dominik3 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Witajcie, ogarniam powoli cały ekosystem MI, ale jednej rzeczy zrozumieć nie mogę. Skoro Redmi Note 3 ma zablokowany bootloader to dlaczego wszystkie telefony sprzedawane na AliExpress itp. mają wgrane romy multilanguage? Zablokowany bootloader nie powinien przypadkiem "chronić" przed takimi modyfikacjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Z założenia powinien i tyle teorii. W praktyce jest jak widać a zablokowany bootloader uderza w odbiorcę końcowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik3 Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 @up W ogóle nie odpowiedziałeś na moje pytanie Wolałbym jednak bardziej techniczną odpowiedź. Czy to ma coś wspólnego z SP Flash Tool? On nie wymaga dostępu do fastboota tylko czy wtedy nie powinno być tak, że po wgraniu przez Chińczyka custom romu (z multilang i sklepem play, który opiera się na wersji stable albo dev oryginalnego softu od Xiaomi), bootloader nie powinien poprawnie zweryfikować zmodyfikowanego androida i nie pozwolić na jego uruchomienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Nikt tak naprawdę nie wie jakim sposobem to wygrywają, jest szansa że flashtoolem, albo mają swoj sposób. Tak czy siak nie polecam brać tego ich multilanga, więcej problemów z odblokowaniem bootloadera, itd Tapnięte z Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Zabolokowany bootloader u każdego producenta weryfikuje kernel i ew. Recovery, całego systemu po prostu się nie da. Sony to rozwiązało tak że jest flashmode i można wgrywać stock, ale wgrywane obrazy są przez telefon weryfikowane i zmodyfikowanego nie da się wgrać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 jak sprawdzic czy mam zablokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 jak sprawdzic czy mam zablokowany bootloader? Wejdź do recovery. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Czyli do czasu kiedy go nie odblokuje nie mogę zmienić obecnego softu? Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Nie możesz nic zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 To że nie mogę uruchomić sklepu play to wina softu pewnie, jest zablokowany jak sądzę? Czy można to jakoś obejść? Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Najlepiej zainstaluj 7.1.6 stable xiaomi.eu u mnie póki nie miałem odblokowanego bootloadera działał bardzo dobrze ten dev u U mnie miał problemy z odblokowanie palcem urywalo połączenia blutus:)).masz tam sklep Play i wszystko co potrzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 A mógłbyś mi jakiegoś linka zapodać do tego softu i sposobu jego instalacji 😊 Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufi Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Witam. Wczoraj jakims cudem po kilkudniowej walce udalo mi sie przywrocic tel do zycia po tym jak chcialem wgrac miuipolska. Mam teraz chinski soft ktory bardzo ogranicza. Czy bezpieczne jest wgranie tej wersji EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Ten link to dla redmi note 3 nie pro? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts