Pawliko Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 2 godziny temu, Mintaa napisał: Minusy Nie mogę znaleźć ustawień gdzie bateria były by wyświetlana procentowo a nie wizualnie :/ (na szczęście w rozwijanym menu mamy już procenty) Brak opcji włączenia/wyłączenia transferu danych w rozwijanym menu :/ ?? chyba ze to moje niedopatrzenie ale nie widzę tego Podobno android 6.0 ma jakaś ukryta funkcje którą uruchamiamy poprzez przytrzymanie koła zębatego na rozwijanym ekranie powiadomień niestety u mnie jakoś nie działa Telefon potrafi odblokować sie w kieszeni i trochę narozrabiać obarczyć za to mogę funkcje wybudzania podwójnym kliknięciem Aktualnie tylko tyle, nie bawiłem sie zmiane taktowania rdzeni albo ich usypianie, nie instalowalem tez zadnych blokad do gaps itp. Czysty CM13+Gaps+Moje aplikacje (fb, mess, aliexpress, whatsapp itp ) 1. Da sie zmienic na procentowy. Tylko nie pamietam gdzie 2. Przeciagasz palcem w dol zeby rozwinac menu, klikasz na ikonke zasiegu i na belce na gorze masz transmija danych.
decorator12 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Mintaa, a jak telefon leży na stole to ile żre baterii na godzinę? Albo przez noc, przez np. 8 godzin? Mi 2% przez noc Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 decorator12, a taki wynik to po ilu ładowaniach baterii?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Telefon kupiłem w lutym. Tutaj chodzi o soft. Jak używałem RRemix to drenaż był i 8% przez Bug jakiś w nocy. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 czyli już po pierwszym ładowaniu miałeś już taki wynik?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Na początku mailem MIUI i bateria trzymała gorzej - ale teraz baterii sie nie "formuje" - to inne już ogniwa niż w starych komórkach. Od początku maja już swoją sprawnosc Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 nie chodzi o to. Są takie legendy, że po wgraniu konkretnego ROM-u trzeba odczekać 2-3 ładowania na nim żeby zobaczyć jak trzyma na nim tak naprawdę bateria. Dlatego pytałem czy taki wynik po pierwszym ładowaniu na tym CM13, czy po którymś z kolei?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Po pierwszym. Mity o takim "zgraniu softu z baterią" to między bajki Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 no właśnie, też nie chciało mi się w to wierzyć . Czyli wrzucony CM13, a potem: Gappsy jakie? Open Gapps? Blobsy wrzucałeś, jeśli tak to jakie? Jeszcze coś do tego?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Wrócę do baterii na chwilę - może chodzi o to, ze nowy soft to konieczność wyczyszenia cache - więc wszystko trzeba od nowa ściągać i telefon jest obciążony mocniej wtedy. Google apsy te rekomendowane przez TS, blobow nie wrzucalem, szczerze nie wiem nawet co to jest i co to ma w sumie robić. Jedyna zmiana co robiłem to zmiana data z ext4 na F2FS i z zarządcę I/O na fiops. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Blobsy to powiedzmy taki baseband, czyli pliki odpowiedzialne za całą telefonię. Wyciągane są z różnych wersji stabilnych MIUI. Data formatowałeś w Recovery? Zarządcę I/O zmieniałeś w jakimś programiku do kernela, jak np. Kernel Adiutor?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 To moze zaktualizuje bloby Ustawienie F2Fs -> wipe -> advanced wipe -> change File system z zaznaczeniem daty -> f2fs. Zarządca w apce która wymieniles Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 czyli nic poza fiops-em na I/O nie zmieniałeś w kernel adiutorze? Profil baterii w ustawieniach CM zapewne zostawiłeś na "zbalansowany"?
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Bloby mogę zainstalować w każdej chwili? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Mintaa Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 OK no to jestem po nocce, telefon odłożyłem o godzinie 0;30 z stanem 19% baterii rano czyli o godzinie 8:30 na telefonie widniała liczba 19% O.o Ogolnie wszystko ok ale oszczedzanie bateri tzn to systemowe nie blokuje dzialania aplikacji w tle, musze chyba sciagnac cos osobnego bo nie widze funkcje blokady dzialania
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 dziwne, że niby nie blokuje aplikacji w tle a bateria nawet nie ruszyła
Mintaa Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 5 minut temu, Dru79 napisał: dziwne, że niby nie blokuje aplikacji w tle a bateria nawet nie ruszyła Blokowanie pewnie jest ale gdy telefon jest zablokowany
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 czyli w porównaniu do MIUI bateria na najnowszym CM13 od TS jest daleko z przodu?
Mintaa Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Aktualnie mam 4h 28m na baterii co dla MIUI bylo nie do osiagniecia pozostalo jeszcze 14% baterii wiec do 5 h spokojnie
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 ale w ciągu ilu godzin użytkowania całkowitego?
