Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak innym sie udało ale ja po flashu i instalacji andka 6 z rozpiski Acid-a

nie mogę wgrać superSU i TWRP 

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AM3wIr_5c-Wbd8Q&id=87f35fb9bede98c2%2124930&cid=87F35FB9BEDE98C2

czy to instalując przez aktualizację czy też w recovery wywala mi update zip failed.

Poprosze o pomoc i jakąś podpowiedź.

Pozdro

Edytowane przez rekawek
Opublikowano

Hm. No ja ściągnąłem wszystko, rozpakowałem do jednego folderu, potem włączyłem plik wsadowy recovery, kiedy było waiting for device, to podłączyłem telefon, będący w trybie fastboot i poszło. Kiedy wygrało się recovery, ściągnąłem plik z supersu w pliku zip na pamięć telefonu i zainstalowałem go już przez recovery. Jeśli Tobie to nie pomoże, to niestety już nie mam innych pomysłów i za mało wiedzy z tego zakresu.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Acid na podanej wyżej stronie pisze o root że poprzez SuperSU ale jak chce zrobić to też nie mogę.Może jednak w tej wersji na mi4 nie ma co marzyć o root i twrp.

Opublikowano (edytowane)

no nic nie robi się,niby jak w rozpisce wgrywało się,potem dość dlugo nie chcial wyjść z fastboot aż się przestraszyłem że ucegliłem fon,ale zaskoczył i mam defaultowe recovery.Cholera wie czy to jakiś bug,czy przypadłość mojego fonu

Pozdro

Edytowane przez rekawek
Opublikowano

poradzilem sobie.Plikami podanymi przez @nemed-a ale plik recovery ze strony https://dl.twrp.me/cancro/ - 1-szy plik,nie ten podany w temacie o MIUI 6.1.21 (strona 8 bodajże)

Zastanawia mnie jednak jeszcze jedno.Gdy przy kolejnej wersji miui znów powróci defaultowe recovery to będę musiał przywracać TWRP? i tak za każdym razem?

Przy aktualizacji przy niskim poziomie baterii jest info o tym i  aktualizacje dokona się tylko wtedy gdy naladuje sie baterie do tego poziomu.Gdzie ustawia sie tą granicę? bo jakoś nie widzę

pozdro

Opublikowano

Wszystko operacje z poziomu systemu nadpisze Ci stock recovery, dlatego przy custom recovery, MIUI instaluje się przez CWM/TWRP (kwestia kto jakie ma u siebie).

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano (edytowane)

no tak tylko że u mnie przez twrp podczas instalacji sypnęło errorem,nie pamietam dokładnie ale coś z montowaniem partycji i stalo na błędzie

Ja poradziłem sobie z twrp własnie na odwyrtkę.Najpierw instalacja miui polska dopiero potem twrp.Dlatego pytam bo nie wiem czym ten error był spowodowany.Szukałem wczoraj w google i nie znalazłem podobnego przypadku.Zawsze korzystałem z CWM i nie wiem,może przy wgrywaniu miui przez twrp trzeba spelnic jakiś warunek ktory sprawia że instalacja przechodzi bezbolesnie,wystarczy o tym wiedzieć a ja jak widzicie nie wiem i chętnie bym przyswoił wiedzę .

A z tymi procentami baterii,nie wiesz co i jak?

Pozdro

Edytowane przez rekawek
Opublikowano

Używam CWM, ale nie wiem jak jest w custom recovery, bo tego nie praktykowałem...w Mi Recovery chyba te 20% naładowania musisz mieć. Poniżej granicy nie puści update.

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano

Zarejestruj się na miui.en i będzie dobrze

jestem zarejstrowany i nic nie ma.

Dziwne. Przed chwilą sprawdziłem i można wszystko ściągnąć.

Opublikowano (edytowane)

Bullsblood

nie kombinuj z tą stroną bo jest zwalona,żle podany link i tyle,pobierz ten plik co wstawił nemed MIUIPolska fastboot toolkit (Windows)  i  z tej strony https://dl.twrp.me/cancro/ (tu po zassaniu musisz zmienić nazwe na recovery.img) i wrzuć plik do folderu,fon na fastboot  i wg instrukcji z linku nemed-a.Pójdzie na bank bo sam tak robiłem.

Edytowane przez rekawek
  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najszybciej z CWM recovery. Z linka http://en.miui.com/thread-213272-1-1.html post #9 ściągasz updater.zip umieść go w folderze głównym. Gdzieś dalej jest też link do SuperSu 2.66 - ściągnij. Uruchom telefon w recovery, daj update from zip. Zielony ✅ będzie potwierdzeniem o powodzeniu akcji. Z tej pozycji naciśnij i przytrzymaj przez kilka sekund vol+ i power button jednocześnie. Telefon uruchomi się w trybie CWM recovery. Teraz możesz zainstalować SuperSu podając do niego ścieżkę.

Po tej operacji nie będziesz mógł instalować nowych uaktualnień z systemowej aplikacji AKTUALIZACJE. Trzeba instalować z poziomu CWM. Chyba ze ktoś ma jakieś inne info... ?

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

No bez jaj... Żebym musiał latać po forum po tysiącu tematów bo podpięte tutoriale nie działają... Może lepiej je wywalić skoro ludziom nie działają i są zakładane takie tematy???!!!

Dzięki @Mariusz Bujak za info bo dzięki Tobie zainstalowałem TWRP i SuperSu w 3 minuty i nie musiałem tak jak wcześniej latać po podpiętych postach i wkurzać się że coś co tam jest napisane nie działa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...