mpyro Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam, mam te słuchawki od 2 dni ,ale nie zagoszczą u nie na dłuzej. A to z powodu ze z moim Iphone 6s nie działają jak nalezy tzn.nie mozna z pilota podgłosnic ani zciszyc. Działa tylko pauza czyli srodkowy przycisk w pilocie. Po podłaczeniu do Ausa zenfon 2 mojego syna działa wszystko ok. Ktos ma jakis pomysł co mozna zrobic zeby działało z Iphonem? Dodam ze miałem poprzednie modele Pistonów i nie było takiego problemu.
MD13 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Kupić xiaomi i sprzedać jabłofona Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka 1
Bullsblood Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Przedwczoraj doszły do mnie sluchaweczki z xiaomi for sale. Chciałem zamówić u burizy ale ze w Chinach świętują zdecydowałem się na czeski sklep. Miałem wcześniej piston v2 które ostatnio zgubiłem i v3 które przyszły do mnie zepsute z alli. Nie jestem audiofilem ale wydaje mi się ze grają lepiej jak v2, do v3 nawet nie porównuje, bo jedna słuchawka grała ciszej. Jedyny minus i to dość duży, to brak teej gumowej poduszki na słuchawki. W sumie korzystam tej z v3 ale szkoda że tym razem zrezygnowali z tego. Ogólnie zakup na plus choć, zapłaciłem więcej niż bym zamówił z Chin. Ale biorąc pod uwagę to ze ostatnio dostałem zepsute v3 to lepiej dopłacić parę złotych i mieć gwarancję i spokojna głowę. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
mpyro Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 7 godzin temu, MD13 napisał: Kupić xiaomi i sprzedać jabłofona Niesamowicie duzo wniósł Twój bełkot.
MD13 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Niesamowicie duzo wniósł Twój bełkot. Smutne ale prawdziwe. Nie masz gwarancji o kompatybilności. Weź pod uwagę politykę appla. Może to być problem z cudownym softem jabłofona albo sprzętem no ale to pewnie dla ciebie herezja bo to jabłofon. Kup słuchawki appla to na pewno będą działać.
mrosi Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Dobra. Jest tak. Kto ma nowe "Pistonki"? Jak grają? Byłoby super, gdyby było jakieś odniesienie do modelu v3. Będę "dźwięczny" za opinie.
tpawel Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie ma to jak rzetelna recenzja spidersweb. Z palca wyssane teorie, że grają jak słuchawki za 1000 zł. Sam je posiadam i d*py nie urywają 50 zł można dać. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Uzywam od tygodnia, kupione z ali za 55zl. Oczywiscie kazde ucho jest inne,ale jak dla mnie grają bardzo dobrze, ciutke wysokich tonow mi brakuje ale za tą cene nie ma co wybrzydzac Wyslane z G7 przez Tapatalk
wyzga Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Dnia 5.02.2016o11:51, AndropaX napisał: Przecież jest... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Kurcze, ja nie mam tych słuchawek w ustawieniach. Ktoś wie, jak to ewentualnie odblokować? @AndropaX, jaką masz wersję MIUI?
Padre Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Mocno basowe, naczytalem się i chyba za dużo oczekiwałem. Jak dla mnie przyzwoite. Nie mam porównania do innych od Xiaomi. Muszę się pobawić ustawieniami
Shamoth Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Z racji kiepskich opinii o pistonach v3 zostałem na v2. Piston v2 są bardzo przyzwoite w swojej cenie ale osobiście uważam je za lekko przytłumione i wymagające zabawy eq np. ustawienie V. Nie są też wybitnie szczegółowe/detaliczne czy czułe przez co ma się wrażenie że grają ciszej i wymagają więcej "pary" od źródła. Nie mniej panują nad dźwiękiem, dół kontrolowany i nie rozlewa się a góra względnie czysta ale nie kaleczy uszu. Hybrydki jeszcze bez wygrzania przetwornika dynamicznego uzupełniały to czego brakowało w v2, grają dobrze bez V w eq i podejrzewam że tak jak w przypadku v2 z czasem będzie lepiej jak już się wygrzeją. Od razu z pudła góra praktycznie idealna, jest detal ale nie kaleczy, i podejrzewam że nic się nie zmieni skoro jest realizowana przez armaturę. Dół surowy/ostry ale chyba jak w przypadku większości przetworników dynamicznych z czasem nabierze ogłady. Nie mniej jednak już teraz jest kontrolowany i nie rozlewa się, podobnie jak w przypadku v2 ale jest bardziej mięsisty. Nie jestem jakimś "basshead" bo nadmiar basu przyprawia mnie o ból głowy ale trochę w v2 właśnie brakowało mi tego. Grają głośniej i bardziej szczegółowo niż V2 przy tym samym ustawieniu głośności. Mam wrażenie że są bardziej wymagające dla źródła/materiału i nie wybaczają kiepskiej mp3 jak v2. Przy bardzo wysokim ustawieniu głośności, raczej już na poziomie mało komfortowym do codziennego/kilkugodzinnego odsłuchu, mam wrażenie że tracą swoją pierwotną dynamikę i robią się takie przeciętne lub po prostu mój słuch zaczyna szwankować z racji wieku Jeśli miał bym porównywać to przeskok między v2 a hybrydami jest podobny jak przesiadka z CX300II Precision na CX400II Precision, przy czym hybrydki postawił bym na równi z 400 lub nawet nieco powyżej z racji większej dynamiki i detalu, choć możliwe że mój słuch zaczyna szwankować... Jeszcze takie info dla stroniących od przetworników armaturowych... Tak jak armatur nie lubię bo mózg musi się do nich przyzwyczaić, z czasem się nie wygrzewają i nie zmieniają charakterystyki, a te które grają jak lubię prosto z pudła mają podwójne-potrójne przetworniki lub są hybrydą z przetwornikiem dynamicznym i kosztują grubo powyżej koła, co jest dla mnie przegięciem za słuchawki na miasto, tak tu armatura mi nie przeszkadza. Ogólnie jak ktoś ustawiał eq w V na v2 to może śmiało przesiąść się na hybrydki. PS. przetworniki dynamiczne wygrzewa się, właściwie to chodzi o uplastycznienie membrany. Jak ktoś nie wierzy to niech wyciągnie świeże pistony v2 i posłucha góry i dołu, zostawi bez podsłuchiwania na 300h do mixu różnych utworów z dużą rozbieżnością tonalną i ponownie posłucha. To przy armaturach mam właśnie wrażenie że mózg się "wygrzewa". Edytowane 23 Lutego 2016 przez Shamoth
Mymi Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Dnia 2/7/2016o07:12, mpyro napisał: Niesamowicie duzo wniósł Twój bełkot. Niestety nic nie zrobisz bez extra zakupów, Apple wymyśliło sobie własny standard i znając Apple nie ma bata aby dali opcję w sofcie (tak jak Xiaomi ma) gdzie pozwolą Ci wybrać jakie masz słuchawki. Jedyne co możesz zrobić to kupić przejściówkę, z tego co pamietam to OMPT na CTIA (kurczę, albo CTIA na OMPT, jedno to standard Apple, drugie to nie )
Shamoth Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 4 godziny temu, Mymi napisał: Niestety nic nie zrobisz bez extra zakupów, Apple wymyśliło sobie własny standard i znając Apple nie ma bata aby dali opcję w sofcie (tak jak Xiaomi ma) gdzie pozwolą Ci wybrać jakie masz słuchawki. Jedyne co możesz zrobić to kupić przejściówkę, z tego co pamietam to OMPT na CTIA (kurczę, albo CTIA na OMPT, jedno to standard Apple, drugie to nie ) Znając życie to pewnie koszt kilkunastu/dziesięciu pln a sprowadza się pewnie jak w starych nokiach do rezystora wartego kilka groszy wlutowanego między pola we wtyczce.
Rekomendowane odpowiedzi