spinnaker7 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Wiem, że głupie pytanie, no bo tablety Xiaomi mają MIUI który nie jest zły, i zaraz Acid wyleci mi z odpowiedzią "A po co", ale czy da się wgrać Linuksa na Mi Pada?
Marvinka Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 1 godzinę temu, spinnaker7 napisał: Wiem, że głupie pytanie, no bo tablety Xiaomi mają MIUI który nie jest zły, i zaraz Acid wyleci mi z odpowiedzią "A po co", ale czy da się wgrać Linuksa na Mi Pada? A próbował pan Linux Deploy? 15 minut temu, ZduneX25 napisał: Android to też Linux U Marvinki w robocie się dwaj koledzy prawie pobili o tę kwestię. Jeden obstawiał, że Andek korzysta ino z kernela i taki z niego Linux jak z koziego dupska trąba, a drugi, że jajco ksaly... klafys... opisuje Androdika jako Linuxa i basta.
fred Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 A prawda jest jeszcze inna. Linux to jądro czyli kernel. Na jego bazie budowane są systemy linuxowe. Android też bazując na jądrze Linuxa uruchamia maszynę wirtualną javy.
Rekomendowane odpowiedzi