GryQ Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 21 hours ago, Smigoll said: Co do czytnika linii papilarnych to jest zabezpieczenie przed przypadkowym odblokowanie. Spróbuj odblokować telefon z zasłoniętym czujnikiem zbliżeniowym to zobaczysz że się odblokuje i zablokuje. Hmmm... No jest dokładnie tak jak piszesz w drugim zdaniu: jeżeli jest zasłonięty czujnik, wówczas telefon odblokuje się i od razu zablokuję. Problem, o którym piszę dotyczy sytuacji, kiedy telefon trzymam w ręce (bez zasłoniętych czujników) i czytnik linii papilarnych w ogóle nie reaguje na przyłożenie palca. Pzdr. GryQ
Smigoll Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Hmmm... No jest dokładnie tak jak piszesz w drugim zdaniu: jeżeli jest zasłonięty czujnik, wówczas telefon odblokuje się i od razu zablokuję. Problem, o którym piszę dotyczy sytuacji, kiedy telefon trzymam w ręce (bez zasłoniętych czujników) i czytnik linii papilarnych w ogóle nie reaguje na przyłożenie palca. Pzdr. GryQ Też tak mam, ale to są jednorazowe przypadki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka @JDstar Po wgraniu pacza z kamerką w ustawieniach słuchawek pojawiła się opcja Dolby której nie da się włączyć.
pantera14 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 sorki ale mam pytanie odnośnie tego punktu 6. Skopiuj plik MT6795_Android_scatter.txt Wejdź do folderu images wewnątrz tego wypakowanego folderu i skopiuj plik MT6795_Android_scatter.txt do folderu signed_bin: a pobranej wersji nie ma ani folderu images ani signed_bin help me:)
JDStar Posted March 3, 2016 Author Posted March 3, 2016 @Smigoll - a z rozpędu zostało Dolby, jutro poprawię @pantera14 - wszystko w paczce masz gotowe, co ty chcesz kopiować.....
pantera14 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 dobra dzięki wielkie a bo czytałem też watek wgrywanie czystego romu i zgłupiałem
cynamon Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Wersja Android 5.0.2 LRX22G Mersja MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa) Zgłasza mi że MIUI chce się aktualizować i żeby uruchomić ponownie. Po ponownym uruchomieniu jest komunikat, że aktualizacja się nie udała. Z baterią jest ok, po odłączeniu ładowarki jest 100% przez dłuższą chwilę. Chyba coś jest nie tak ze stabilizacją obrazu w aparacie. Wgrać Flash Toolem MIUI Polska Hennessy 6.2.25 ? Co w tej wersji jest lepszego niż w 6.1.21 ?
JDStar Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 (edited) W pierwszym poście aktualizacja do wersji MIUIPolska-6.3.3 - za parę minut będzie, właśnie leci upload. @cynamon - bootloader masz odblokowany że aktualizujesz z recovery? Edited March 4, 2016 by JDStar
cynamon Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 (edited) 16 minut temu, JDStar napisał: W pierwszym poście aktualizacja do wersji MIUIPolska-6.3.3 - za parę minut będzie, właśnie leci upload. @cynamon - bootloader masz odblokowany że aktualizujesz z recovery? bootloader zablokowany. Już doczytałem, że wtedy nie zrobię aktualizacji automatycznie, tylko przez flash tool. To jedyny minus nie odblokowanego bootloadera? Czyli w moim przypadku polecasz zrobić aktualizację do najnowszej wersji 6.3.3 MIUIPolska ? Pójdzie bez problemu nie tracąc danych ? Edited March 4, 2016 by cynamon
Badziu-68 Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 25 minut temu, cynamon napisał: Pójdzie bez problemu nie tracąc danych ? Własnie wgrałem MIUIPolska-6.3.3 danych nie straciłem.
Badziu-68 Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Mały problemik na tym romie przynajmniej u mnie. Aparat ok są nowe tryby ale kamera nie działa slow motion nie idzie go włączyć jest tali ciemny przełącznik a sama kamera w trybie normalnym zaraz po włączeniu robi się obraz dużo ciemniejszy i miga jakby z jakimś przeplotem.
walasku Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 (edited) Jestem nowy, wiec mam zapewne głupie pytanie. Czy nie będzie problemu wgrać na Redmi Note 3 3/32GB xiaomi.eu ? Ok. Doczytałem - mój błąd Edited March 4, 2016 by walasku
mmigel Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 JDStar - dlaczego nie mogę używać GEL na tym najnowszym sofcie? Instaluje się normalnie ale gdy chcę go uruchomić nie pojawia się na liście home launchers - widać tylko ten stockowy od mi. Wolałbym mieć jednak app drawer tak wiedziałem że na miui tego nie ma ale w poprzedniej wersji softu (oryginalny badziew 7.19 czy coś) GEL działał bez problemu. Z góry dzięki za wsparcie. Sam ROM zainstalował się błyskawicznie i bez problemów.
mmigel Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Sprawdziłęm właśnie - zainstalowałem Nova Launcher - bez problemu działa i dodaje się do listy. Można wybrać jako default launcher. GELa ciągle nie ma... ktoś coś poradzi? WOOOOHOOOOO znalazłem http://en.miui.com/thread-87810-1-1.html Wszystko działa - dla potomnych to co powyżej - pozdrawiam i dziękuję sobie za sprawne rozwiązanie problemu
pantera14 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 na jakim systemie lepiej instalować ten rom mam do wyboru xp albo win10?
skinner1987 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 U mnie przy 6.3.3 zrobił się brick, ale udało się na całe szczęści zainstalować starszą wersję 6.2.25. Co ciekawe FlashTool w wersji 1516 nie dał rady, a udało się unbrick zrobić za pomocą 1532 (mam telefon 32GB)
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) 41 minut temu, pantera14 napisał: na jakim systemie lepiej instalować ten rom mam do wyboru xp albo win10? Wszystko jedno. Pamietaj o sterownikach zgodnie z innym watkiem cytowanym juz tu. Win 10 konieczne jest odpowiednie oszukanie systemu by niepodpisany sterownikach sie zainstalowal. U mnie Na win 10 calosc of momentu podpiecia telefonu do dzialajacego juz systemu zajelo jakies 10 minut. Bez zadnego problemu. System dzialajacego super. Musze jeszcze tylko sparowac moje urzadzenia BT I bedzie git. 30 minut temu, skinner1987 napisał: U mnie przy 6.3.3 zrobił się brick, ale udało się na całe szczęści zainstalować starszą wersję 6.2.25. Co ciekawe FlashTool w wersji 1516 nie dał rady, a udało się unbrick zrobić za pomocą 1532 (mam telefon 32GB) JD wyraznie napisal uzyj sptoola dolaczonego do paczki... Podazaj za instrukcja a bedzie bez problemow. 14 godzin temu, Badziu-68 napisał: Mały problemik na tym romie przynajmniej u mnie. Aparat ok są nowe tryby ale kamera nie działa slow motion nie idzie go włączyć jest tali ciemny przełącznik a sama kamera w trybie normalnym zaraz po włączeniu robi się obraz dużo ciemniejszy i miga jakby z jakimś przeplotem. Slow motion dziala tylko jesli masz jakosc video ustawiona Na hd. W fullhd opja jest niedostepna. Edited March 5, 2016 by mmigel
skinner1987 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) Instalację robiłem za pomocą FlashToola z paczki i on mi zbrickował telefon (preloader odznaczony), więc próbowałem zrobić unbrick według instrukcji z forum mówiącej o instalacji systemu z wersji 1516 Po ponownej próbie instalacji 6.3.3 wszystko przebiegło pomyślnie. Zapewne wystąpił jakiś przypadkowy błąd, ale warto wiedzieć, że przy wgrywaniu oprogramowania systemowego coś zawsze może pójść nie tak Edited March 5, 2016 by skinner1987
pantera14 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) juppi poszło za pierwszym razemna win10 i brak chińskich znaczków.... dziękuję:) Edited March 5, 2016 by pantera14
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 34 minuty temu, bremso napisał: @JDStar działa dłuższe naświetlanie? Wysłano z RN3 To znaczy?
