Remek Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 (edited) Przygotowania: 1. Przejdż do Settings -> Additional settings -> Privacy 2. Włącz Unknown sources 2. Pobierz instalator usług google Instalacja: 2. Klikamy na aplikacje aby ją zainstalować 3. Klikamy launch 4. Klikamy allow 5. Klikamy z listy Google Play - > install 6. Wyskoczy komunikat "requires Google Servive Framework to work" klikamy OK 7. Klikamy przycisk na samym dole, następnie Contiune 9. Postępujemy zgodnie z prośbami na ekranie klikamy install Edited February 17, 2016 by Remek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hUBI Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Już kolejna osoba o tym pisze. Po pierwsze to jest jakaś stara wersja google play, po drugie jest łatwiejszy sposób: 1. Wchodzimy w app store Xiaomi 2. Wpisujemy google play 3. Instalujemy (trzeba mieć włączoną zgodę na instalację z nieznanych źródeł) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remek Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 (edited) Dnia 14.02.2016o10:23, hUBI napisał: Już kolejna osoba o tym pisze. Po pierwsze to jest jakaś stara wersja google play, po drugie jest łatwiejszy sposób: 1. Wchodzimy w app store Xiaomi 2. Wpisujemy google play 3. Instalujemy (trzeba mieć włączoną zgodę na instalację z nieznanych źródeł) hUBI Metoda instalacji Google play przez Ciebie jest nieaktualna / niekompletna, w app store xiaomi, jest goła aplikacja "play store" (oprócz samej aplikacji doinstalowanych jest kilka usług) Co do kwestii pisania kolejnego postu na ten sam temat to miałem w tym konkretny cel, chlałbym w miarę na bierząco aktualizować ten post i kierować tutaj osoby które chcą instalować sklep google play, zamiast pisać setny raz instrukcje :> Dziękuje za zwrócenie uwagi, zaraz poprawię / dodam informacje PS. jeżeli masz link do nowszej wersji, proszę o link w PM Pozdrawiam Remek Edited February 17, 2016 by Remek Link to comment Share on other sites More sharing options...
domi.nos Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 U mnie na przykład nie byłem w stanie znaleźć tego "play store" ani "google play", właściwie to nic mnie nie naprowadzało na dobre tory A teraz sklep od Xiaomi w ogóle nic nie wyświetla, same zakładki na górze, więc... trudno. Ale chcę poinformować, że to .apk do pobierania Google Play czasem jest jedyną opcją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hUBI Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Dnia 17.02.2016o10:28, Remek napisał: hUBI Metoda instalacji Google play przez Ciebie jest nieaktualna / niekompletna, w app store xiaomi, jest goła aplikacja "play store" (oprócz samej aplikacji doinstalowanych jest kilka usług) Jaka goła? Czy mówimy o tej samej aplikacji? Ta z app stora Xiaomi instaluje np. kalendarz, synchronizację itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Zainstalowałem bez problemów właśnie przez chińskie.apk. Próba instalacji innej wersji google.apk też się powiodła tylko po instalacji nic nie działało, czyli .apk pobrane z linku z pierwszego postu działa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaszkin Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Dobra, więc teraz ja potrzebuję pomocy. Mam ten instalator, pobrały mi się wszystkie te apki, które wymaga google play, zainstalowałem, lecz sama główna aplikacja Google Play się nie pobiera, tylko jest ciągłe "pending". Jak rozwiązać ten problem? Edit: Uff.. Dobra, już sobie poradziłem. Gdyby miał ktoś kiedyś problem to pisać, mam nieco inny sposób niż ten opisany powyżej. Pozdrawiam! Edited February 23, 2016 by Kaszkin Link to comment Share on other sites More sharing options...
proton Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) Ok Remek. Serdeczne dzięki! Gitara teraz. Edited February 24, 2016 by proton Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieszOCB Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 (edited) @remek Wiesz może czemu nie włącza mi się aplikacja ? Pobrałem, zainstalował i przy próbie włączenia odpala sie ale tak jakby się minimalizuje. Już mam, reinstal wystarczył. Obyło się nawet bez restartu. Edited February 27, 2016 by wieszOCB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Piszę bo ludzie mają problemy. W ogóle twierdzę że instrukcja z pierwszego postu jest niepełna bo ja mogłem zainstalować sklep play bez usług google i co logiczne sklep włączal się ale nie można było się zalogować czyli defacto nie działał. Samo zainstalowane sklepu play nie wystarczy bo później sypie błędami. Najlepiej zainstalować wszystko co proponuje google installer na pierwszym ekranie (oczywiście że nie trzeba ale w gąszczu chińskich znaczków trudno zobaczyć które to usługi google). Trzeba uważnie zezwalac na instalację każdego modułu (domyślnie włączone jest pytanie o wszystko). W Google installer będzie później widać co jest a co nie jest zainstalowane. Najważniejsze to usługi google - bez nich sklep sypie błędami jak powyżej albo nie można się zalogować. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
sznikers99 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Dodałbym punkt do instrukcji reboot telefonu, przed rebootem google play pokazywał mi niekompatybilne aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timberlake Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Jak nie masz google play to wchodzisz w miui store, wyszukujesz google play i klikasz na niebieska ikonke wyszukiwarki chinoli i tam pobierasz, opcja z calym pakietem gdzie sa te koleczka i wszystko sie sciaga po kolei u mnie nie przeszla. Albo normalnie sciagasz apk przez przegladarke instalujesz i czekasz 2-3 dni az bedziesz mogl pobierac z google play bo chinole cos musza potwierdzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek37 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Witam!Ja zainstalowałem usługi Google z app store Xiaomi i wszystkie programy jakie instaluje mam w języku angielskim.Jakaś podpowiedź? Edited April 8, 2016 by Jarek37 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Podbijam pytanie. Jak zmienić język sklepu na pl aby apki były po polsku? Próbowałem już z Google Wallet, podpiąć kartę płatniczą pl, zmieniać VPN, resetować ustawienia sklepu i nadal klapa. Pomożecie? Nie mam jeszcze zdjętego bootloadera, czekam na info z xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 A jaki macie ogólnie język ustawiony w ustawieniach konta Google? Myślę, że jeśli zmienicie język domyślny na polski powinien on pojawić się na każdej aplikacji Google na każdym urządzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Oczywiście że polski, niestety to nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Spróbuj jeszcze tym lub podobnym programem. https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 (edited) wszystko ładnie usb debug włączone adb odpalone ale niestety chyba trzeba mieć roota aby wpisać przez adb komendy które podaje morelelocate2 Edited May 5, 2016 by Maaro Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_D Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 pięknie wszystko poinstalowałem wg poradnika z http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=265496&extra=&highlight=google%2Bplay%2Bredmi%2B3&page=1 i niestety po próbie instalowania aplikacji mam komunikat o błędzie że nie mogę ściągnąć aplikacji. ostatnia wersja dev, czekam na kod odblokowujący bootloadera, telefon poza smsami,netem i dzwonieniem generalnie bezuzyteczny.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 16 minut temu, J_D napisał: pięknie wszystko poinstalowałem wg poradnika z http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=265496&extra=&highlight=google%2Bplay%2Bredmi%2B3&page=1 i niestety po próbie instalowania aplikacji mam komunikat o błędzie że nie mogę ściągnąć aplikacji. ostatnia wersja dev, czekam na kod odblokowujący bootloadera, telefon poza smsami,netem i dzwonieniem generalnie bezuzyteczny.. Po instalacji Google instalera? czy już po instalacji nie możesz ze sklepu ściągać? Miałem chiński rom przez trzy tygodnie i wszystko mi działało, da się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_D Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 (edited) po zainestalowaniu. inne usługi, synchronizacja numerów zadziała, przy próbie pobrania aplikacji pojawia się błąd. (error retrieving information from server [DF-DLA-15] Cholerne blokowanie bootloadera.... zawsze się dam w robić w Xiaomi i na początku telefon jest nie do używania... tak było a redmi 1s jak jest i z redmi 3 .... Edited May 19, 2016 by J_D dodanie danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts