Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , szukam fachowca z Warszawy lub nawet okolic ,który pomoże mi prawidłowo zaktualizować telefon MI NOTE 

Nie jestem w obecnym stanie urządzenia korzystać z jego możliwości 

Nie jestem w stanie połączyć się z osobami z listy kontaktów 

Kontakty mam przeniesione z chmury google ale i też próbowałem poprzez SIM 

Proszę o wskazanie miejsca gdzie mogę odpłatnie uzyskać pomoc w weryfikacji oprogramowania 

[email protected]

Z góry dziękuje 

Edytowane przez Mariosto
Opublikowano

Spokojnie. Nie będziesz płacił za coś, co jest ogolnodostępne i darmowe (już to kiedyś pisałem). Poczytaj w dziale Mi Note, może ktoś podobny problem miał, jeśli nie - załóż nowy wątek i użytkownicy Ci pomogą. Są świetne poradniki, wszystko krok po kroku. A jak tak bardzo pieniążki Cie 'swedza' i chcesz je wydać - to wspomóz dotacja to forum, o wiele lepiej będą wykorzystane :).

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Witam.

w pierwszej kolejności wspomnę iż kontakty przenosiłem na 3 różne sposoby

poprzez chmurę Xiaomi , poprzez chmurę Google , poprzez kopię z danych z poprzedniego telefonu - karta sim

Za każdym razem, przed kolejną próbą ,  telefon był przywracany do ustawień fabrycznych

Każda próba przenoszenie kontaktów kończyła się ich przeniesieniem

Ale podczas próby wybranie połączenia poprzez KONTATY w ciegu 1-2 sekundy pojawią się na białym polu  w dole wyświetlacza informacja

NIESTETY , PROCES ANDRIOD.PROCESS.ACORE ZOSTAŁ ZATRZYMANY

Przytrzymania danego kontaktu z listy powoduje wejście w jego edycję

Telefon jest bezużyteczny  , za każdym razem aby do kogoś zadzwonić , muszę spisać numer aby połączyć się poprzez wybierania

M

Opublikowano (edytowane)

Kontakty rozumiem masz zapisane na koncie google ?

Jeżeli tak, to wyeksportuj te kontakty do pliku vCard (rozszerzenie VCF). Jedyna wada tego rozwiązania - przeniosą się bez zdjęć.

Zaloguj się do swojego konta google:

https://contacts.google.com

Następnie gdzieś tam z lewej strony będziesz miał napis "Więcej" i możliwość eksportowania kontaktów.

Strona zapyta czy przejść do starej wersji kontaktów, zgadzasz się i tam znowu masz przycisk "Więcej" i eksportuj wszystkie lub zaznaczone (to zalezy od Ciebie już) w formacie vCard. Zapisz sobie go gdzieś na dysku. Będzie to plik Contacts.vcf.

Następnie ten plik z rozszerzeniem *.vcf wgrasz na pamięć wewn. telefonu Xiaomi i tam w opcjach kontaktów zaimportuj kontakty z nośnika.

Gdy posiadasz jeszcze stary telefon i ma on możliwość eksportowania - możesz bezpośrednio w nim wyeksportować kontakty do takiego pliku (zapiszą się gdzieś na wewnętrznej pamięci).

Wtedy ten plik z rozszerzeniem *.vcf wgrasz na pamięć wewn. telefonu Xiaomi i tam w opcjach kontaktów zaimportujesz z nośnika.

A jaki masz system wgrany w tym xiaomi note ? Ustawienia>>>Informacje o telefonie.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano

Android 4.4.4 a MIUI 15.4.10

nie jestem w stanie zrobić aktualizacji na wyższą 

i zastanawia mnie wersja MIUI  , wszędzie jest 5.04.10 a u mnie 15.04.10 

M

Problem z moim MI NOTE jest głębszy ,bo nie jestem w stanie dopisać  żadnego nowego kontaktu do pamięci 

Nie zapisuj się ani po przekierowaniu do chmury XIaomi , nie zapisuje się w chmurze Google , nie zgłasza się 3 możliwość zapisu kontaktu w pamięci telefonu 

KTO GO CHCE KUPIĆ , już nie mam siły do tego egzemplarza 

Opublikowano

a może trafiłeś na podróbkę? Bo to jakaś dziwna wersja systemu.
Dlaczego nie jesteś w stanie zrobić aktualizacji ?

Jak wygląda u Ciebie tryb recovery ?

Opublikowano
Android 4.4.4 a MIUI 15.4.10

nie jestem w stanie zrobić aktualizacji na wyższą 

i zastanawia mnie wersja MIUI  , wszędzie jest 5.04.10 a u mnie 15.04.10 

M

Problem z moim MI NOTE jest głębszy ,bo nie jestem w stanie dopisać  żadnego nowego kontaktu do pamięci 

Nie zapisuj się ani po przekierowaniu do chmury XIaomi , nie zapisuje się w chmurze Google , nie zgłasza się 3 możliwość zapisu kontaktu w pamięci telefonu 

KTO GO CHCE KUPIĆ , już nie mam siły do tego egzemplarza 

Kupię za 10 zł + wysyłka.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

wejście w tryb recovery wydaje się być prawidłowe 

poprze wciśniecie POWER i głosność w góre , pojawia się 

mi -recovery 2.0.1 i trzy aktywne ( poprzez głośność ) tafle , dwie w języku chińskim oraz trzecia English 

Aktualizacji telefon nie przyjmuje w zaden znany mi sposób+

m

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Mariosto napisał:

wejście w tryb recovery wydaje się być prawidłowe 

poprze wciśniecie POWER i głosność w góre , pojawia się 

mi -recovery 2.0.1 i trzy aktywne ( poprzez głośność ) tafle , dwie w języku chińskim oraz trzecia English 

Aktualizacji telefon nie przyjmuje w zaden znany mi sposób+

m

Czyli wydaje się oryginał.

Zrób jak mówi Acid, najlepiej miflasha to wyczyści wszystko z tych śmieci.

Edytowane przez lg4xhd
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...