Oprogramowanie
Dział związany z programami komputerowymi, powiązanymi z tematyką Androida.
34 topics in this forum
-
- 7 replies
- 14.3k views
APK Downloader - pozwala nam na pobieranie instalatorów APK z Google Play prosto na nasz komputer Strona domowa: http://apps.evozi.com/apk-downloader/ Część aplikacji nie jest dostępna dla danego regionu, ale dzięki tej aplikacji możemy je pobrać i zapisać na swoim komputerze. Wszystkie aplikacje są pobierane bezpośrednio z Google Play, co jest o wiele bezpieczniejszym niż pobieranie "w ciemno" z nieznanych źródeł. W ten sposób możemy oczywiście pobierać tylko darmowe! aplikacje. Działanie: Idziemy na stronę GP: https://play.google.com/store?hl=pl Wyszukujemy sobie aplikację i kopiujemy do niej link, np. Light Flow Lite - LED Control: https://play.google.com/st…
Last reply by kozseb, -
-
- 2 replies
- 940 views
Witam, Mam wgrany ROM Global z odblokowanym bootloaderem, flashowałem przez MiFlash i nie zablokowałem bootloadera, przez co teraz urządzenie nie jest certyfikowane w Sklepie Play i nie mogę pobrać np. Netflixa. Czy aby zablokować bootloadera muszę od nowa flashować ROM, czy starczy, że użyje komendy w fastboot 'fastboot oem lock' ?
Last reply by 2mx7ay, -
- 1 reply
- 266 views
Witam, czy ktokolwiek kiedyś instalował androida w TV? Posiadam Samsunga EU32H6400 jest to stary telewizor z system Samsunga TIZEN. Urządzenie z braku rozsądnych aplikacji służy jako wyświetlacz do podłączonych dysków. Czy ktoś podejrzewa jak wgrać na telewizor inny system, nowszy lub ciekawszy - nawet gdyby miał utracić możliwość podłączenia dekodera czy anteny. Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 2k views
Witam! Otóż od dłuższego czasu mam problem z androidem, otóż zabija mi ciągle aplikacje Mi Fit dla opaski Xiaomi Mi Band 5, i odłącza ją od telefonu. Telefon Ulefone Armor 3 Android 8.1.0
Last reply by PietrovaStal, -
- 1 follower
- 2 replies
- 5.3k views
Witam. Kilka dni temu mój operator komórkowy sprezentował mi Zegarek Mi Watch Lite. Ten zegarek działa z apką Xiaomi Wear i tutaj mam pytanie, czy istnieje jakiś sposób na zintegrowanie danych z tego zegarka na Google Fit?
Last reply by zaskorskimar, -
- 2 followers
- 4 replies
- 4.5k views
Witam, kupiłem zegarek Xiaomi Mi Watch, ma wbudowanego GPS, świetną baterię i jest idealny do biegania... ale. Zegarek łączy się tylko z apką Xiaomi Wear, która nie ma możliwości eksportu treningów do plików (GPX, TCX). Nie ma też możliwości synchronizacji z innymi serwisami tj Google Fit / Endomondo (RIP) / Garmin / Strava. W necie znalazłem dużo apek i skryptów, które pozwalają na eksport danych z MiFit, ale one nie działają dla Xiaomi Wear. Postanowiłem sam się tym zająć: zainstalowałem apkę na zrootowanym telefonie, uruchomiłem HttpCanary do nasłuchiwania ruchu. Udało się wyciągnąć szczegóły requestów. Przy pobieraniu listy ostatnich treningów leci request cu…
Last reply by vajp, -
- 3 replies
- 4.3k views
Witam. Jak można bezpowrotnie usunąć wszelkie dane ze smartfona tak aby żaden wyspecjalizowany informatyk ich nie odzyskał ? Wiem że ustawienie fabryczne takiej gwarancji nie daje . Pozdrawiam
Last reply by Tomaszz, -
- 3 replies
- 1.7k views
Witam Mam problem, którego nie umiem rozwiązać. Chodzi o przeglądarkę CM Browser, klikając w przycisk systemowy "Menu" na pulpicie (tak sie to nazywa?) mam krzyżyk, który daje możliwość zamknięcia aplikacji/usunięcia ich z pamięci jednym klikiem. Wszystkie się usuwają poza CM Browser, ta przy nazwie ma kłódkę i muszę ją zamknąć przesunięciem palca. Może ktoś zna lekarstwo na tą chorobę? Pozdrawiam
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2k views
Witam mam pytanie co do Project Treble pojawiają się modyfikacje wykorzutujące to jednak moje pytanie brzmi co jeśli bede chciał usunąć taki rom. Wiem doskonale jak to wygląda w przypadków normalnych romów i mnie zastanawia czy zasada działania jest taka sama
Last reply by vvvzc, -
- 1 reply
- 2.7k views
Mam pytanie czy można zainstalować miui na tablecie cavion?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.9k views
Mam listowanie plików w folderze i wszystko fajnie, ale jak szukam po nazwie to są powtórzenia i dlatego chcę w tych powtórzeniach wyszukać tekst, dzięki czemu na pewno dostane dobry plik wyjściowy, więc po prawidłowym listowaniu mam tak: if (compareInFile("isVideoEnabled", file.getAbsolutePath())) { System.out.println("mam to!"); } else { System.out.println("dupa"); } a tu cały boolean: public static boolean compareInFile(String inputWord, String inputFile) { String word = ""; File file = new File(inputFile); try { Scanner input = new Scanner(file); while (input.hasNext()) { word = input.next(); …
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 4.1k views
Witam, mam taki problem związany z przenoszeniem aplikacji na kartę MicroSD. Mój telefon to Redmi Note 2, Android 5.0.2 MIUI Polska najnowszy do tego modelu wrzucony, zainstalowałem program Apps2SD (bardzo fajny, dla mnie lepszy niż Link2SD, z tym drugim jakoś nie mogłem się oswoić), kartę podzieliłem "przepisowo" na 2 partycje, apki się przenoszą, działa, tylko że... problem dość nietypowy jest - coś mnie tknęło niedawno żeby sprawdzić zużycie miejsca na karcie pamięci i zobaczyłem że jest za dużo zajęte, przecież dużo apek nie przenosiłem. Wszedłem do struktury katalogów i moim oczom ukazała się dość dziwna rzecz. Mianowicie w katalogu…
Last reply by silver2004, -
Cześć! Chciałbym mieć na telefonie (Xiaomi Redmi Note 4X) dual boot - Androida, z którego teraz piszę na forum i IOS. Widziałem na internecie, że da się zrobić dual boot, ale nie widziałem żadnego materiału, tutoriala z IOSem. Więc pojawiają się wątpliwości, CZY DA SIĘ zrobić takiego dual boota z Androidem i IOSem, i czy coś takiego byłoby w ogóle LEGALNE? Pozdrawiam.
Last reply by Admez, -
- 0 replies
- 2.1k views
Hej, wpadłem w posiadanie tabletu Pentagram Tab 7,6 na androidzie 4.2.2 oraz procku Rockchip RK3066 i próbuję go uczynić możliwie bardziej używalnym... problemem jest pamięć, na apki jest 0,98GB a na pliki aż 1,78GB. Chciałbym uzyskać powiedzmy 2,3GB na apki i ok 500MB wewnętrznej. Znalazłem fajny poradnik http://forum.android.com.pl/topic/269336-modyfikacja-rozmiaru-partycji-w-adb/ tylko kwestia tego co tam podstawić... nie mogę znaleźć systemu do tego modelu także jak coś spieprzę może być problem... jak sprawdzić podział partycji? na fdisk nie reaguje a w /proc/partitions wygląda to tak: [email protected]:/proc # cat /proc/partitions major minor #blocks name 7 …
Last reply by Ari93, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.4k views
Siema! Jestem tu nowy, ale zakochany w MIUI od dawna (od Desire Bravo). Mam ochotę coś dla was zrobić więc postanowiłem napisać aplikację dla forum MIUIPolska Szczerze powiedziawszy z SDK MIUI za pan brat nie jestem póki co, więc raczej wolał bym zostać zdala od widgetów i jakiś grubszych modów, ale coś w webview chętnie zrobię. Od przyszłego tygodnia mam 2 tygodnie wolnych popołudni, więc czekam na propozycję Może czytnik newsów z miuipolska.pl?
Last reply by Umik, -
- 0 replies
- 2.1k views
Próbuje sobie skompilować kernel według tego: http://en.miui.com/thread-293285-1-1.html I jest błąd, a nawet kilka: [email protected]:~/kernel_workspace/MiCode$ make wt88509_64-per f_defconfig HOSTCC scripts/basic/fixdep HOSTCC scripts/kconfig/conf.o SHIPPED scripts/kconfig/zconf.tab.c SHIPPED scripts/kconfig/zconf.lex.c SHIPPED scripts/kconfig/zconf.hash.c HOSTCC scripts/kconfig/zconf.tab.o In file included from scripts/kconfig/zconf.tab.c:2503:0: scripts/kconfig/menu.c: In function ‘get_symbol_str’: scripts/kconfig/menu.c:567:18: warning: ‘jump’ may be used uninitia lized in this function [-Wmaybe-uninitialized] jump->offset = r->len - 1; …
Last reply by ghost25, -
- 0 replies
- 2.1k views
Czy istnieje możliwość wysyłania wyłącznie zdjęć z galerii na Dysk Google? Nie chcę aby wysyłane były również filmy nagrane kamerą ponieważ ich wielkość jest zazwyczaj duża i szybko "zapychają" miejsce na Dysku Google.
Last reply by Maximus, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Witam, Chciałbym przestawić Wam teaser/sneak peak - aplikacji na Androida nad którą pracuję - kiedyś już coś takiego było, nazywało się SMS Key ale się zmyło i nie jest zgodne z nowymi wersjami Androida / nowymi smsami od banków. Opis: Aplikacja będzie wyświetlała kod sms z banku (używany do potwierdzenia operacji) w przystępnej formie popupa, dużymi cyframi wyświetlony będzie kod - być może nawet pogrupowany tak by ułatwić przepisywanie, tapnięcie na kod skopiuje go do schowka. W przyszłości pojawi się również informacja o tym skąd / dokąd / na jaką kwotę wysyłamy przelew. Aktualnie aplikacja JUŻ potrafi obsłużyć każdy bank stosuj…
Last reply by cybernetic87, -
- 2 replies
- 2k views
Hej, Zastanawiałem się ostatnio nad procesem weryfikacji i testów aktualizacji MIUI. Mamy sporo urzadzeń na których system MIUI Polska działa; czy przed wydaniem aktualizacji nowy system testowany jest bezpośrednio na kazdym urzadzeniu czy też testy przeprowadzane są na użytkownikach i wedle ich komentarzy później naprawiane? Interesuje się tym ponieważ zastanawiałem się nad sensem aktualizaowania mojego telefonu. Mam na nim system sprzed miesiąca i wszystko działa poprawnie, nie ma niczego do czeog mógłbym sie przyczepić. Kolejne aktualizacje wychodza i łatają błedy, które pojawiają sie na innych urzadzeniach a u mnie nie ma co łatać. Łączę te dwa wątki, ponieważ je…
Last reply by woj_ciech, -
- 0 replies
- 2k views
Posiadam taka przejściówkę wraz z kablem usb otg. Gdy podłączam pady do sony xpera z lte mogłem normalnie grać w każdą grę a na xiaomi redmi note 3 pro nie reaguje na ruchy pada od ps2.
Last reply by akszyn, -
- 5 replies
- 7.8k views
Hej Wiem, że mogę zostać zrąbany za ten temat, gdyż pewnie wiadomości jest od groma na forum lecz są porozrzucane w tylu tematach, że ciężko połączyć fakty Jestem ciekaw których aplikacji używacie i dlaczego Sam stoję przed wyborem aplikacji do tej magicznej opaski i nie wiem, którą zakupić. Niestety mi band tools jest płatny, przez co nie mogę go przetestować (a nawet szukałem jakiejś scrakowanej wersji, ale żadna nie wykryła opaski). Czego oczekuje? 1) fajnie by było modyfikować ilość wibracji przy powiadomieniach. Niestety notyfi ma tylko ilość potrójnych wibracji, a niektóre aplikacje tak często dają mi powiadomienia, że wystarczyło by jedno 2) skute…
Last reply by skoczek135, -
- 0 replies
- 1.8k views
Marvinka miała ostatnio taki temat do obadania i teraz dzieli się rezultatami. Tytułem wstępu. Wyobraźcie sobie takie działanie: Odwiedzacie na swoim komputerku jakąś stronę. O, fajny link, warto go wysłać Grześkowi. O choroba, z Grzechem jest kontakt tylko przez komórkę, tak się składa, że Wasz klamot nie ma z nią połączenia, a link wygląda tak: https://lh4.ggpht.com/59R3R2Ohpq5102k0wCxuJBuWakW4tHQCrREubg3b5Ft4XrKNmOZa78LpfKahdmQbqOQ=h900 więc powodzenia w przepisywaniu ręcznym adresu. Pytanie: jak to zrobić szybko, najlepiej jednym dwoma kliknięciami? O ile nie ma problemu, żeby to osiągnąć i w zasadzie sprawa jest dość trywialna gdy mów…
Last reply by Marvinka, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Marvinka ma problem! Uprasza się o przeczytanie do końca, zanim wpisze się "użyj Titanium, Titanium działa cuda!" Tak się dzieje: trzeba chwilowo przenieść komunikator VIBER na inny telefonek razem z kartą SIM. W komunikatorze tym zostały zakupione i pobrane lokalnie naklejki, o takie tam obrazki do wysyłania innym ludziom i trochę się ich już nazbierało. Poszukiwany jest program, który bankowo dokona backupu całościowego i przywrócenia aplikacji wraz z rzeczonymi naklejkami. Jak dotychczas próby spełzają na niczym. Był już próbowany TITANIUM, ale albo Marvinka coś napsuła, albo program jest za miętki w majtkach, bo po przywróceniu Viber się resetuje, domag…
Last reply by Marvinka, -
- 0 replies
- 2.3k views
Hej, Witam! Mam problem z moim tabletem GoClever, postępuje według tego poradnika > http://www.goclever.com/data/upload/software_update/20130709/tab-r105bk_372753da133d70c795d02dc322668bde65ac8c0a.pdf jednak wygląda tak jakby na komputerze nie wykrywało sterownika, kiedy wskazuje ręcznie również to nic nie daje. Może mi ktoś pomóc?
Last reply by Grafito, -
- 1 reply
- 3.1k views
Witam. Mój domyślny zapis to Nośnik USB i posiada 1GB. Na pamięci wewnętrznej mam 4GB i chciałbym tam zapisywać gry itp... Gdy wkładam karte MicroSD no name 2Gb nie wyszukuje mi że ją włożyłem. Na telefonie działała i nie mam pojęcia co zrobić ...
Last reply by glaedrem,