kamilzaras Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Pomocy!!! Posiadałem ROM z pierwszego postu w wersji 6.4.28. Coś mnie podkusiło i zainstalowałem MIUI8 z tego postu: http://en.miui.com/thread-294318-1-1.html jak i również z instrukcji na tej stronie. Zapomniałem odznaczyć preloader... Proces przebiegł pomyślnie aczkolwiek mój Redmi Note 3 nie wstaje. Kompletnie nie reaguje na nic. Jest to RN3 z zablokowanym bootloaderem. Co teraz zrobić?:(( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 @kamilzaras na zamiast wejść w ten temat polecam zobaczyć (w tym samym dziale co ten) temat jak zrobić Unbrick. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilzaras Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 @Smigoll, robię wg. tego postu i niestety po pomyślnym procesie wrzucania romu przez SP Flash Tool Redmi nie wstaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 @kamilzaras Mi to kiedyś pomogło 😉 http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Przyjrzyj się dokładnie zrzutą ekranu i zaznacz pre-loader. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimienny Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Po pierwsze to witam bo to mój pierwszy post tutaj Redmi Note 3 MTK mamy ponad miesiąc (ma go w sumie moja dziewczyna), zamówiony z allegro, dotarł do nas z romem 7.2.4 Global (chyba jakoś tak) i niestety nie był idealny, nie był do końca spolszczony, wyciszał się sam, czasem przymulał, na szczęście jest ten rom. Pierwsza próba z wersją 6.6.30 niestety niepowodzenie i bootloop, zainstalowanie wersji 6.5.12 zadziałało i rom jest puki co ok. Romy były instalowane na laptopie z win10, zainstalowany został pierw sterownik MTK 1.0.14. Następnie flashowanie odbyło się przy pomocy programu FlashTool v5 15.32. Przy instalacji wersji 6.6.30 wszystko poszło ok (preloader odznaczyłem) jednak telefon nie chciał wstać, przy uruchamianiu pojawiło sie logo MI i co chwile restart z charakterystycznym zawibrowaniem i tak w kółko, dopiero po instalacji wersji 6.5.12 telefon wstał i działa jak należy, jedyny problem zauważony dotychczas (od wczoraj kiedy został zainstalowany) to długi czas instalacja programów z Play Store, ale sie instalują wiec nie jest źle Widzę że wiele osób zmaga się z problemami przy instalacji wersji 6.6.30 więc coś jest na rzeczy. Edited July 4, 2016 by Bezimienny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilzaras Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Ja zrobiłem wszystko wg. instrukcji Smigoll i udało się odratować moje Redmi. Telefon sam się zaktualizował do 6.6.30 Dzięki Smigoll! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divi Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Polecam odblokować bootloader, wbrew pozorom nie jest to aż tak dużo roboty i nie jest to aż tak skomplikowane, w dodatku nie ma problemu z bootloopami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 21 godzin temu, Divi napisał: Polecam odblokować bootloader, wbrew pozorom nie jest to aż tak dużo roboty i nie jest to aż tak skomplikowane, w dodatku nie ma problemu z bootloopami. I tak zrobiłem, po 3 dniach dostałem smsa, pobrałem program z linku ,zalogowałem się na swoje konto Xiaomi (mailem i hasłem) ,wyłączyłem telefon , podłączyłem i unlock , Od razu poszła instalacja Miui 8 , nie ma bootloadera, dane zachowane ,wszystko śmiga jak ta lala. Dziękuje za pomoc i porady na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariodabrowa Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Dnia 3.07.2016 o 19:16, Atam napisał: Potwierdzam bootloop powyżej 6.5.12. Ja instaluje rzadko i miałem pakiet 8 aktualizacji. Przy 6.5.26 dostałem bootloopa przywrócenie 6.5.12 naprawiło telefon. Może macie jakieś propozycje rozwiązania problemu? U mnie też czas zatrzymał się na 6.5.12. Wszystko powyżej to bootlopy, a aktualizowalem go każdą nową wersją, jaka wyszła od samego początku, czyli mam spore doświadczenie (aktualizuje równolegle RMN 2 od samego początku) ... A