Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Wyjąłem baterię i karty podpiąłem do kompa przez usb, do ładowarki ale nie ma reakcji. Da się coś rade jeszcze samemu zrobić? Jest jakaś nadzieja? Serwis w Krakowie? Albo gdzie wysłać? A taki fajny był :-(

Opublikowano

@Lamcza Serio było coś koło 30 cm. Kiedyś mi już upadł z wyższa i nic mu nie było. Może wszystko do kupy się złożyło.Wcześniej miałem LG L9 i prał o glebę niejednokrotnie i nic mu nie było. Pewnie miałem szczęście bo nieraz czytałem że też się rozwalały po upadku z niedużych wysokości. No nic. Nie załamuję się. Nadal twierdzę że w tej cenie nic lepszego nie ma i jakby trzeba było to kupię jeszcze raz Xiaomi.

Opublikowano

@Lamcza Pewnie pękła płyta albo coś w ten deseń. Jak w serwisie ustalą to się podzielę informacjami. Raczej przygotowuję się do kupna nowego. Mogę odsyłać niby na gwarancję ale wiem że sam zepsułem i nie będę cebulił. Zdarza się.

Opublikowano

Pęknięta płyta główna? Z 30 cm? No wai.

Może jaki element SMD odpadł. Może poszły sobie kulki pod elementami BGA. Ja bym sprawdził połączenie z baterią, rezystancję między pinami, spadek napięcia po podłączeniu, coś tam jeszcze i na koniec ewentualnie grzanie po odrzuceniu pozostałych możliwości.

Opublikowano
8 godzin temu, Corvax napisał:

Uważajcie na swoje telefony a ja chyba kupię nowego :)

No niestety nie posłuchałem cie :-( ,i mój Mi4 doznał kontuzji ,upadł mi z ok 0.5 metra  i nie pomogły plecki drewniane a ni szkło hartowane ,jak widać przed niefortunnym upadkiem nic nie obroni telefonu no chyba że zapakowanie go w silikon ,ale Mi4 jest zbyt piękne aby go chować w cokolwiek :-D,wszystko jak na razie sprawne ,więc nic nie będę z tym robił ,a jak przestanie działa to wymienię pęknięty digitizer :smile:DSC_0700.thumb.jpg.646b66743a6c4d3b65872

Opublikowano

Mój jak swego czasu rąbnął, to uratowało mnie szkło hybrydowe Flexible Glass od 3MK. Na wysokości czujników, szkło od spodu się wykruszyło, ale telefon NA SZCZĘŚCIE cały.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, Corvax napisał: Uważajcie na swoje telefony a ja chyba kupię nowego

No niestety nie posłuchałem cie :-( ,i mój Mi4 doznał kontuzji ,upadł mi z ok 0.5 metra  i nie pomogły plecki drewniane a ni szkło hartowane ,jak widać przed niefortunnym upadkiem nic nie obroni telefonu no chyba że zapakowanie go w silikon ,ale Mi4 jest zbyt piękne aby go chować w cokolwiek :-D,wszystko jak na razie sprawne ,więc nic nie będę z tym robił ,a jak przestanie działa to wymienię pęknięty digitizer DSC_0700.thumb.jpg.646b66743a6c4d3b65872741d305637f.jpg

Chciałeś powiedzieć: "wymienię pęknięty LCD".

Wysłano z MI Note

Opublikowano

A to dobre pytanie. Zadaj sprzedawcy czy to faktycznie digitizer do Mi4 a nie do podróbki i czy się podejmie wymiany jak go poprosisz. Już widzę jak domowym sposobem ktoś "klei" chemicznie scalone digitizery w ekranach OGS.

Ja mam oryginalne wyświetlacze Mi4 z ramką.

Opublikowano

Nie znam sposobu na montaż czegoś takiego na ekranie LCD. Jedyną metodą na oddzielenie czegoś od czegoś jest temperatura czyli używasz Hot Air (względnie suszarki do włosów ;p) i grzejesz. W Mi4 przy takiej technice oddziela się LCD od ramki. LCD pozostaje nadal scalony z szybką przednią (z digitizerem). Oddzielenie szybki sprasowanej chemicznie w fabryce z LCD jest domowym sposobem niemożliwe (albo nie znam takiej metody). Jeśli już to przy tym przecież pęknie lub skruszy się ekran.

W starych typach LCD np w Redmi 1 wystarczy podgrzać ekran i faktycznie odchodzi digitizer. Dajesz naklejki, kleisz nowy i gotowe. W Mi3 podobnie. Ale tu...

Opublikowano
1 godzinę temu, Acid napisał:

Nie znam sposobu na montaż czegoś takiego na ekranie LCD. Jedyną metodą na oddzielenie czegoś od czegoś jest temperatura czyli używasz Hot Air (względnie suszarki do włosów ;p) i grzejesz. W Mi4 przy takiej technice oddziela się LCD od ramki. LCD pozostaje nadal scalony z szybką przednią (z digitizerem). Oddzielenie szybki sprasowanej chemicznie w fabryce z LCD jest domowym sposobem niemożliwe (albo nie znam takiej metody). Jeśli już to przy tym przecież pęknie lub skruszy się ekran.

W starych typach LCD np w Redmi 1 wystarczy podgrzać ekran i faktycznie odchodzi digitizer. Dajesz naklejki, kleisz nowy i gotowe. W Mi3 podobnie. Ale tu...

A czy znasz sposób na podgrzewanie i  żyłkę ?  na youtube gościu tak zdejmuje digitizer z Galaxy s4  ,a jak wiadomo ma on OGS

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...