Mintaa Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Wczoraj od 10 gdy odłączyłem telefon niestety nie pokazuje tutaj ile działa cały telefon :/ moze gdzies w opcjach głębiej
decorator12 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Jak dołączysz telefon to zresetuj ustawienia baterii - i wtedy nalicza od zera. 5h SoT to dla połączenia WiFi. Dla 4G będzie to pewnie 4h. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 17 godzin temu, Mintaa napisał: Nie mogę znaleźć ustawień gdzie bateria były by wyświetlana procentowo a nie wizualnie :/ (na szczęście w rozwijanym menu mamy już procenty) Brak opcji włączenia/wyłączenia transferu danych w rozwijanym menu :/ ?? chyba ze to moje niedopatrzenie ale nie widzę tego Podobno android 6.0 ma jakaś ukryta funkcje którą uruchamiamy poprzez przytrzymanie koła zębatego na rozwijanym ekranie powiadomień niestety u mnie jakoś nie działa Telefon potrafi odblokować sie w kieszeni i trochę narozrabiać obarczyć za to mogę funkcje wybudzania podwójnym kliknięciem Więc tak. 1. Ustawienia > pasek stanu 2. W centrum powiadomień jest normalnie kafel od tego - popatrz dokładnie ^^ 3. Jak rozwiniesz centrum akcji to znajdziesz tam m. in. przycisk "edycja kafelków" - to jest właśnie to, co normalnie daje przytrzymanie tego koła zębatego. 4. W ustawieniach wyświetlacza masz ochronę przed przypadkowym odblokowaniem w kieszeni ^^
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 te wyniki na baterii mieliście na włączonych danych komórkowych?
Pawliko Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Ja tam jednak polecam opengapsy. A dokladnie te najmniejsze, pico.
Dru79 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 a w tych Banks Gapps wybiera się co jest "potrzebne" z zestawu Googla?
M1r3k Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 A czy ktoś może w skrócie wytłumaczyć do czego te blobsy i co one blokują (po ich zainstalowaniu co nie będzie działać albo jakieś inne wady/zalety) Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Dru79 Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) one nic nie blokują, są to pliki odpowiedzialne za połączenia telefoniczne, zasięg itp., wyciągane ze stabilnych wydań MIUI. Można je wrzucić, ale nie trzeba. EDIT: Przeskoczyłem na tego CM13 od TS-a i aż takiej rewelacji nie widzę. Ogólnie przy działaniu przy włączonym ekranie jest na pewno lepiej jak na MIUI, procenty aż tak szybko nie schodzą. Ale przy nieużywanym telefonie jest podobnie - 1%/godzinę. I zwiększone zużycie raportowali też inni na forum TS-a, choć byli tacy, którzy są zadowoleni. I bądź tu mądry i powiedz czym różnią się te telefony między sobą. Edytowane 15 Września 2016 przez Dru79
Mintaa Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Ok pare dni testu wiecej. Błędy Nie dziala sefie stick w aparacie brak funkcji zdjecia przy pomocy przycisku glosnosci. Albo chodzi o cos innego
leonfp Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 1. Sciagsz najnowsze twrp ze strony http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/ I instalujesz. Ja polecam zrobic to apka flashity. 2. Wchodzisz w TWRP i robisz backup. (tak na wszelki wypdaek, + zawsze mozesz wrocic do MIUI. 3. Sciagasz rom. http://www.teamsuperluminal.org/download/cm-13-1-20160526-unofficial-libra-zip/ 4. Sciagasz gapsy. https://www.androidfilehost.com/?fid=24369303960690100 5. Kopiujesz to na telefon. 6. Skopiuj na komputer wazne rzeczy, sms, liste kontaktowa, co chcesz. Jak chcesz przeniesc aplikacje to polecam uzyc apki Titanium backup. 7. Wchodzisz w twrp, wybierasz Wipe -> Advanced Wipe -> zaznaczasz system, data, cache and dalvik, cache partition. Po tej operacji jestes bez systemu, wszystkie ustawienia systemowe, aplikacje sms, kontakty itp itd sie kasuja. Zostaje natomiast internal storage, czyli zdjecia, muzyka... 8. W twrp wybierasz instaluj > wskazujesz na rom, po instalacji cofasz sie, i instalujesz gapsy. Wazne jest zeby zrobic to za jednym razem. 9. Rebotujesz telefon i tyle. Skąd pobrać gapsy? Link wygasł. Na stronie www.teamsuperluminal.org są jakieś Banks Dynamic Gapps i pisze recommended. Te będą ok? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Pawliko Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) 34 minuty temu, leonfp napisał: Skąd pobrać gapsy? Link wygasł. Na stronie www.teamsuperluminal.org są jakieś Banks Dynamic Gapps i pisze recommended. Te będą ok? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Beda raczej ok, ale ja ci ich nie polece. Juz polecali oni wczesniej inne gapse (te co nie dzialaja)... Polece ci gapsy z tej strony http://opengapps.org/ Wybierasz platforme arm64 > android 6.0 > pico. Sam tego uzywam i nie ma potrzeby instalowac wiekszych gapsow bo i tak na 99% beda ci zbede. I oczywiscie nie sciagaj tego romu z mojego "poradnika" tylko sciagnij najnowsza wersje Edytowane 16 Września 2016 przez Pawliko
leonfp Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Beda raczej ok, ale ja ci ich nie polece. Juz polecali oni wczesniej inne gapse (te co nie dzialaja)... Polece ci gapsy z tej strony http://opengapps.org/ Wybierasz platforme arm64 > android 6.0 > pico. Sam tego uzywam i nie ma potrzeby instalowac wiekszych gapsow bo i tak na 99% beda ci zbede. I oczywiscie nie sciagaj tego romu z mojego "poradnika" tylko sciagnij najnowsza wersje Oki. Zainstalowałem te pico. Wszystko smiga. Będę testował. Dzięki Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Pawliko Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Doinstaluj jeszcze to http://www.teamsuperluminal.org/download/ts_libra_miui_v7540_fw_patch-zip/ I nie powinno byc zadnych problemow z niczym.
leonfp Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Doinstaluj jeszcze to http://www.teamsuperluminal.org/download/ts_libra_miui_v7540_fw_patch-zip/ I nie powinno byc zadnych problemow z niczym. Zainstalowałem. Też tak macie że nie można wygrać preferowanej sieci ręcznie? Wyskakuje błąd "podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd " Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi