Krzysztof Dudzewicz Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Witam. Jestem świeżym posiadaczem urządzenia MI a dokładnie MI NOTE PRO. Zaszalałem a co, ładny jest. Mam jednak kilka pytań: 1. próbowałem zaktualizować swoje MIUI do najnowszego jednak nie jestem w stanie. Wykłada się podczas aktualizacji na 10%ecie i zgłasza uszkodzony plik. Wszystko robiłem według instrukcji znalezionych na forach. Nie wiem czemu tak się dzieje może ktoś podpowie na co zwrócić uwagę. Jedyna co sam zauważyłem to plik aktualizacyjny ma sygnaturę systemu android 5.1.1 natomiast mój jest w wersji 5.0.2. 2. Przed zakupem MI naczytałem się na forach iż system android jest na tych urządzeniach zainstalowany praktycznie w czystej wersji z nakładką MIUI. Telefon kupiłem na http://xiaomi.com.pl i wszystko ładnie tylko denerwuje mnie aplikacja "Html5 Games" której nie mogę usunąć a program antywirusowy zgłasza że jest ona zainfekowana. Może ktoś podpowie jak ugryźć temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Tak. Iść na miuipolska.pl do działu Pobierz MIUI i tam Instalacja MIUI 5.0. Wgranie Twrp, wipe all i na końcu rom MIUIPolska. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Dudzewicz Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Dziękuję za podpowiedź jednak już na pierwszym etapie "pobierz MIUI 5.0" jest kłopot ponieważ nie ma takowego dla mojego modelu telefonu. No ale Ok, znalazłem instrukcje na: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Jest ładnie napisana jednak nie na tym etapie mam kłopot z "MiNote PRO: pobieramy chiński rom dev, ponieważ instalacja recovery wymaga dostępu do root". Po otwarciu linka otwiera się chińska strona (no bo jaka miała by być) jednak do pobrania są dwa pliki (miui_MINotePro_V7.0.5.0.LXHCNCI_eb94f14a8d_5.0 i miui_MINotePro_5.11.26_7d616c3650_5.1) i nie bardzo wiem o którą chodzi. Domyślam się że muszę sam rozróżnić, nie chciałbym się pomylić i uszkodzić telefonu więc proszę o sprostowanie jeśli się mylę. Wydaje mi się że powinienem wybrać plik: miui_MINotePro_V7.0.5.0.LXHCNCI_eb94f14a8d_5.0 ponieważ moja wersja androida to właśnie 5.0 . Hmm mam rację? W dalszej części znów trafiam na dylemat, chodzi o: "Pobieramy najnowszy rom MIUIPolska (info poniżej)" Dostępny soft jest przeznaczony dla Androida 5.1.1 (MIUIPolska_leo_5.11.26_v7-5.1.zip) a moja wersja to 5.0.2. Brak MIUI dla 5.0, co można z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Nie. Musisz pobrać ten drugi 5.11.26. Poza tym poczytaj FAQ. 5.0.2 to zupełnie co innego niż 5.11.26. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Widział kto Androida 5.11, dobre. Ludzie nauczcie się, że wersja romu MIUI nie ma nic wspólnego z wersją Androida... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Dudzewicz Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Postępując zgodnie z instrukcją zamieszczoną na: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ zaktualizowałem moje urządzenie (Mi Note Pro) do najnowszej wersji MIUI Polska 7. Zaktualizowany został również Android z wersji 5.0.2 do 5.1.1. No i oczywiście pozbyłem się chińskiego i niechcianego softu który mnie denerwował. Bez zbędnego gadania polecam ten sposób jest prosty i porostu dobry. Pozdrawiam wszystkich. Mały Ryż jest świetny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts