Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Mam problem z moim Mi4. Telefon kupiony w sierpniu. Rano podłączyłem telefon do ładowarki i w trakcie ładowania chciałem go zrestartować. Niestety telefon już nie uruchamia się. Podłączenie do ładowarki nawet nie powoduje zaświecenia sie diody led. Nie wiem czy to ważne, ale wieczorem poprzedniego dnia ładowałem telefon nową ładowarką samochodową 2.1 i wszystko było ok. Rano stwierdziłem, że bateria spadła do 40 %. W tym momencie telefon nadaje się tylko jako przycisk do papieru.

pozdrawiam

P.S. mała aktualizacja ws mojego telefonu.

Podpiąłem go do ładowarki i po kilkunastu minutach dioda zaświeciła się na czerwono, ale później zgasła. Po jakims czasie znowu się włączyła. Co jakiś czas słychać co jakby trzaski.

Edytowane przez soto74
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Mam dokladnie to samo, telefon się wylaczył, przy podpięciu do ładowarki nie bylo nawet sygnalizacji diodą. Wysłałem na gwarancji, dostałem wczoraj odpowiedz, ze serwis czekają na nową płytę główną z xiaomiforsale.com 

Opublikowano

Ładowanie (nawet długotrwałe) nic nie zmienia. Dioda włącza się na ok 5 minut a potem gaśnie. Jednym słowem - cegła. Chińczycy napisali (tak jak kolega third_eye), że prawdopodobnie płyta główna. Tyle, że mam wybór, czy wysyłać telefon do Chin, czy czekać aż doślą ja do Polski. Zastanawiam się, która opcja jest szybsza?

Opublikowano
2 godziny temu, soto74 napisał:

Ładowanie (nawet długotrwałe) nic nie zmienia. Dioda włącza się na ok 5 minut a potem gaśnie. Jednym słowem - cegła. Chińczycy napisali (tak jak kolega third_eye), że prawdopodobnie płyta główna. Tyle, że mam wybór, czy wysyłać telefon do Chin, czy czekać aż doślą ja do Polski. Zastanawiam się, która opcja jest szybsza?

Chyba lepiej czekać aż doślą... Bo... wysyłając telefon do chin tracisz ~20dni aż oni go dostaną, a następnie kolejne tyle, aż on dotrze do Ciebie, do tego dojdzie z 7dni na naprawdę, tutaj masz 20dni czekania, aż doślą płytę, 1dzień (kurier) czekania aż Twój tel dotrze do serwisu w PL i 1dzień na odsyłkę + dajmy też 7dni na naprawę, w sumie zaoszczędzasz ~19dni :D.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Nezumi napisał:

Chyba lepiej czekać aż doślą... Bo... wysyłając telefon do chin tracisz ~20dni aż oni go dostaną, a następnie kolejne tyle, aż on dotrze do Ciebie, do tego dojdzie z 7dni na naprawdę, tutaj masz 20dni czekania, aż doślą płytę, 1dzień (kurier) czekania aż Twój tel dotrze do serwisu w PL i 1dzień na odsyłkę + dajmy też 7dni na naprawę, w sumie zaoszczędzasz ~19dni :D.

Tak właśnie ustaliłem z osobą z Ibuygou ;-) Wolę żeby przysłali płytę główna do Polski, tym bardziej, że od 1 lutego mają dwutygodniowa przerwę  (The Spring Festival day) ;-) Mam nadzieję, że zdążą wysłać przed wolnym.

Zastanawiam się jeszcze nad przyczyną uszkodzenia. 

Edytowane przez soto74
Opublikowano

Jak długo masz Mi4c? Ładowarka oryginalna z porządną przejściówką? Ja dostałem oryginalną ładowarkę i porządnie trzymającą przejściówkę. Brat pocieszył się ładowarką do pierwszego podłączenia bo strzeliła i przestała ładować.

ps. Osobiście nigdy bym nie zrestartował sprzętu podczas ładowania.

Opublikowano
2 godziny temu, preston2009 napisał:

Jak długo masz Mi4c? Ładowarka oryginalna z porządną przejściówką? Ja dostałem oryginalną ładowarkę i porządnie trzymającą przejściówkę. Brat pocieszył się ładowarką do pierwszego podłączenia bo strzeliła i przestała ładować.

ps. Osobiście nigdy bym nie zrestartował sprzętu podczas ładowania.

Nie mam MI4c. Mam "podstawowy" Mi4 od sierpnia 2015 ;-) Ładowarka i kabel z zestawu z telefonem. Dzień wcześniej używałem ładowarki samochodowej (od kumpla) z prądem 2.1A i zastanawiam się czy to ona może być powodem problemów, tyle, że telefon padł dopiero następnego dnia. Co do restartu telefonu podczas ładowania, to wiesz, człowiek rano w pośpiechu różne "mądre" rzeczy robi ;-)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...