Tronik Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Cześć, W moim RN2 uzywam dwoch kart: prywatnej tmobile jako pierwszej i sluzbowej plus jako drugiej tylko do rozmow/sms. W dotychczasowej tayfie w Tmobile mialem pakiet 2gb ale nie LTE wiec telefon dziala na H+. Wczoraj zadzwonil do mnie konsulatant z oferta przedluzenia umowy gdzie bede mial pakiet 3gb oraz internet LTE/4g i podobno po 40min wszystko mialo wejsc w zycie. Dzisiaj niby nowa usługa weszła juz w życie mam pakiet 3gb na iBOA umowa przedłuzona ale telefon wciaz H+ nie LTE. Pytanie brzmi czemu nie ma LTE? Karta sim micro z litera U na koncu wiec przystosowana do LTE. Typ sieci w N2 ustawiony na 4g/LTE Znajduje sie w miescie gdzie wg mapy zasiegu tmobile powinno byc ok. No nic tylko LTE powinno smigac a tu caly czas H+... Jakies pomysły, czy od razu dzwonic do operatora?
themati91 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Pewnie trzeba ustawić apn a jak nie pomoże to dzwoń do operatora
Nezumi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Sprawdź czy w ogóle jesteś w zasięgu ich 4G... Bo wygląda na to, że nie.
kolo33 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Nawet jeśli nie miał byś pakietu na LTE to i tak by lapało ten zasięg jednak działał by net tak samo jak na H+. Niestety nie ma możliwości u Ciebie LTE z racji tego że nie jesteś w ich zasięgu. Spróbuj w większym mieście i powinno działać. Ewentualnie spróbuj ręcznie wybrać sieć.
Tronik Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 Mieszkam w centrum Białej Podlaskiej, wg ich mapy powinienem być w zasięgu. Mapa kłamie...?
kolo33 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Ustawienia -> Sieci komórkowe i sim -> aktywna karta np Orange -> preferowany typ sieci -> LTE -> operatorzy sieci i zmień z automatycznego na ręczny po czym pokaże się lista dostępnych sieci. Jak na liście nie ma 4g to nic z tego.
Tronik Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 A i owszem jest 4G, tak to wygląda:
Nezumi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Jeżeli jesteś w zasięgu i nie masz 4G to dzwoń do tmobile, nie jestes pierwsza osoba na forum, ktora ma od nich lte ktore nie dziala.
Cichq Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Także teoretycznie mam LTE w heyah, karta z u, pakiet także, zasięg niby jest. LTE nie ma, ale i tak 99% czasu wifi, więc pogodziłem się.
Tronik Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Opublikowano 17 Listopada 2015 Dla mojej świadomości ma być u góry 4G nie H+ i tyle NIe popuszcze dziadom. Narazie powiedzieli że czas całkowitej aktywacji to 72h wiec czekam. Później ide na wojne.
ZduneX25 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Rekomendowane odpowiedzi