Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem ponieważ w katalogu systemowym zostało wykryte zagrożenie, ale nie mam dostępu do niego i nie mogę pozbyć się błędu. Czy może mi ktoś powiedzieć czy można obejść jakoś rootowanie i dostać się do plików systemowych i lub jak bezpiecznie je przeprowadzić.

Bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez Neomi
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Neomi napisał:

Witam, mam problem ponieważ w katalogu systemowym zostało wykryte zagrożenie, ale nie mam dostępu do niego i nie mogę pozbyć się błędu. Czy może mi ktoś powiedzieć czy można obejść jakoś rootowanie i dostać się do plików systemowych i lub jak bezpiecznie je przeprowadzić.

Bardzo proszę o pomoc.

Za mało informacji. Jakie zagrożenie? Jaka wersja MIUI? Co chcesz zrobić w plikach?

Możesz zainstalować jakiś konkretny eksploarator np. Solid Explorer lub ES File Explorer, zobaczysz jak wygląda partycja systemowa, ale by cokolwiek zmienić musisz mieć uprawnienia roota. Czy masz root w systemie sprawdzisz wchodząc w Panel Sterownia -> Uprawnienia i jeśli jest widoczna opcja Uprawnienia ROOT, to masz, jeśli nie to nie masz i musisz wgrać lub zmienić system.

PS. Nie ten dział. :P

Edytowane przez mgcompany
Opublikowano

A co do zagrożeń to wiem tylko w jakim folderze to jest i wiem, że to jest w katalogu systemowym. Wersja MIUI to 5.9.24

Co do uprawnieni to jak wchodzę w uprawnienia i root to tam nic nie mam. A ja się boję przeprowadzać rootowanie, bo nie chce uszkodzić telefonu.

Opublikowano

Ale jest opcja ogólnie "Uprawnienia ROOT"? Jeśli tak, to jest zrootowany. Wtedy pozostaje Ci zainstalować jakiś konkretny eksplorator, uruchomić, w opcjach eksploratora zamontować partycję systemową (będzie wołał o root i wtedy trzeba będzie wejść w "Uprawnienia ROOT" i dać eksploratorowi uprawnienia), dalej jak program już będzie miał uprawnienia, to jeszcze raz zamontować partycję i wtedy możesz poszukać tego co chcesz.

Opublikowano
10 minut temu, mgcompany napisał:

Ale jest opcja ogólnie "Uprawnienia ROOT"? Jeśli tak, to jest zrootowany. Wtedy pozostaje Ci zainstalować jakiś konkretny eksplorator, uruchomić, w opcjach eksploratora zamontować partycję systemową (będzie wołał o root i wtedy trzeba będzie wejść w "Uprawnienia ROOT" i dać eksploratorowi uprawnienia), dalej jak program już będzie miał uprawnienia, to jeszcze raz zamontować partycję i wtedy możesz poszukać tego co chcesz.

Tak, jest opcja ROOT.

Opublikowano

Kaspersky wykrył trzy zagrożenie podczas skanowania, ale nie zakończyło się usunięciem tylko skanowanie wstrzymało się na 96% i nie wiem co to było, bo nie zostało wyświetlone, wiem tylko, że było w folderze systemowym.

Jak nadać uprawnienia root?

Opublikowano

Skąd masz telefon i czy wgrałeś MIUI Polska na to co miałeś w systemie? Nie używaj antywirusów na Androida, to nie Windows :-P

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Opublikowano

Chyba nie robiłam nic takiego, kupowałam w oryginalnym pudełku.Allegro.

W uprawnieniach mam opcje ROOT, ale nie wiem jak mam zrootować z jakąś aplikacją.

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...