robię to na 2 komputerach, więc problem nie tkwi w sterownikach na konkretnym komputerze ... Powtarzałem te aktualizacje wielokrotnie i albo się nie chce przebić przesył i pokazuje jakiś komunikat w Flash Tool-u, albo jak się przebije, to bootlop. Działa tylko na 6.5.12. Nie mam żadnego pomysłu, jak rozwiązać ten problem ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 15 godzin temu, mariodabrowa napisał: U mnie też czas zatrzymał się na 6.5.12. Wszystko powyżej to bootlopy, a aktualizowalem go każdą nową wersją, jaka wyszła od samego początku, czyli mam spore doświadczenie (aktualizuje równolegle RMN 2 od samego początku) ... A robię to na 2 komputerach, więc problem nie tkwi w sterownikach na konkretnym komputerze ... Powtarzałem te aktualizacje wielokrotnie i albo się nie chce przebić przesył i pokazuje jakiś komunikat w Flash Tool-u, albo jak się przebije, to bootlop. Działa tylko na 6.5.12. Nie mam żadnego pomysłu, jak rozwiązać ten problem ... Z jakiego Windowsa korzystasz, ja u siebie na windows 10 podłączyłem telefon, wszedłem w managera urządzeń , w zakładce podłączone telefonu usb zaznaczyłem przywróć starszy sterownik,restart komputera. Od teraz na telefonach wgrywam tą metodą ,po mimo ,że mam 1 redmi note 3 odblokowany i drugi ten sam telefon zablokowany i wszystkie romy działają. Szkoda tylko że JDStar nie wstawił dwóch ostatnich romów w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariodabrowa Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 3 godziny temu, Tygrysek napisał: Z jakiego Windowsa korzystasz, ja u siebie na windows 10 podłączyłem telefon, wszedłem w managera urządzeń , w zakładce podłączone telefonu usb zaznaczyłem przywróć starszy sterownik,restart komputera. Od teraz na telefonach wgrywam tą metodą ,po mimo ,że mam 1 redmi note 3 odblokowany i drugi ten sam telefon zablokowany i wszystkie romy działają. Szkoda tylko że JDStar nie wstawił dwóch ostatnich romów w tym temacie. Ja mam Windows 8.1 i instalowałem wg wskazówek te sterowniki MTK Drivers .Wszedłem w Menadżera Urzazden, ale nic tam takiego nie widze .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 56 minut temu, mariodabrowa napisał: Ja mam Windows 8.1 i instalowałem wg wskazówek te sterowniki MTK Drivers .Wszedłem w Menadżera Urzazden, ale nic tam takiego nie widze .... No ale ja nie instalowałem sterowników żadnych , windows 10 sam pobrał sobie sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riki96 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Co w przypadku kiedy tylko to mi się pokazuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Zainstaluj sterowniki w trybie z wyłączonym podpisywaniem sterowników.Było to setki razy omawiane w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riki96 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 ok poszła. Ale zrobił się zapętlenie logo i wyłączał sie tele, wgrałem jeszcze raz tego roma. Ekran czarny, zero reakcji preloader nie był znaczony Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Wgraj jakiś ze starszych romów np. ten Spoiler https://drive.google.com/file/d/0BwSBN_8WHZSWS1RNT2U0Rm9XMGs/view Nie wiem czemu ale u niektórych użytkowników występuje bootloop na tych nowych wersjach miui 8. Kilka postów wyżej jest o tym wspominane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirasss Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Nie wiem dlaczego mieliście problemy, ja za pierwszym razem bezproblemowo wgrałem ROM od JDStar 6.6.30 na zablokowany bootloader i jak na razie śmiga bez zająknięcia, instaluję wszystko łącznie z nawigacją i żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 Witam , mam problem ponieważ gdy wszystko zrobię pasek na czerwo załaduje się do 100% potem wywala błąd: BROM ERROR :S_COM_PORT_OPEN_FAIL (1013) I mam pytanie moze robie cos zle w download-agent co mam wybrac i co mam wybrać scatter-loading-file Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Ok działa wszystko pięknie , tylko mam pytanie czy mogę przejść sobie z tego miuiPolska na xiaomi.eu bez straty niczego i tak jak tam aktulizowalem normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawv Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) Dnia 24.07.2016 o 12:14, morcigg napisał: Ok działa wszystko pięknie , tylko mam pytanie czy mogę przejść sobie z tego miuiPolska na xiaomi.eu bez straty niczego i tak jak tam aktulizowalem normalnie? Jeśli chcesz zainstalować stabilną wersję to bez full wipe tego nie rób. Stabilne są oparta na MIUI 7, a ostatnie kompilacje z tego wątku są już na MIUI 8. Jeśli chcesz wersje testowe, to... tutaj jest dokładnie to samo JDStar przerabia tylko pliki, zeby się dało bez kłopotu zainstalować na telefonach z zablokowanym bootloaderem. Edited July 25, 2016 by slawv Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Dobra działa siedzę na xiaomi.eu Lecz gdy próbuje wgrać miui 8 . Dochodzi do momentu mi.com i reset i tak w kółko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ustufen Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Czy podczas aktualizacji z Miui 7 Polska na 8 robić wipe czy jest niepotrzebny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 24 minuty temu, Ustufen napisał: Czy podczas aktualizacji z Miui 7 Polska na 8 robić wipe czy jest niepotrzebny? Niema takiej potrzeby chyba ze będą jakieś aplikacje się zatrzymywać to wtedy będzie potrzebny. U mnie obyło się bez żadnych problemów bez wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ustufen Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Przed chwilą, situ napisał: Niema takiej potrzeby chyba ze będą jakieś aplikacje się zatrzymywać to wtedy będzie potrzebny. U mnie obyło się bez żadnych problemów bez wipe. na wszelki wypadek zrobię backup i wipe żeby nie było żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Dnia 2/15/2016 o 18:01, JDStar napisał: xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.30_v8-5.0_repack.FT.JDStar.pl.7z MD5: 28ec1a844835ae33c42fc47d46b477ac też mam bootloop, na dwóch telefonach z różnych dystrybucji... ma ktos sposób na to ? tzn, żeby mieć MIUI 8 ale bez bootloopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Odblokuj bootloader... Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 czekam na unlock Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Sukces Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Rom świetny:) Pytanie gdy odblokuje bootoader będę mógł zainstalować miui8 bo na zablokowany nie działa mi.com i restart i tak w kółko:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 39 minut temu, morcigg napisał: Rom świetny:) Pytanie gdy odblokuje bootoader będę mógł zainstalować miui8 bo na zablokowany nie działa mi.com i restart i tak w kółko:) Bez żadnego problemu,tylko najpierw recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 MAM super extra pytanie czy jak mam zablokowany BL to mogę aktualizować przez OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantera14 Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 potwierdzam na zablokowanym bootloaderze 6.3.30 nie instaluje się poprawnie, bootlop, natomiast na odblokowanym bezproblemowo się instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
CracktidE Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 POMOCY!!! Podczas wgrywania tego miui, po pojawieniu się żółtego paska, zatrzymało się na 4% i flashtool pokazał błąd. Przepraszam za brak ss'a. Próbowałem jeszcze dwa razy wgrać tego samego miui ale cegła. POMOCY!!! Co robić??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted August 20, 2016 Author Share Posted August 20, 2016 Wgraj 6.5.12 - to jest podobno ostatni któy działa bez problemu na zablokowanym BL - nowsze nie zawsze działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CracktidE Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 A jak z miui 8? trzeba do niego odblokować bl? Bo ja nie jestem w stanie go odblokować.... Fora przeorane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts