darkside88 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Próbowałam dziś wgrać nową aktualizację (tak jak się to poprawnie robi, z poprzednią wersją wszystko poszło) i wyświetliło się recovery, więc wywnioskowałam z tego, iż muszę sama wgrać aktualizację. Klikam więc install, wybieram zip i po chwili wyświetla się Failed. Żeby wrócić do pulpitu muszę zrestartować telefon. Załączam zdjęcia (wybaczcie takie słabe przedstawienie problemu, jednak lepiej nie potrafię tego określić). Przy tym "swipe right to unlock" telefon wygasza się po określonym czasie, ale nie reaguje na dotyk. Co może być tego przyczyną i jak mam temu zaradzić?
d3tr0 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Też miałem problem z instalacją tego romu w TWRP. Zrobiłem jak zawsze wipe data, cache, dalvik cache, system a potem instaluje a tu ten błąd. Już miałem robić restore backup bo wywaliłem na czysto razem z danymi ale spróbowałem dać install ponownie i tym razem poszło bez problemów. Sprawdź ponownie czy u ciebie zadziała. A czemu u ciebie się inaczej rom nazywa ? zmieniona nazwa czy zły plik ?
darkside88 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Jeśli chodzi o próby to było ich chyba z 10 i nic się nie zmieniło. A też nie chcę narażać baterii na ciągle resety. A co do pliku to po ściągnięciu od razu na telefon zgrany, bez żadnych zmian.
b_olton Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Chyba ROM ściągnięty nie na ten telefon,na redmi note 2 powinien być hermes...a tutaj widać ROM na redmi 2
d3tr0 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Chyba zły dział W opisie ma Redmi 2 więc pewnie pomyłka. 1
Nezumi Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 11 godzin temu, darkside88 napisał: Jeśli chodzi o próby to było ich chyba z 10 i nic się nie zmieniło. A też nie chcę narażać baterii na ciągle resety. A co do pliku to po ściągnięciu od razu na telefon zgrany, bez żadnych zmian. Sprawdź czy pobrałaś rom dla swojego modelu, czy czasami się coś nie przeklikało i nie masz np. 813 zamiast 811.
darkside88 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Zmyliła mnie mnogość tch modeli redmi i wygląda na to, że pobrałam zły plik. Zdarza się Jeszcze pytanie w związku z blokadą kranu w recovery. Czy każdemu się tak telefon zawiesza?
d3tr0 Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 a mi się też trochę zawiesza TWRP jak zablokuje ekran, jakby ma spóźnioną reakcje ale wszystko gra
darkside88 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Okok, dzięki ;) Teraz wszystko gra.
ZduneX25 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi