Santos_Ramirez Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam mam problem z moim redmi note 2, cały czas mam zasięg h+ sam nie chce połączyć się z lte. Gdy ręcznie wybiorę sieć 4g to przez parę minut mam lte jednak dalej wraca na 3g. Czy jest jakiś sposób aby stale trzymał się lte? Telefon mam w play i zainstalowane najnowsze aktualizacje
krycho22 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ustaw w automat, u mnie ręczne ustawienia nic nie dały. Jak byłem w zasięgu było OK, a kawałek dalej już nie i było 3g. Mam ustawione auto i przyjmuję co dają.
Cichq Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Chyba jest możliwość ustawienia na sztywno pasm LTE w mtk engineering mode, ale nie wiem jak wtedy będzie z połączeniami.
tpawel Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jeśli z tej karty idą też rozmowy to nie będziesz miał możliwości ich zestawiania i odbierania. Musisz mieć możliwość na handover do 2/3g. Nie ma narazie w PL głosu po LTE. wysłane z RN2
Santos_Ramirez Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Do rozmów mam osobna kartę, co dziwne lte mam tylko na nadajnikach play, jak wybieram ręcznie np. Plus 4g to i tak pokazuje mi h+ sprawdzę te mtk engineering mode
qmax Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Masz tak bo jesteś w roamingu a inni operatorzy nie dają LTE. Tak przynajmniej ja mam i jak pytałem w play'u to właśnie w R nie ma. Jak się mylę to mnie poprawcie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Santos_Ramirez Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wyszukiwanie sieci ustawiłem na automatyczne, w Mtk engineer mode mam zaznaczone only lte i w końcu łapie 4g. Dziękuję za pomoc temat do zamknięcia
d3tr0 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi