bremso Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 (edited) @JDStarz Nie było pytania Edited February 16, 2016 by bremso
JDStar Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 Ale ten ROM możesz wgrać bez zgody, na zablokowanym bootloaderze
bremso Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 (edited) Na szczęście, mam nadzieję że będą aktualizację ^^ bo chińczyki nigdy mi nie dadzą tej zgody i już mam serdecznie dosyć zabawy z tym Edited February 16, 2016 by bremso
Rome Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 2 minuty temu, JDStar napisał: Ale ten ROM możesz wgrać bez zgody, na zablokowanym bootloaderze ROM już wrzuciłem, właśnie kończy się aktualizacja. Bardziej chodziło mi o to czy będę musiał znów coś wgrywać przed odblokowaniem bootloadera czy mogę to zrobić na tym ROMie.
bremso Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 9 godzin temu, Rome napisał: ROM już wrzuciłem, właśnie kończy się aktualizacja. Bardziej chodziło mi o to czy będę musiał znów coś wgrywać przed odblokowaniem bootloadera czy mogę to zrobić na tym ROMie. Nie będziesz musiał
HellRaisser Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 A jak wgrywaliście tym spflash toolem, chodzi mi oto ze wczesniej wgrywałem chinese dev 6.1.29 w sp flash tylko mój nr miał v5.1516.00 i room wgrał sie normalnie (wgrywałem go bo chciałem sciagnac bootloadera ale utkwilaem na 50% w mi flash, pisałem w innym temacie) a podczas wgrywania roomu z tego tematu co nietrzeba miec sciagnietego bootloadera wyskakuja błedy, z paska czerwonego nieprzechodzi na żołty (Zaznaczam ze robiłem wczesniej sp flash toolem inny room i wszytko było ok) W innym poradniku czytałem że do wersji 32 gb trzeba miec wersje spflash tool tą co ja v5.1516.00 czy cos pomieszałem?
JDStar Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 Wgrywałem do wersji 3/32GB flashtoolem załączonym do ROMu - v1532.
darthnorbe Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Wszystko flashuje się ładnie pod dwoma warunkami. Mamy sterowniki z wątku miui EU (trzeba mieć konto na xiaomi) oraz że system nie robi problemów. Na stacjonarce mam 10 ale tam niestety nie udało mi się tego zrobić. Mimo że systemu jako takiego nienawidzę Windowsa 7, to ten jednak robi najmniej problemów jak chodzi o zabawy z flashowaniem telefonów.
Smigoll Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Można na tym romie odblokować bootloader? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bremso Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 4 minuty temu, Smigoll napisał: Można na tym romie odblokować bootloader? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tak 1
robrexx Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 5 minut temu, Smigoll napisał: Można na tym romie odblokować bootloader? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka miui polska jest na bazie romu dev, więc można 1
wojtekvtec Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 (edited) Można w sp flash tool wszystko zaznaczyć oprócz preloader ? Czy tylko te co standardowo zaznaczone ? Edited February 17, 2016 by wojtekvtec
darthnorbe Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 5 minut temu, wojtekvtec napisał: Można w sp flash tool wszystko zaznaczyć oprócz preloader ? Czy tylko te co standardowo zaznaczone ? Jaki masz cel tego zaznaczania? Skoro instalujesz cały rom to po co Ci jeszcze więcej?? Na pewno nie wolno zaznaczać preloader.
wojtekvtec Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Pytam bo nie wie co to jest tee, secro itp. wolę zapytać przecież
darthnorbe Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 1 minutę temu, wojtekvtec napisał: Pytam bo nie wie co to jest tee, secro itp. wolę zapytać przecież Ale jaki jest cel tego pytania? Masz instrukcje jak to zrobić, i co zrobić żeby nie uwalić telefonu. A Ty mając mapę do Gdańska, w Krakowie się pytasz czy możesz na Zakopane jechać. 1
wojtekvtec Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 1 minutę temu, darthnorbe napisał: Ale jaki jest cel tego pytania? Masz instrukcje jak to zrobić, i co zrobić żeby nie uwalić telefonu. A Ty mając mapę do Gdańska, w Krakowie się pytasz czy możesz na Zakopane jechać. Wgrywałem nie jeden ROM i różne komplikacje czasem mogą być więc wole zapytać o coś czego nie wiem czy to takie dziwne. Musisz być beznadziejnym człowiekiem, sory ale twoja odpowiedź jest prostacka i uwierz mi że łatwiej komuś odpowiedzieć TAK lub NIE niż zaśmiecać temat głupimi odzywkami JDStar dziękuję wszystko śmiga ! Polecam tym którzy nie otrzymali sms jest to najlepsze rozwiązanie
darthnorbe Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Ale debilnymi pytaniami można zaśmiecać forum? Człowieku gdzie Ty masz rozum. Kończę bo nie będę schodził do Twojego poziomu.
Ovchie Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 (edited) Działa! Flash Tool odpalił i zainstalował "od pierwszego kopa" - nie udało mi się to z żadną inną wersją ROM poza stock :-/ i nie mam pojęcia, czy to wynikało z "nietakiej" wersji Flash Tool czy złego timiingu przy "volume-"... ale tym razem się nie przykładałem i chyba w pośpiechu puściłem zanim czerwony pasek zaczął się ładować Nie wiem, czy sprawił to kunszt JDStar czy szczęśliwa ręka ale poszło i za to dziękuję! Ovchie Edited February 17, 2016 by Ovchie
JDStar Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 Raczej szczęśliwa ręka lub wersja FlashToola - mój rom jest podobny do innych na zablokowany bootloader.
Smigoll Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Mogę wgrać na to xiaomi.eu dev bez utraty danych (wydaje mi się że nie ma takiej możliwości ale wole być pewny) ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bremso Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Raczej szczęśliwa ręka lub wersja FlashToola - mój rom jest podobny do innych na zablokowany bootloader. Ja bym próbował Wysłane z mojego Redmi Note 3
defrex13121 Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Panowie a czy prawidło jest że do wgrania są tylko pozycje: logo, system i boot.
Smigoll Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Panowie a czy prawidło jest że do wgrania są tylko pozycje: logo, system i boot. Jeszcze userdata powinieneś zaznaczyć jeżeli przechodzisz z innego romu niż xiaomi.eu stable. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
defrex13121 Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Teraz mam Chiński dev 6.1.29 Czyli powinienem mieć zaznaczone logo, boot, system i userdata.
ragnagord Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 (edited) edit^jednak nic bo ceny z d*py podajecie za wgranie głupiego romu, juz wole windowsa 7 zainstalować Edited February 19, 2016 by ragnagord
kamil23 Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 ja mogę wgrać. uporałem się z każdym błędem jaki mnie napotkał na drodze wgrywania. pisz na pw
JDStar Posted February 19, 2016 Author Posted February 19, 2016 A jak jedziesz do mechanika i za skasowania błędów ECU za 2 minuty płacisz 100 to nie płacisz za czas tylko za wiedzę 😂 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
Smigoll Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Zawiodłem się... Myślałem że to będzie najlepszy rom na xrn3 (sądzę że to nie wina portu z "oryginału" na spflashtool, ale nigdy nic nie wiadomo). Dzisiaj bardzo mało używałem telefonu i mam 21% baterii (o 7 rano odłączyłem go od ładowarki) i ledwie 3 godziny pracy ekranu , po drugie zamula jak nigdy dotąd i na koniec czytnik lini papilarnych to porażka, więcej razy nie działa niż działa ( czasami nawet jest zero reakcji ). To tyle ode mnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bremso Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Dziwne u mnie sprawuje się świetnie Wysłane z mojego Redmi Note 3 Ps. Kiedy możemy się spodziewać dzisiejszej aktualizacji?
mariodabrowa Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Ile punktów robi ten rom w Antutubenchmark ???. Mnie 7.1.6.0 robi 50 tys. A ten 6.1.29 robił tylko 48 tys...
bremso Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Ile punktów robi ten rom w Antutubenchmark ???. Mnie 7.1.6.0 robi 50 tys. A ten 6.1.29 robił tylko 48 tys... Mi również wyniki wskazują nieco ponad 48tys. Ale myślę że nie ma co decydować względem benchmarków Wysłane z mojego Redmi Note 3
kulig007 Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Ile punktów robi ten rom w Antutubenchmark ???. Mnie 7.1.6.0 robi 50 tys. A ten 6.1.29 robił tylko 48 tys... Nie wierzę w to co czytam. LOL. Wydanie "X" robi 50k pkt, a wydanie "Y" tylko 48k pkt. Chłopie, raz, że to żadna różnica w wyniku końcowym (zależna od wielu czynników). Dwa, najważniejsze, NIKT znający schemat działania benchmarków(a Antutu to już mega mało realne gówno) , nie bierze na serio wyników z tego typu programów. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W 1
bremso Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Zgadzam się, benchmarki są mało miarodajne względem rzeczywistości lekko mówiąc Wysłane z mojego Redmi Note 3
mariodabrowa Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Ja tego 7.1.60 mam zaledwie kilka dni ... Poczekam na opinie jak sie sprawuje ten 6.2.18. Szkoda tak często aktualizowac .. Ogolnie na obecny nie narzekam. BT jescze nie mialem okazji sprawidzić ... Ale poprzedni (6.1.29) cos mi zacinal jak sluchalem Open.fm na sluchawkach BT. Tylko nie wiem do konca czy byla to wina telefonu, stacji a moze chwilowych przerw w dostepie do internetu
Recommended Posts