Wiskoler Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam ponownie. Używam własnych dzwonków z plików MP3 i mam problem. Pliki umiejscowione sa we własnym katalogu na karcie SD i z nich przypisuję określonym kontaktom konkretne pliki jakich mają używać jako dzwonek spersonalizowany. Wszystko byłoby OK gdyby nie to że po restarcie dzwonki wracają do ustawień Jako "domyślny dzwonek" i trzeba je ustawiać od nowa. Do tej pory nie wyśledziłem czy jeszcze coś powoduje zmianę tych dzwonków na domyślne, ale nie restartuję telefonu często a dzwonki zmieniają się "same z siebie". Miał ktođ już takie przeboje czy jestem pierwszy z takim problemem? Jak to rozwiązać?
Numb Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Spróbuj przerzucić je na pamięć wewn./SD do katalogu MIUI/ringtone.
Mn1s1ek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 W katalogu MIUI nie ma podkatalogu "ringtone"
ZduneX25 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Pojawia się po pobraniu jakiegoś dzwonka z motywów, sam go utwórz.
Wiskoler Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 8 godzin temu, ZduneX25 napisał: Pojawia się po pobraniu jakiegoś dzwonka z motywów, sam go utwórz. Utworzyłem katalog, wgrałem/przeniosłem pliki z karty, przypisałem do kontaktów. Zresetowałem tel i wyglada że działa. Zobaczymy jutro jak to bedzie. Trochę chore ale cóż, trzeba sie przyzwyczaić.
Mn1s1ek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ja na początku wgrywałem dzwonki do katalogu System/Media/Audio bo chciałem aby mi się pojawiały jako systemowe. Działało to całkiem dobrze do momentu aktualizacji MIUI kiedy to wszystkie moje dzwonki poszły się... skasowały się Spróbuję teraz wrzucić je do katalogu MIUI. Tylko chciałem się spytać czy stosować takie samo rozgraniczenie w nazewnictwie katalogów, czyli: Ringtones, Notifications i Alarms ?
ZduneX25 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wszystko wrzucasz w ringtones, a potem w każdej apce wybierasz sobie z listy (są na liście systemowych).
ZduneX25 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie, mam je tam od v5 i jeszcze nie zginęły, przecież pamięci wew. nie kasujesz.
Rekomendowane odpowiedzi