rawyolks Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Witam. W aplikacji do smsów klawiatura nie chce się otworzyć. To znaczy czasami, po kliknięciu z dziesięć razy w pole do pisania się wreszcie otwiera. W innych programach działa normalnie, tylko przy sms-ach jest problem. Czy jest jakieś rozwiązanie czy tylko alternatywna aplikacja do smsów? ROM najnowszy MIUIPolska. Pozdrawiam!
AgaMink Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Mam podobny problem jak kolega. Proszę o pomoc w temacie.
d3tr0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Czasem się zdarza, po instalacji romu na świeżo jest lepiej i potem są problemy zamula się.
rawyolks Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 No to trzeba to zgłosić, żeby od następnej wersji była inna apka do smsów. Może być AOSP, może być YAATA, Evolve, obojętne co pasuje ogółowi. Bo co z tego, że wywalę ją przez TB, jak po następnej aktualizacji sama się instaluje.
Addamas Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Możesz ją wyłączyć wtedy będzie zainstalowana ale nie będzie działać i nie będzie jej ikony. Najwygodniej. Xiaomi Mi2S with sMIUI
Acid Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 No to trzeba to zgłosić, żeby od następnej wersji była inna apka do smsów. Może być AOSP, może być YAATA, Evolve, obojętne co pasuje ogółowi. Bo co z tego, że wywalę ją przez TB, jak po następnej aktualizacji sama się instaluje. Potraktuję to jak żart bo tego nawet rozważyć nie warto Wysłano z Mi4c 2
rawyolks Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 Czyli rozwiązujemy problem, przez jego zignorowanie?
d3tr0 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 najlepszym rozwiązaniem będzie napisanie do chińczyków by to naprawili en.miui.com
Acid Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Czyli rozwiązujemy problem, przez jego zignorowanie? Jasne. Nikt nie postarał się choćby o logcata z momentu naciskania na pole tekstowe, nikt nie próbował wipe, innej klawiatury itp. Fix to powrót do wersji poprzedniej lub Stable jak komuś to przeszkadza. Wysłano z Mi4c
rawyolks Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Opublikowano 1 Marca 2016 1 godzinę temu, Acid napisał: Jasne. Nikt nie postarał się choćby o logcata z momentu naciskania na pole tekstowe, nikt nie próbował wipe, innej klawiatury itp. Fix to powrót do wersji poprzedniej lub Stable jak komuś to przeszkadza. Wysłano z Mi4c Spoiler Próbowałem innej klawiatury i wipe'a. Jedyne co pomaga to zmiana aplikacji do smsów. Nie wiem dlaczego taki długi ten zapis. Dosłownie włączyłem logcata, kliknąłem aplikację sms, nowy sms, kliknąłem dokładnie trzy razy w pole do wpisywania w odstępach powiedzmy pół sekundy, otworzyła się klawiatura, przerwałem logcata.
Acid Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Usunąłem to bo rozwalasz tym forum (w tapatalk). Weź... eh.. zrób to porządnie dobra? Puść logcat, zostaw na 10 sekund aż zacznie pokazywać na bieżąco a nie cały dump od początku działania, potem wykonaj akcję i zatrzymaj. Log będzie krótkim fragmentem. I ... masz coś takiego magicznego jak: dpaste.com - tam się wrzuca logi a nie na forum.
rawyolks Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Skąd będę wiedział, który fragment wyciąć?
rawyolks Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Dnia 1.03.2016o10:11, Acid napisał: Usunąłem to bo rozwalasz tym forum (w tapatalk). Weź... eh.. zrób to porządnie dobra? Puść logcat, zostaw na 10 sekund aż zacznie pokazywać na bieżąco a nie cały dump od początku działania, potem wykonaj akcję i zatrzymaj. Log będzie krótkim fragmentem. I ... masz coś takiego magicznego jak: dpaste.com - tam się wrzuca logi a nie na forum. Wyciąłem ostatnie ćwierć megabajta. Klawiatura zajarzyła po trzecim kliknięciu. http://pastebin.com/zgQPyk0B Wersja surowa jakby ww zawieszała przeglądarkę: http://pastebin.com/raw/zgQPyk0B
Rekomendowane odpowiedzi