ulmi94 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam Nie działa mi internet mobilny. Już próbowałem ręcznie konfigurować ustawienia ale nic z tego. Mam nadzieję, że ktoś pomoże.
idee fixe Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Od jakiego dostawcy? Spróbuj włączyć transmisję danych w roamingu.
ulmi94 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Opublikowano 3 Listopada 2015 Play. Włączyłem. Problem rozwiązany. Nie wiem czy tylko w moim przypadku, zawsze się dzieją takie dziwne rzeczy, ale po wypróbowaniu chyba wszystkich opcji postanowiłem rozwiązać problem w najbardziej banalny sposób i po prostu zmieniłem miejsce karty SIM z 2 na 1 i wszystko normalnie działa.
ZduneX25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rotagar Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Widziałem że jest podobny temat ale zamknięty. Nie dziala mi net mobilny w Nju/Orange. Ani na ustawieniach ręcznych ani na automatycznych. Zresetowalem telefon do ustawień fabrycznych (żeby wykluczyc czy jakaś apka mi nie miesza) i tez niec. Przekladalem karte do innego aparatu, działa. W Mi4i nie chce za cholerę. Nie mam juz pomysłu co mogę jeszcze zrobic. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Rotagar
Rotagar Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 fajnie, admin przenósł mój wątek do uprzednio zamkniętego tematu... na pewno ktos mi tu pomoze:/ dzięki
ZduneX25 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Otworzyłem wątek, więc w czym problem? Tak samo Twój post zobaczą wszyscy tu jak i gdyby był zjadaczem miejsca w osobnym wątku.
Rotagar Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Ta... Widzę właśnie. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka
lajsta Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) W związku z tym, że wątek o LTE jest zamknięty postanowiłem wzruszyć Was moją historią o transmisji danych w prędkości LTE w Polsce. Mam w telefonie dwie karty: prywatną z T-mobile oraz służbową z Plus. Wcześniej użytkowałem ZTE Nubia Z7mini i sprawa wyglądała tak samo. Od początku nie działało w moich telefoniach 4G - nigdy nie widziałem tej ikony na górnym pasku. Najpierw sądziłem, że to z telefonami jest coś nie tak. Potem pisałem do supportu w T-mobile ale pozostało to bez odzewu. Dlatego m.in. dałem ZTE synowi a sobie kupiłem Mi4i. Syn włożył do ZTE swoją kartę T-mobile, która również nie działała w 4G. Gdy okazało się, że Mi również nie łapie 4G zrezygnowałem uznając, że to jednak wina telefonu(-ów). Po zasięgnięciu informacji zmieniłem po pewnym czasie moją niezbyt starą kartę SIM w T-mobile na jeszcze nowszą (płacąc za to) i to, jak można się domyślić, też nic nie dało. W przypadku Plusa nawet nie próbowałem, bo wymiana starej karty na nowszą graniczy z cudem (musiałbym ja chyba zgubić) a poza tym nie sposób się dowiedzieć, czy w ogóle mam możliwość korzystania z LTE w Plusie. Zrezygnowałem więc po raz drugi ale do czasu. Zmieniłem synowi operatora na Virgin i...jak za dotknięciem różdżki w ZTE pojawiło się 4G. Jego telefon szarpał dane jak...Reksio boczek? To mnie zaniepokoiło więc niedawno wysmarowałem kolejnego maila do T-mobile. Jakież było moje zdziwienie kiedy po kilku dniach otrzymałem maila następującej treści: Witam Dziękuję za nadesłaną korespondencję. Uprzejmie informuję, że brak możliwości korzystania z LTE wynikał z braku aktywnej usługi na koncie. Aktywowałam usługę i za około 30 minut nie powinien mieć Pan problemów z korzystaniem z internetu w technologii LTE. Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.Z pozdrowieniami Aneta Brzozowska Biuro Obsługi Abonenta Abonentem T-mobile jestem od kilkunastu lat a ostatni aneks na taryfę Jump (internet w prędkości LTE!) podpisywałem ponad rok temu. Dzisiaj ciesze się internetem w prędkości LTE. Nie omieszkałem jednak opisać swojego niezadowolenia z zaistniałej sytuacji w mailu reklamacyjnym wnosząc jednocześnie o jakąś formę rekompensaty za doznane niedogodności, bo studiując zawarta umowę nie znalazłem w niej żadnej wzmianki o tym, że aby korzystać z LTE muszę domagać się jej włączenia. Zobaczymy co będzie dalej. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez lajsta
kepol Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Hej, mam podobny temat z internetem mobilnym. Internet działa jak jest 4G na niższych pasmach H+, H, 3G wyskakuje informacja brak połączenia z internetem - Play? macie może pomysł jak to zmienić, żeby internet zawsze był nie tylko przy połączeniu 4G?
Rekomendowane odpowiedzi