bartosz.g Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam. Mam problem jak w temacie. W ciemności przy użyciu diody do doświetlenia zdjęć, dostają one żółty zafarb, co sprawia, że dioda Led jest nieużywalna. Mam to szczęście, że mogłem porównać z drugim egzemplarzem MI4c, z identyczną wersją systemu i takimi samymi ustawieniami. Tam problem nie występuje i zdjęcia mają poprawny balans bieli. Włączyłem w obu telefonach przez tryb diagnostyczny ciepłą diodę i u mnie świeci ona zdecydowanie bardziej na żółto i z tego wynika ten problem. Powiedzcie czy u was też on występuje, ewentualnie czy na pewno to problem hardware'owy czy może jest szansa, że jest to jedynie wina softu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
preston2009 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 U mnie zależy na czym złapie fokus tak sobie dobiera balans w automacie. To samo ujęcie może być ciepłe lub zimne.
bartosz.g Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 Up, w MI4c nie ma takiej opcji. To właśnie nie do końca jest kwestia ciepłości zdjęcia, skóra na każdym wychodzi, jakbym miał żółtaczkę, kompletnie nienaturalny kolor, poza tym tak jak pisałem porównałem z innym i tego problemu nie było. Napisałem do Ibuygou zobaczymy czy oni coś poradzą.
makovic Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nie ma? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi