GhostMan Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Mam problem ze zrobieniem zrzutu ekranu. Wyświetla mi się następujący komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu" Proszę o pomoc, z góry dzięki, pozdrawiam EDIT: Problem pojawiał się też we wcześniejszych wersjach MIUI. Obecnie zainstalowaną mam najnowszą wersję MIUI 6.1.29 z 29.01.16r. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez GhostMan
ZduneX25 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 A próbowałeś zwykłego ponownego uruchomienia telefonu?
GhostMan Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 Przed chwilą, ZduneX25 napisał: A próbowałeś zwykłego ponownego uruchomienia telefonu? Tak, nawet instalowałem ponownie MIUI.
Matan001 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Witam, odkopuję temat, żeby nie zakładać identycznego. U mnie tak samo przy próbie zrobienia zrzutu, wyświetla się komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu". Reset telefonu i wszelakie zmiany ustawień nie pomogły. Co robić???
Marvinka Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 33 minuty temu, Matan001 napisał: Witam, odkopuję temat, żeby nie zakładać identycznego. U mnie tak samo przy próbie zrobienia zrzutu, wyświetla się komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu". Reset telefonu i wszelakie zmiany ustawień nie pomogły. Co robić??? Zanim odezwie się ktoś z gotowym rozwiązaniem, pogrzeb w bardzo podstawowych opcjach: Wyciągnij kartę microSD/włóż inną/nową kartę microSD Sprawdź czy zewnętrzne programy do robienia screenów też generują ci ten błąd Sprawdź czy galeria otwiera ci wszystkie zdjęcia/pliki graficzne Puść jakiś prosty tester do karty SD
GhostMan Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 1 godzinę temu, Marvinka napisał: Zanim odezwie się ktoś z gotowym rozwiązaniem, pogrzeb w bardzo podstawowych opcjach: Wyciągnij kartę microSD/włóż inną/nową kartę microSD Sprawdź czy zewnętrzne programy do robienia screenów też generują ci ten błąd Sprawdź czy galeria otwiera ci wszystkie zdjęcia/pliki graficzne Puść jakiś prosty tester do karty SD Ja próbowałem już wszystkiego oprócz czystej instalacji systemu :/ Nic nie pomaga... a test karty niczego nie wykrywa, karta działa jak należy.
Matan001 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 U mnie to samo. Z tego co pamiętam, to przez instalacją miui PL wszystko działało. Zrobię reinstalacje i zobaczę co z tego wyniknie.
d3tr0 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Ktoś ostatnio miał taki problem, miał chiński rom wszystko działalo - wgrał miui polska przestało mu zapisywać zrzuty. I co dziwne nawet robił miflash all i stawiał system od nowa i nadal nie dało się zapisywać screenów.
Matan001 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Ehh reinstalacja miui nie pomogła. Pierwszy i ostatni telefon z tą nakładką :/
krzyzu Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Przecież nie musisz używać miui. Wgraj sobie CM. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 18 minut temu, Matan001 napisał: Ehh reinstalacja miui nie pomogła. Pierwszy i ostatni telefon z tą nakładką :/ A w czym miała pomóc? Na tej wersji co masz nie działa i tyle. 7.1.3 robi bez problemu zrzuty
GhostMan Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 Mi nie działa to od wgrania po raz pierwszy MIUI około 5 wersji temu a na moim drugim Redmi Note 2 z tą samą wersją miui i tak samo ustawionymi opcjami działa :/
GhostMan Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Witam, odświeżam, ponieważ znalazłem sposób na naprawienie błędu z robieniem zrzutów ekranu. Mianowicie należy wejść w tryb recovery i usunąć folder "Screenshots". To tyle, po włączeniu telefonu wszystko powinno działać Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
GhostMan Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Problem rozwiązany, proszę o zamknięcie.
Rekomendowane odpowiedzi