rawyolks Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Chciałem zgłosić, że żaden z prawdziwych uniksowych systemów plików na karcie pamięci, nie chce działać (system nie widzi w ogóle karty, tylko recovery tak). Problem występuję na RMN2 z najnowszym MIUIPolska i TWRP3. Innych nie sprawdzałem.
ZduneX25 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 A po co Ci ext na karcie? Karta ma mieć fat by ją komp widział.
Acid Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Może kolega ma linuxa. Co jednak nie wyklucza korzystania z FAT w karcie SD. Linux bez problemu montuje taki system plików. Ext na SD nie jest do niczego potrzebne. Wysłano z Mi4c
ZduneX25 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Prędzej myślę, że marzy mu się SWAP, ale po co?
rawyolks Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 Skoro normalny Android obsługuje np. ext2 to dlaczego MIUI nie chce? Chodzi tylko i wyłącznie o wydajność. ZduneX25 jak podłączasz komórkę do kompa to i tak działa w trybie MTP i nieważne jaki ma system plików. Tak jak dysk podłączony do routera mam w ext4, a Windows przez otoczenie sieciowe widzi normalnie i nie robi to żadnej różnicy dla użytkownika. Oprócz tej oczywiście, że ext2/ext4 są na systemach uniksowych po prostu szybsze.
Rekomendowane odpowiedzi