Skocz do zawartości

Nie działa automatyczna synchronizacja gmaila i kalendarza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem, że ręcznie mogę zsynchronizować gmail i kalendarz (co za tym idzie resztę aplikacji od google), ale automatycznie tak się już nie dzieje, przez co nie przychodzą maile etc.

Post ten piszę już w akcie desperacji, gdyż żadne rozwiązanie w internecie mi nie pomogło.

Co zrobiłem:

1. kłódeczki w przełączniku aplikacji na gmailu, inboxie i kalendarzu

2. wyłączenie oszczędzania energii (i dla pewności jeszcze ręcznie ograniczeń danych w tle)

3. dodanie tych aplikacji do autostartu

4. wgrałem najnowszą wersję MIUI Polska

Nic innego nie mogłem znaleźć. Aktualnie mam taki workaround, że ściągnąłem widget, po którego kliknięciu wymuszana jest synchronizacja. Ale na dłuższą metę ta opcja jest nie do zaakceptowania.

PS. Z messangerem od facebooka też miałem problem, ale 3 pierwsze kroki, które opisałem wyżej pomogły.

Opublikowano

Dziwne. Nic nie robiłem po za powiadomieniami w mailu, żadnych kłódeczek i synchronizację robi elegancko... Wcześniej kombinowałeś z oszczędzaniem baterii?

Wesołych Świąt!!!!

Może to głupie zerknij opcje konta inne i zobacz czy masz synchro włączone.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem telefon z allegro, z już wgranym polskim systemem. Było tam włączone oszczędzanie energii (nie pamiętam dokładnej nazwy, po wgraniu nowszego softu to menu jest trochę zmienione).

W każdym razie teraz jest to wyłączone.

Na screenie widać, że google+ synchronizują się same, ale np mail czy kalendarz jest z ostatniej "ręcznej" synchronizacji. Keep odświeżyłem ręcznie. Reszta jak widać ponad godzinę od zrobienia screena nie była ruszana. Robiłem wcześniej testy i przez 3 godziny brakowało synchronizacji, potem wymuszałem ręcznie. Wyłączenie i włączenie wszystkich przełączników też nie pomaga.

2015-12-23 21.51.34.png

567b19256df15_2015-12-2321.53.00.thumb.p

Edytowane przez mlecz
Opublikowano

Oszczędzanie baterii w wybranych aplikacjach odznaczone? Na rmn2 miałem taki problem z olx. Po resecie do fabrycznych i ustawieniu jeszcze raz i było ok. Ale wcześniej grzebałem z oszczędzaniem baterii. Nie wiem czy to pomoże. Tam gmail bez ustawień powiadomień nie grzebany działał. Na rn3 to samo nic nie ruszam i działa. Jeszcze możesz spróbować odinstalować i zainstalować jeszcze raz samą apke. Nie wiem czy to coś da

Wesołych Świąt!!!!

Ps z gmail mam 3 poczty ciągle aktualizujące się i jest ok.

Opublikowano

Sorry. Nie wiem. Jak nic nie pomoże a będzie Ci się chciało zrób przywrócenie do fabrycznych. Tak wyglądają ustawienia I mnie w opcje-> aplikacje ae4ba887556f83d81cd1a5a2b3da40cc.jpg

Ten ostatni ptaszek masz?

Wesołych Świąt!!!!

Opublikowano

@hhunter22

Mam tak samo w gmailu, mimo że te opcje są na szaro i nie mogę ich zmieniać.

@Matixx

Jasne, że mam :)

Co do factory reset, jak nic innego mi nie pozostanie to chyba go zrobię. Jeszcze poszukam apki, która będzie co jakiś czas włączała i wyłączała synchro.

Opublikowano

No więc ja tak miałem po grzebaniu z ustawieniami baterii i oszczędzania. Jak widać nasze miui nie jest doskonałe bo też teoretycznie kombinowałem z ustawieniami uprawnień i pomógł reset tela.

Wesołych Świąt!!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...