Jump to content

Czym jeździsz??

Marcin.M
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Dnia 11.12.2015 o 12:12, Marcin.M napisał:

Hejka ciekawi mnie kto czym jeździ. Ja na przykład jeżdżę Astrą H kombi z 2006 roku, 1.9 CDTI 100KM, a moja żona Meriva 2004 1.6 8V 87KM. Oprócz tego jeszcze MTB po górach.

Jakby ktoś miał z w/w samochodami problemy to mogę coś spróbować pomóc bo z Astrą już parę przejść miałem :), a co tu kryć mam hopla na punkcie Opla

Zapraszam do dyskusji...

Witam.Jeżdżę Oplel Vectra C z 2004r. tzw przejściówką z silnikiem z18xe.Żona Astrą G z silnikiem z18xe.Też mam hopla na opla

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

ja teraz nie mam czym jeździć bo czekam na Audi A4 2.0 TFSI Ultra S-line model 2019, może będzie już na koniec sierpnia w garażu...

Do tej pory:

1. Mercedes Benz W123 240D

2. Ford Sierra 2.0 DOHC

3. Mercedes Benz W124 2.0D ;-)

4. VW Bora

5. Lexus IS200

6. Lexus IS300

założenie własnej działalności i spory krok do tyłu...

7. Peugeot 206 S16 przez 3 dni (nie z mojej winy kraksa) / Fiat Stilo Abarth

8. Citroen C4 1.6 HDI 2011 rok prawie do tej pory.

9. No właśnie czekam  Audi A4 2.0 TFSI Ultra S-line model 2019.

PS opłaciło się zrobić krok do tyłu bo w międzyczasie kiedy miałem Fiata kupiłem też mieszkanie ;-)

Edited by dead_beat

12 godzin temu, Uri0550 napisał:

Czemu się pozbyłeś cytrynki? Ja właśnie zakupiłem 3.0 V6 w kombiaczu i sprawia mi masę frajdy :D

Frajda z jazdy, komfort, świetne zawieszenie i - wbrew pozorom - niskie zużycie paliwa. Wszystko się zgadza. Tyle tylko, że to było 17-letnie auto i przez ostatnie trzy lata non stop ładowałem w nie kasę. W końcu stwierdziłem, że kwoty pakowane w Cytrynkę, w zupełności wystarczą na koszty serwisowania i ubezpieczenia nowego auta. No i tyle... :) 

• Like 1

Jestem szczęśliwym "nieposiadaczem" skarbonki bez dna zwanego prywatnym autem :D Chociaż wiem, że pewnie i tak mnie czeka zakup w przyszłości.  Jeżdżę najlepszymi autami na świecie, czyli służbowymi. Obecnie mam Volvo V40 D3 150KM, 350Nm. Fajne auto, ładne, zbiera się dobrze ale niestety straszna klitka z małym bagażnikiem :( 

3 minuty temu, rock'n'rolla napisał:

Fajne auto, ładne, zbiera się dobrze ale niestety straszna klitka z małym bagażnikiem :( 

To witamy w gronie "małobagażnikowców"... ;)

Moje w kabinie jest bardzo przestronne, ale bagażnik to nawet nie połowa wartości tego co, co miałem w C5...

U mnie jest tak, że jak usiądę za kierownicą to za mną już nikt nie usiądzie. Jestem wysoki i dość dużych gabarytów (ech te sterydy ;)) a fotel mam odsunięty daleko i maksymalnie obniżony. Najgorzej jest jechać gdzieś z dzieckiem, bo trzeba zapakować wózek, ciuchy, zabawki i masę innych pierdół, więc zabawa jest jak w Tetrisie :D

Od listopada zmieniam korpo na inne i tam albo dostanę Focusa albo Skodę Octavię. Focusa miałem dawno temu, rocznik bodajże 2011/2012 i byłem z niego bardzo niezadowolony. Octavię rocznik 2012 za to bardzo miło wspominam - dużo miejsca w środku i bagażnik bodajże 560L. Raj! :D 

• 1 month later...
  • 5 months later...
Saab 93 SS z 2005r
1.9 tid 180KM 380 niutonometrów

Astra bertone
2.2 benzyna 150KM

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Zmiana astry bertone na astrę twin top
1.6 benzyna

Wysłane z mojego MI 5X przy użyciu Tapatalka

• 3 months later...

W tym momencie starszy model Opla Astry , ale myślę nad zmianą . Natomiast jeśli chodzi o inne środki przemieszczania , to chętnie skorzystam z rowera , aczkolwiek bardziej wtedy , kiedy są lepsze warunki pogodowe  niż ma to miejsce teraz :p

• 1 year later...
  • 1 year later...