BecKs Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Pobrałem najnowszą wersję MIUI 7 od MIUIPolska 6.1.7 (rozwojowa). Zainstalowałem przez updater. Wszystko ładnie, coś tam się instalowało, logo się pokazało telefon uruchomiony. Jednak nie jest tak kolorowo I na start wyskakuje bez przerwy android.process.acore został zatrzymany. Aplikacja zakończyła działanie w nieprawidłowy sposób. Pokaż treść błędu i są do wybrania dwie opcje, anuluj oraz zgłoś, co bym nie wcisnął z powrotem się to pojawia i nie mogę normalnie korzystać z telefonu. Powiem, że nie postępował według instrukcji na stronie https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ tylko przesłałem te wszystkie potrzebne aplikacje na telefon i zacząłem od instalacji MIUIPolska, bo ten chiński room ładował się do kilku % następnie przeskakiwał do 99% i failed. Do wyboru jakieś 3 opcje ale nie będę nic kombinował. Do czego ten chiński room potrzebny jak się nie chce zainstalować!?
mgcompany Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Chiński ROM jest potrzebny jeśli zainstalowany telefon nie ma roota, który jest potrzebny do instalacji Flashify. Teraz masz 6.1.7? Spróbuj wpierw zrobić pełen wipe. 1
BecKs Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Tak jak mi się udaje przebić do ustawień i informacji to pokazuje, że mam MIUIPolska 7 6.1.7 (wersja rozwojowa) Jak zrobić ten pełen WIPE? Nie chcę niczego zepsuć, bo to telefon kogoś z rodziny, a ta osoba na samo przeczytanie instrukcji robi się fioletowa. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez BecKs
mgcompany Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Najprościej w recovery (Vol+ i przycisk power). Wipe nic nie zepsuje, tylko przywróci ustawienia fabryczne i wymaże niepotrzebne dane. Czasem to pomaga. Jeśli nie pomoże, to trzeba będzie sięgnąć głębiej. 1
BecKs Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ok, zrobiłem reset telefonu normalnie z poziomu ustawień, widać, że usunęło wszystko wraz ze zbędnymi aplikacjami i nie pojawia się już ten błąd. Skoro wystarczyło pobrać tylko plik z tej strony https://miuipolska.pl/download/ i zainstalować z poziomu updatera to po co takie rozległe instrukcje jak tutaj? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Dodatkowo mam pytanie, właściciel telefonu mówi, że mu się same jakieś aplikacje pobierały bez jego udziału. Teraz tych śmieciowych aplikacji nie ma, ale czy one nie powrócą?
mgcompany Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Instrukcja jest mniej więcej uniwersalna, wiele zależy od tego jaki jest zainstalowany system w telefonie. W moim na ten przykład nie mogłem zrobić po prostu aktualizacji do MIUIPolska (bo wyskakiwał błąd podczas instalacji), tylko bym musiał robić to właśnie według instrukcji, ale że chiński dev ściągał się długo, to wolałem zainstalować recovery TWRP przez adb i dalej zrobić wipe oraz instalację MIUIPolska. A jakie to były aplikacje? Same ot tak się nie instalują. Może chodziło mu o aktualizacje, które domyślnie są włączone i robią się kiedy chcą? Najlepiej wejść do sklepu Play i wyłączyć automatyczne aktualizacje. Na pewno programy, które były nie zainstalują się same. Pewnie miał jakiś chiński ROM multilanguage z dodatkowymi programami, które wgrał sprzedawca. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez mgcompany
BecKs Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie pamiętam nazw tych aplikacji, być może były one od nowości po instalowane, ale rzeczywiście było ich dużo i 2 razy można było przesunąć pulpit w bok, a teraz po WIPE wystarczy raz przesunąć. Pobranych było może 5 aplikacji ze sklepu Play, a tych aplikacji ogółem bylo prawie 2 strony.
mgcompany Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 To niech teraz właściciel telefonu się nim pobawi i powinien być zadowolony. 1
naless Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Mgcompany chyba miałeś podobną sytuację jaką ja mam teraz. Kupiłem sobie redmi note 2 na allegro, ale mam mały problem. Mianowicie dostałem go z zainstalowanym MIUI 7(?) 5.10.16 (by miui.eu). Jest spolszczenie, ale nie mam wszystkich aplikacji, czasem dziwnie sie zachowuje. Poza tym nie mam na starcie logo MIUI Polska... Próbowałem zainstalować nowszą wersję wg instrukcji, ale mi nie wychodzi. Np mam podłączyć tel do kompa w trybie fastboot'a wciskając przycisk power i vol-. Ale u mnie wtedy robi się tylko zrzut ekranu przy tej kombinacji. Próbowałem zgrać najnowszą wersje na kom i poprzez apke "aktualizacje" zaktualizować telefon, ale wyskakuje mi FAIL i wyrzuca mnie do małego menu coś a'la bios na komputerze... Jesteś w stanie troszeczkę łopatologicznie wyjaśnić jak temu zaradzić nowemu koledze na forum?
mgcompany Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Tak, żeby wejść w tryb fastboot musisz wcisnąć i przytrzymać Vol- i power jak masz wyłączony telefon. Potem lecisz według instrukcji. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez mgcompany
naless Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Dziękuje za pomoc ale dalej mam problem, wpisując komendę "fastboot flash recovery recovery.img" w okienku pojawia się "FAILED (data transfer failure) Unknown error))". Postępuje zgodnie z instrukcją. Jesteś w stanie pomóc?
naless Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Próbowałem już chyba każdym sposobem jakie odnalazłem w necie... Za każdym razem coś jest nie tak... Pomocy! Edit: Na prawdę próbowałem każdego sposobu, a okazało się że wystarczyło kabel usb podpiąć do drugiego gniazda (z usb 3.0 do 2.0). Dziękuje za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy. Pozdrawiam! Edytowane 19 Stycznia 2016 przez naless Błaha sprawa, a nigdzie nie spotkałem się z poradą zmiany gniazda usb. Może komuś to oszczędzi czasu.
d3tr0 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 tyle się z tym bawisz co byś zrobił miflashem w 5 minut w całości instalacja TWRP + MIUI Polska
Rekomendowane odpowiedzi