Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam  dwa dni jestem posiadadczem XRN2

i 2 pytanka na szybko moja wersja oprogramowania to miui 7 00 66 00

1 czy jest mozliwosc pomnijszenia tych wszytkich wielkich ikon w tym systemie nie instalujac na przyklad NOVA:'y

2 jakis link podacie do instrukcji jak wykonac roota ?

Edytowane przez 2zerozero7
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, tpawel napisał:

Po pierwsze wrzuć miui polska, ma już w sobie roota

wysłane z RN2

znajde na tym forum szczegolowa instrukcje krok po kroku jak  zmienic rom  ? mozna prosic link bo przegladam te tematy ale jakos nie znalazlem jeszce czegos ttakiego :>

czy ta instrukcja https://miuipolska.pl/instalacja/   

i ten rom beda ok do wersji redmi note 2 prime ?

MIUIPolska_hermes_5.12.3_v7-5.0.zip

Opublikowano

Jak zmienić rozmiar ikon, doczytasz w dziale modyfikacje systemowe - temat tyczy się siatki aplikacji, ale są komendy na rozmiar ikon.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

//

volume + plus start plus srodkowy przycisk  czy dobrze pamietam  ? wejscie  do recovery

nie da sie u mnie wejsc do tego menu dziwne pojawia sie ikonka  ludzika ktory ma czapke z czerwona gwiazda na czole

i napis fast boot pod tym ludzikiem

napisze ktos w paru krokach jak sie zabrac za to ? lub da link do jakiejs precyzyjniejszej instrukcji ?

Opublikowano

Jeśli masz już odpowiedni ROM, to tak. Tylko pamiętaj, wrzuć bezpośrednio do głównego katalogu, nazwij plik update (bez dopisywania końcówki - zip), bo będziesz mieć rozszerzenie update.zip.zip.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

power + vol+

nastepnie englisch

nastepnie  po wipe

wybueram updte i wychodzi mi blad ?

jest gdzies instrukcja krok po kroku ? bo takie pytanie odpowiedz to bez sensu i nic z tego nie wynika

jak zainstalowac to trwp ?

Opublikowano (edytowane)

dzialam wg tej instrukcji

Poniższa instrukcja instalacji MIUI dotyczy modeli wyprodukowanych w 2015 roku z fabrycznym Androidem 5.0/5.1:

• Xiaomi MiNote PRO
  • Xiaomi Mi4i
  • Xiaomi Mi4c
  • Xiaomi Redmi Note 2

Jeśli naszego modelu nie ma na liście to może się znajdować tu lub tu.

Instrukcja instalacji ma zastosowanie dla tych modeli Xiaomi w przypadku gdy posiadamy telefon pochodzący prosto od Xiaomi z fabrycznym systemem MIUI w wersji chińsko-angielskiej lub Global. Jeśli w naszym telefonie zakupionym od pośredników (np. ibuygou) mamy już system multilanguage (xiaomi.eu) lub miuipolska to nie musimy nic robić, prócz aktualizacji systemu opisanej tu (Metoda 1).

Wstęp

W nowych telefonach od Xiaomi z fabrycznym Androidem 5.0 zastosowano blokadę na poziomie recovery aby uniemożliwić instalację systemu niepochodzącego wprost od MIUI Dev Team. W związku z tym niemożliwa jest instalacja romu na oryginalnym MiRecovery bez posiadania specjalnego klucza podpisującego pliki zip, którego weryfikuje recovery.

Xiaomi postanowiło nie dzielić się tym kluczem, tym samym „wymuszając” korzystanie z oryginalnych wersji oprogramowania MIUI – naturalnie bez języka polskiego.

Dlatego aby obejść to zabezpieczenie musimy zainstalować recovery z kluczem testkey, używanym przez romy MIUIPolska.

Wszelkie działania robicie na własną odpowiedzialność.

1. Pobieranie Recovery

2. Pobieranie ROMu

Nazwy plików dla naszych telefonów:

• Xiaomi MiNote PRO: MIUIPolska_leo_x.xx.x_yy-zz.zip
  • Xiaomi Mi4i: MIUIPolska_ferrari_x.xx.x_yy-zz.zip
  • Xiaomi Mi4c: MIUIPolska_libra_x.xx.x_yy-zz.zip
  • Xiaomi Redmi Note 2: MIUIPolska_hermes_x.xx.x_yy-zz.zip

Gdzie:

• x.xx.x – to kod tygodniowej wersji MIUI wg. rok.miesiąc.dzień
  • yy – to kod wersji v7 (MIUI 7)
  • zz – to numer bazy Android np. 5.0/5.1/6.0

Rom chiński dev, MIUIPolska i aplikację Flashify przenosimy w dowolne miejsce na pamięć telefonu.
Pobrane recovery jeśli jest w archiwum ZIP to rozpakowujemy na komputerze, a do pamięci telefonu przenosimy plik IMG.

Instalacja recovery

1. Przechodzimy do aplikacji Updater (katalog Tools)
  2. Menu 3 kropki > Select installation pack
  3. Wybieramy pobrany wcześniej chiński rom dev
  4. Po instalacji romu dev przechodzimy do aplikacji Pliki (Files) i próbujemy zainstalować Flashify (zgadzając się na odblokowanie instalacji z nieznanych źródeł), klikamy na plik .apk, a następnie musimy odczekać kilka sekund aż przycisk Allow once stanie się dostępny.
  5. Uruchamiamy Flashify (przycisk Launch w instalatorze). Po informacji o braku root wychodzimy (przycisk Home)
  6. Przechodzimy na pulpicie do Security > Permissions > ROOT i zaznaczamy dostęp do root dla Flashify (będziemy musieli wybrać „Next” kilka razy i na końcu „Accept”)
  7. W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG)
  8. W komunikacie Flashify wybieramy Reboot now co w efekcie przeniesie nas do recovery TWRP.

Instalacja MIUIPolska

1. W recovery przechodzimy do sekcji Wipe (po recovery możemy poruszać się „palcami”, ekran powinien reagować na dotyk). Wybieramy opcję Wipe Factory Reset by pozbyć się wszystkich zbędnych aplikacji i śmieci z telefonu (bez usuwania plików z pamięci USB)
  2. Przechodzimy poziom wyżej i wybieramy Install
  3. Wybieramy pobrany wcześniej rom MIUIPolska
  4. Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot
  5. Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI
  6. Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje

i jakos to poszlo :>

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...