Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Xiaomi Redmi 2 Note? Trasę 50 km zrobiłeś biegnąc czy samochodem? Nie chodzi o zrywanie GPS, bo jest on stabilny, chodzi o rysowanie map w aplikacjach, GPS pokazuje pierdoły.

Opublikowano
8 godzin temu, Schpatcheq napisał:

Na Xiaomi Redmi 2 Note? Trasę 50 km zrobiłeś biegnąc czy samochodem? Nie chodzi o zrywanie GPS, bo jest on stabilny, chodzi o rysowanie map w aplikacjach, GPS pokazuje pierdoły.

Byś się zdziwił człowieku. Na jednej wersji MIUI na tej samej trasie zerwało połączenie 10 razy na 2-5 minut, czyli telefon niezdatny dla mnie. Potem niby to ogarnęli ale jak teraz jest nie wiem.. 

O jakie aplikacje Ci chodzi? Dziś jechałem samochodem i AM dawała radę.

Opublikowano

Nie przeczytałeś tematu w całości. Chodzi o rysowanie map podczas biegania lub chodzenia, a nie jazdy samochodem. Wiem człowieku, że GPS w pierwszych aktualizacjach zrywał, ja dalsze swoje posty pisałem już po aktualizacjach gdzie GPS chodzi stabilnie tzn nie zrywa połączenia.

Zapoznaj się człowieku najpierw z tematem :) Chodzi o rysowanie map podczas chodzenia i biegania. Nasz GPS jest zbyt czuły i jak poruszamy się wolno to szaleje.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No tez mam taki problem. sys 6.3.31. wygląda tak jakby po około 5 minutach zrywał połączenie z GPS. Mapki w endomondo wyglądają śmiesznie, czas liczony dokładnie, kilometry już nie a droga jest cały czas prosta. Wypróbuje  jeszcze nie ustawiać wyłączenia ekranu i zobaczymy co będzie. Opiszę po próbach.

Opublikowano
18 godzin temu, vojavoja3 napisał:

No tez mam taki problem. sys 6.3.31. wygląda tak jakby po około 5 minutach zrywał połączenie z GPS. Mapki w endomondo wyglądają śmiesznie, czas liczony dokładnie, kilometry już nie a droga jest cały czas prosta. Wypróbuje  jeszcze nie ustawiać wyłączenia ekranu i zobaczymy co będzie. Opiszę po próbach.

Sprawdź jeszcze w ustawieniach baterii, czy Ci nie rozłącza endomondo w tle. 

Opublikowano

Dnia 9.04.2016 o 08:33, moscatel napisał:

Sprawdź jeszcze w ustawieniach baterii, czy Ci nie rozłącza endomondo w tle. 

W ustawieniach/ urządzenie/bateria i wydajność/oszczędzanie energii/wybierz aplikacje:

w tej możliwości wyboru ustawiłem dla endomondo wybrałem własne ustawienia i ustawiłem bez ograniczeń w zakładce zachowanie aplikacji w tle a dla lokalizacji w tle ustawiłęm zezwól.

Przy spacerze gps zapisywał ślad poprawnie ale przez cały czas zapisywał. Poprzednio tylko w czasie kiedy nie było wygaszenia ekranu. Z większym lub mniejszym przybliżeniem, raczej z mniejszym ale pokazywał drogę, którą przeszedłem.

Opublikowano
Dnia 12.04.2016 o 07:47, vojavoja3 napisał:

W ustawieniach/ urządzenie/bateria i wydajność/oszczędzanie energii/wybierz aplikacje:

w tej możliwości wyboru ustawiłem dla endomondo wybrałem własne ustawienia i ustawiłem bez ograniczeń w zakładce zachowanie aplikacji w tle a dla lokalizacji w tle ustawiłęm zezwól.

Przy spacerze gps zapisywał ślad poprawnie ale przez cały czas zapisywał. Poprzednio tylko w czasie kiedy nie było wygaszenia ekranu. Z większym lub mniejszym przybliżeniem, raczej z mniejszym ale pokazywał drogę, którą przeszedłem.

Po 2 wycieczkach rowerowych (43 km i 24 km) mogę powiedzieć, że ślad na drogach polnych i leśnych zapisuje dobrze (przypisany do drogi) w mieście jest mniej dokładny.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...