Skocz do zawartości

Nowy telefon RN2 - co robić? Kilka pytań Wipe / Instalacja / optymalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj otrzymałem swój egzemplarz Xiaomi Redmi Note 2. Na noc podłączyłem go do ładowania. Teraz chwilę sprawdzałem co działa i chyba wszytsko jest ok.

Chciałem przetestować Atuntu, ale nie mogę obrać tego testu 3d (Twoje urządzenie nie jest zgodne). 

Wersję MIUI mam 16.6.7.0 (stabilna - cokolwiek to znaczy)

Teraz więc pytania, co powinienem zrobić? Pierwszy raz mam telefon inny niż z oferty operatora, więc pytam :)
1. Którą wersję MIUI pobrać? Najnowszą polską, tak? Instalować ją muszę przez to tdrp(jakoś tak??)?

2. Po zainstalowaniu nowej wersji MIUI się wykonuje hard reset? Czy przed instalacją i drugi raz po? 

3. Czy coś jeszcze muszę zrobić w celu zoptymalizowania telefonu?

Powinno mi wystarczyć jak ktoś napisze skrótowo, resztę sam doszukam. Bardzo proszę jednak o wskazówki czego mam szukać :)
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Widzę co raz częściej takie pytania. Co oznacza że co raz więcej ludzi kupuje chinole. I dobrze :) przydałoby się przekierowanie do faq zaraz po rejestracji :)

Wesołych Świąt!!!!

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Szukam, szukam i nie moge znalexc opcji edycji tematu. Bardzo przepraszam, to nie niechec, a brak wiedzy.

Serdecznie wszystkim dziekuje! Za chwilke zgodnie z poradnikiem z otrzymanego linka zainstaluje nowa wersje miui!

Bardzo wazne dla mnie bylo pytanie o to kiedy wykonac hard reset. Juz wiem, ze mam to zrobic w zasadzie juz teraz (czyli PRZED WGRANIEM NOWEGO MIUI).

Gdy tego nie wiedzialem mialm w planach wykonac hard reset drugi raz jeszcze po zainstalowaniu nowego miui :)

Opublikowano

Sprawdź metodą standardową to znaczy ściągnij MIUI Polska wrzuć do pamięci telefonu i z aktualizacje daj zainstaluj z pliku .zip. Jak się nie uda to TWRP.

Opublikowano (edytowane)

Mam problem. Probuje podlaczyc telefon (zeby wrzucic ta spakowana paczke z miui polska) i niestety, ale komputer nie widi telefonu. Tj. inaczej: laduje go, probuje zainstalowac nowe urzadzenie, ale brakuje sterownikow. W trybie on-line rowniez nie potrafi znalexc.

Zainstalowalem te sterowniki (MT6577 USB VCOM drivers.rar ) z podanego linku. Niestety nie pomaga. Wciaz z poziomu komputera nie mozna wejsc do telefonu.

Windows 7 testowalem. Przy sobie mam tylko laptopa z tym systemem.

Czy cos robie zle?

edit: Zapomnialem podziekowac za edycje tytulu tematu. Dziekuje :-)

edit2: Jestem idiota :D Podlaczalem wylaczony telefon, nawet bez tych sterownikow dziala na tablecie :)

edit3: Wystarczylo wrzucic spakowana wersje polska i z updatera wybrac to jako zrodlo aktualizacji. Wszystko smiga i wylada pieknie. Bardzo wszystkim dziekuje i zycze wesolych swiat :) Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Nalgen
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...