Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działa mi internet mobilny. Już próbowałem ręcznie konfigurować ustawienia ale nic z tego.
Mam nadzieję, że ktoś pomoże.

Opublikowano

Play. Włączyłem.

Problem rozwiązany.
Nie wiem czy tylko w moim przypadku, zawsze się dzieją takie dziwne rzeczy, ale po wypróbowaniu chyba wszystkich opcji postanowiłem rozwiązać problem w najbardziej banalny sposób i po prostu zmieniłem miejsce karty SIM z 2 na 1 i wszystko normalnie działa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Widziałem że jest podobny temat ale zamknięty.

Nie dziala mi net mobilny w Nju/Orange. Ani na ustawieniach ręcznych ani na automatycznych.

Zresetowalem telefon do ustawień fabrycznych (żeby wykluczyc czy jakaś apka mi nie miesza) i tez niec.

Przekladalem karte do innego aparatu, działa. W Mi4i nie chce za cholerę. Nie mam juz pomysłu co mogę jeszcze zrobic.

Edytowane przez Rotagar
  • ZduneX25 odblokował(a) ten temat
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

W związku z tym, że wątek o LTE jest zamknięty postanowiłem wzruszyć Was moją historią o transmisji danych w prędkości LTE w Polsce. Mam w telefonie dwie karty: prywatną z T-mobile oraz służbową z Plus. Wcześniej użytkowałem ZTE Nubia Z7mini i sprawa wyglądała tak samo. Od początku nie działało w moich telefoniach 4G - nigdy nie widziałem tej ikony na górnym pasku. Najpierw sądziłem, że to z telefonami jest coś nie tak. Potem pisałem do supportu w T-mobile ale pozostało to bez odzewu. Dlatego m.in. dałem ZTE synowi a sobie kupiłem Mi4i.  Syn włożył do ZTE swoją kartę T-mobile, która również nie działała w 4G. Gdy okazało się, że Mi również nie łapie 4G zrezygnowałem uznając, że to jednak wina telefonu(-ów). Po zasięgnięciu informacji zmieniłem po pewnym czasie moją niezbyt starą kartę SIM w T-mobile na jeszcze nowszą (płacąc za to) i to, jak można się domyślić, też nic nie dało. W przypadku Plusa nawet nie próbowałem, bo wymiana starej karty na nowszą graniczy z cudem (musiałbym ja chyba zgubić) a poza tym nie sposób się dowiedzieć, czy w ogóle mam możliwość korzystania z LTE w Plusie. Zrezygnowałem więc po raz drugi ale do czasu. Zmieniłem synowi operatora na Virgin i...jak za dotknięciem różdżki w ZTE pojawiło się 4G. Jego telefon szarpał dane jak...Reksio boczek? ;-)  To mnie zaniepokoiło więc niedawno wysmarowałem kolejnego maila do T-mobile. Jakież było moje zdziwienie kiedy po kilku dniach otrzymałem maila następującej treści:

Witam 
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że brak możliwości korzystania z LTE wynikał z braku aktywnej usługi na koncie. Aktywowałam usługę i za około 30 minut nie powinien mieć Pan problemów z korzystaniem z internetu w technologii LTE. Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Z pozdrowieniami 
Aneta Brzozowska
Biuro Obsługi Abonenta

Abonentem T-mobile jestem od kilkunastu lat a ostatni aneks na taryfę Jump (internet w prędkości LTE!) podpisywałem ponad rok temu. Dzisiaj ciesze się internetem w prędkości LTE. Nie omieszkałem jednak  opisać swojego niezadowolenia z zaistniałej sytuacji w mailu reklamacyjnym wnosząc jednocześnie o jakąś formę rekompensaty za doznane niedogodności, bo studiując zawarta umowę nie znalazłem w niej żadnej wzmianki o tym, że aby korzystać z LTE muszę domagać się jej włączenia. Zobaczymy co będzie dalej. 

Edytowane przez lajsta
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

mam podobny temat z internetem mobilnym. Internet działa jak jest 4G na niższych pasmach H+, H, 3G wyskakuje informacja brak połączenia z internetem - Play?

macie może pomysł jak to zmienić, żeby internet zawsze był nie tylko przy połączeniu 4G?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...