Z tego co widze trzeba czekac az dany plik pobierzemy dopiero mozna go usunac . jest to troche uciazliwe jak np pomylimy i klikniemy w jakis wiekszy plik.
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 10 Lutego 2017 -
- 3 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, Znajomy ma problem, po aktualizacji zamiast palca musiał odblokować telefonem znakiem który zapomniał. Jakieś pomysły ewentualnie szybki tutorial jak dostać się do telefonu? Z góry dzięki. Wysłane z mojego MI 5
Ostatnia odpowiedź: brodacz, 5 Lutego 2017 -
- 9 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Obecnie posiadam RN2, na którym są problemy z nagrywaniem video w kilku aplikacjach (np snap, najnowszy messenger). Zastanawiam się nad zakupem 4. Czy ktoś używający tych apek na RN4 mogłby mi powiedzieć, czy nie ma z nimi problemów?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 4 Lutego 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 802 wyświetleń
Co parę tygodni, acz nieregularnie, znikają mi wszystkie sparowane urządzenia BT jakiich używam. Słuchawki (Jabra Motion), zestaw głośnomówiący w aucie (Jabra Tour), głosniki BT (np JBL Clip), opaski fit (np Garmin vivosmat HR)l, czy zestawy audio (np HTL6140) i inne. Wszystko po kolei można na nowo sparować i podłączyć, ale po niedługim czasie znowu zniknie. Słuchawka to oczywiście RN4, z najnowszym MIUI, global. Czy ktoś wie skąd to się może brać i jak z tym sobie poradzić? Z góry dzięki za odpowiedzi w temacie.
Ostatnia odpowiedź: AMi, 4 Lutego 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam. Po wgraniu ROM MIUIPolska w CPU Spy mam taki błąd jak na screenie. Wiecie może o co chodzi? Jak to naprawić? dzieki i pozdr
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 22 Stycznia 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 769 wyświetleń
Czy jest możliwość ustawić konkretne aplikacje tak, aby po ich włączeniu mogły aktywować GPS czy np bluetooth? Chodzi mi o to, aby normalnie wyłączone funkcje jak no bluetooth, po włączeniu aplikacji same się uruchamiały. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: krainawilka, 21 Stycznia 2017 -
- 14 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam poniewaz nie moge znalezc jasnych informacji chcialem spytac. Istnieje wersja redmi note 4 pro (nie jestem prwny czy taka wyszla)? Lub redmi note 4 na snapdragonie?
Ostatnia odpowiedź: tpawel, 19 Stycznia 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Jak w temacie - znajomy Chińczyk chce mi kupić telefon Redmi Note 4 - normalnie u siebie, na stronie, link tutaj: http://www.mi.com/redminote4/ Moje pytanie jest takie - czy taki telefon będzie działał w PL ? Czy da mu się wgrać oprogramowanie itd ? Uprzedzając pytania - nie ma możliwości kupić na Alliexpress czy innych sklepach, tylko oficjalny sklep Xiaomi w Chinach. Czy to zadziała czy odpuścić ? Proszę o jakieś info - mam mało czasu na decyzję
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 18 Stycznia 2017