wenth1 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Witam. Zastanawiam się nad kupnem telefonu, tak do 800 zł Zainteresowały mnie dwa modele, a tylko na jeden moge sobie pozwolić i nie moge się zdecydować który wybrać. Telefon na codzień służy mi do wysyłania smsów, dzwonienia, przeglądania i rozmów na Facebooku i podobnych, oraz go Grania. Wg mnie oba telefoniki wyglądają ładnie więc wygląd pomijam. Głównie chodzi o to, czy lepiej wybrać 1gb ram więcej (w redmi note 3) czy o dwa rdzenie lepszy procesor (redmi note 2 prime) Właśnie... Do smsów i rozmów to nie ma znaczenia ale do FB i grania juz pewnie tak... Ogólnie fajnie jak by ktoś wypowiedział się ogólnie dlaczego akurat model X a nie Y i podał kilka wad i zalet. Będę wdzięczny POZDRAWIAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 jak już to wpływ byłby na ew. granie, ale też zależy od gier . Z Redmi Note 3 jest aktualnie taki problem, że ma zablokowany boot, więc nie wgrasz MIUIPolska. Nie wiem na ile odczujesz 0.2Ghz mniej na procku, ale na pewno odczujesz 920mAh więcej na baterii w Redmi Note 3 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenth1 Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 z tego co czytałem to redmi note 2 ma 8-rdzeni a redmi note 3 6-rdzeni i zastanawiam sie czy tu będzie jakaś duża odczuwalna różnica. zablokowany boot, czyli menu będzie nie Polskie = chińskie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Zaraz, a od kiedy redmi note 3 ma 6 rdzeniowy procesor. Przecież oba mają helio x10?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenth1 Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 Ups, mój błąd. Oba telefony mają ten sam, ośmiordzeniowy procek. To w takim razie wybrał bym Redmi Note 3, ale nie wiem o co chodzi z tym zablokowanym bootem. Może ktoś wytłumaczyć, lub podrzucic link gdzie moge o tym poczytać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Nie możesz narazie zainstalować żadnego romu, nawet miui polska. Masz oryginalny rom z językiem angielskim bądź chińskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenth1 Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 czyli nie będę mógł wgrać coustom ROMU, rozumiem. A ten orginalny ROM to słabizna czy ? BTW. na allegro są Redmi note 3 z językiem Polskim, to troche nie rozumiem że orginalny rom jest w języku angielskim a menu w języku Polskim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Prędzej czy później będzę polskie MIUI. Rylax Ja śmigam na rn3 po przejściu z rn2. Nie wróciłbym do 2 choć nie jest zła. Wesołych Świąt!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 28 minut temu, wenth1 napisał: czyli nie będę mógł wgrać coustom ROMU, rozumiem. A ten orginalny ROM to słabizna czy ? BTW. na allegro są Redmi note 3 z językiem Polskim, to troche nie rozumiem że orginalny rom jest w języku angielskim a menu w języku Polskim? Nie bierz takich, to są jakoś na lewo złamane zabezpieczenia, nikt nie wie co ktoś tam wgrał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenth1 Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Ok dzięki za odpowiedzi Poczekam jeszcze "chwile" na tego miui do redmi note 3, a jak nie wyjdzie to kupie sobie rmn2 i też spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts