Skocz do zawartości

Opcje programistyczne,prawidłowe ustawienia Xiaomi Redmi Note 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

chciałbym się poradzić w temacie opcji programistycznych w systemie MIUI Polska,dziś dowiedziałem się że ustawiając skala długości animacji na 0,5x i kompresja zRAM wyłączona można przyspieszyć działanie systemu i tak faktycznie jest,ale chciałbym zapytać co z resztą ustawień w menu opcji programistycznych jest tak dużo ustawień o których nie mam pojęcia i nie wiem co ustawić aby było prawidło i telefon działał jak najlepiej.

Przepatrzyłem kilka poradników odnośnie optymalizacji android i spotykałem się z tym aby wszystkie animacje przestawić na 0.5x albo wyłączyć  

Opcje programistyczne to ostatnie menu które zostało przeze mnie nie skonfigurowane  

Xiaomi Redmi Note 2 RAM 2GB/ROM 16 GB

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

Jesteś nie wiesz o co w nich chodzi to właśnie o to chodzi. Opcje programistyczne sa dla programistów xd

Z 85% nie skorzystasz bo nic Ci nie dadzą. Tak jak metalowy Acid napisał...nic więcej nie rób.

Opublikowano

Czyli w opcjach programistycznych ustawie 

Skala animacji okna 0.5X
Skala animacji przejścia 0.5X
Skala długości animacji 0.5X

zRAM Wyłączony

I nic więcej nie będę przestawiał :)

• Like 1
Opublikowano

No i dodatkowo, poza opcjami programistycznymi, wejdź w ustawienia - > urządzenie - >bateria i wydajność - > wyłącz animacje systemowe.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
28 minut temu, kulig007 napisał:

No i dodatkowo, poza opcjami programistycznymi, wejdź w ustawienia - > urządzenie - >bateria i wydajność - > wyłącz animacje systemowe.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

To już wyłączyłem na starcie jak zacząłem bawić się telefonem 

Opublikowano
17 minut temu, LEvEL napisał:

Możesz jeszcze włączyć Renderowanie 2D na GPU, interfejs działa płynniej

A jak wygląda sprawa zużycia baterii po włączeniu tej opcji ? 

Opublikowano (edytowane)

Ciężko stwierdzić czy dłużej, na pewno nie działa krócej gdyż częstotliwość GPU jest znacznie mniejsza niż CPU. Governors pewnie mamy Ondemand i skaluje procesor CPU na maksymalne wartości po kilku puknięciach w ekran. Jeszcze Governors i I/O na Redmi nie sprawdzałem. Może ktoś napisać jakie są domyślne ustawienia I/O Schedulers i Governors tego romu MIUIPolska_hermes_5.11.12_v7-5.0?

Edytowane przez LEvEL
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...