bremso Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Chodzi mi w aparacie. Bo w tamtej paczce która była wcześniej nie działało to Wysłano z RN3
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) 1 godzinę temu, bremso napisał: @JDStar działa dłuższe naświetlanie? Wysłano z RN3 Tak dziala 42 minuty temu, bremso napisał: Chodzi mi w aparacie. Bo w tamtej paczce która była wcześniej nie działało to Wysłano z RN3 Tak dziala. Wlasnie sprawdzilem. Edited March 5, 2016 by mmigel
piotrek966 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Panowie, zarówno na najnowszym 6.3.3 jak i starszych romach mam problem z mikrofonem. Rozmówcy mnie nie słyszą, a cały problem polega na tym, że zamiast dolnego, aktywny jest górny mikrofon. Ta zamiana następuje po nagraniu czegoś trzymając telefon poziomo... Aby aktywować ponownie dolny (głowny) trzeba nagrać coś w pionie.... Nie wierzę, że jestem jedyny. To jest jakaś masakra, czy możecie proszę sprawdzić, za pomocą dyktafonu jak u was zbierają dolny i górny mikrofon?
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 52 minuty temu, piotrek966 napisał: Panowie, zarówno na najnowszym 6.3.3 jak i starszych romach mam problem z mikrofonem. Rozmówcy mnie nie słyszą, a cały problem polega na tym, że zamiast dolnego, aktywny jest górny mikrofon. Ta zamiana następuje po nagraniu czegoś trzymając telefon poziomo... Aby aktywować ponownie dolny (głowny) trzeba nagrać coś w pionie.... Nie wierzę, że jestem jedyny. To jest jakaś masakra, czy możecie proszę sprawdzić, za pomocą dyktafonu jak u was zbierają dolny i górny mikrofon? U mnie jest OK. Wrzucales z full wipe?
pantera14 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 zawiesza mi się widget zegarka w tym romie, nakładka nova, zawiesza się w tym sensie że godzina stoi w miejscu...ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 (edited) 3 minuty temu, pantera14 napisał: zawiesza mi się widget zegarka w tym romie, nakładka nova, zawiesza się w tym sensie że godzina stoi w miejscu...ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Mialem tak Na poprzednim romie. Problem powodowany byl przez autoubijanie aplikacji przez system. Daj nowie prawo do autostart I dodaj do wyjatkow by nie byla ubijana. Mi pomoglo poprzednim razem w widgecie of pogody z zegarkiem. Edited March 5, 2016 by mmigel
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Security--permissions----autostart. Samo ustawienie mozliwosci autostartu powinno pomoc. A ubijanie aplikacji faktycznie nie moge znalezc Na tym romie... Moze Tam mialem apke do tego? W akzdym razie recent applications ktore widzisz w momencie nacisniecia przycisku pod ekranem - the 3 kreski. Jesli tam jest Nova to nie ubijaj jej. Ewentualnie jesli masz oddzielnie widocznego widgets to to samo.
kukid1 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 1 hour ago, mmigel said: Tak dziala Tak dziala. Wlasnie sprawdzilem. Gdzie to można ustawić? W trybie ręcznym nie mam takiej opcji
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 1 minutę temu, pantera14 napisał: ustawiłem autostart... zobaczymy czy pomoże Pamietaj by zrobic restart tel.
mmigel Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 15 minut temu, kukid1 napisał: Gdzie to można ustawić? W trybie ręcznym nie mam takiej opcji Normalnie dotknij palcem ekranu I jak pojawi sie koleczko to mozna nim obracac I rozjasniac lub sciemniac obraz. Wiecej lub mniej swiatla wpuszczasz przez obiektyw. Bo rozumiem ze o to chodzilo;-)
bremso Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Oj to niestety nie o to Wysłano z RN3 Chodziło mi o czas naświetlania to jest czas otwarcia migawki a to o czym ty mówisz to tylko cyfrowe rozjasnianie Wysłano z RN3
piotrek966 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 4 godziny temu, mmigel napisał: U mnie jest OK. Wrzucales z full wipe? Wrzucałem z zaznaczana opcją user data więc chyba tak...?
Recommended Posts