Paluch Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Witacie. Od tygodnia jestem super zadowolonym użytkownikiem RN2. Jest super ale nie o tym. Chcąc sprawdzić jakim prądem ładuje się mój telefon zainstalowałem znany wszystkim Ampere. Wynik był super 1460mA. NIestety podłączając w pracy inną ładowarkę (0,5 A) program nadal wyświetla wartość na poziomie 1460mA. W domu zrobiłem test i podłączyłem telefon do najbardziej szajsownej ładowarki jaką mam (od e-papierosa - 300mA). Wynik jaki wyświetlił program był niezmiennie ten sam - 1460mA. Spróbowałem 5 innych apek do monitorowania napięcia ładowania - wszędzie pokazuje to samo - 1460. Czy możecie sprawdzić jak to wyglada u Was. Ogolnie telefon ładuje się szybko i nie mam co do tego uwag ale zaciekawiło mnie to. Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Wątek został przeniesiony przez moderatora z działu Dyskusja ogólna do działu Problemy techniczne.
Paluch Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Niestety. Tam pokazuje tylko bieżący pobór energii. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
mmozol Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Witam, dołączam się do początkowego pytania - czy jest możliwość odczytu prądu ładowania bezpośrednio z telefonu? Mam kilka różnych ładowarek (sieciowych, samochodowych) chciałbym sprawdzić, które mają wystarczający prąd ładowania oraz jakość przewodów (swego czasu kupiłem przedłużacz do modemu USB, niestety nie działał, po próbie ładowania przez niego tabletu okazało się że wg Ampere - prąd ładowania bez przedłużacza ok. 1300 mA, z przedłuzaczem ok. 300 max 600 mA).
mmozol Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Niestety podana aplikacja nie działa na Redmi Note 2 - wskazuje 1458mA bez względu na ładowarkę.
KANAR Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Jak dużą ładowarkę byście nie podpinali, to max prąd ładowania 1,4A, nasze telefony są softowo ograniczone i nie mają szybkiego ładowania, może kiedyś ktoś wymyśli jak to odblokować.
mmozol Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zdaję sobie z tego sprawę. Bardziej chodzi o sprawdzenie czy ładowarka i kabel są w porządku i czy prąd nie jest zbyt niski, bo tak jak pisałem wcześniej różnie z tym bywa. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
harpii Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Z marketu proponuję elixir. Po uruchomieniu w informacjach jest prąd ładowania Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Polecam sobie kupić takie urządzenie co zdjęcia wrzuciłem, koszt około 10-20 zł
lechu1777 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Dnia 31.10.2015, 17:41:17, Paluch napisał: Spróbowałem 5 innych apek do monitorowania napięcia ładowania - wszędzie pokazuje to samo - 1460. PRĄDU! W amperach (A) jest prąd (natężenie), a w voltach (V) jest napięcie. Tego się absolutnie nie da używać zamiennie. 22 godziny temu, KANAR napisał: Jak dużą ładowarkę byście nie podpinali, to max prąd ładowania 1,4A, nasze telefony są softowo ograniczone i nie mają szybkiego ładowania, może kiedyś ktoś wymyśli jak to odblokować. Jeżeli telefon nie ma obwodu przystosowanego do większego napięcia lub prądu to się po prostu zepsuje lub szczęśliwie zepsuje się sama bateria, także ryzykowna zabawa. Najłatwiej prąd ładowania sprawdzić po prostu poświęcając jeden kabel USB, rozcinasz izolację i zakładasz na czerwony przewód amperomierz typu cęgi. Wtedy masz 100% dobry odczyt -/+ dokładność miernika, ale prąd >1A nawet tanie multimetry zmierzą dosyć dokładnie, gorzej z mA. Należy też pamiętać, że prąd ładowania akumulatora litowego nie będzie cały czas taki sam i jest to zależne od jego stanu naładowania.
mmozol Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 @lechu1777 oczywiście, że prądu (natężenia) tak pisałem od początku, a tytuł wątku uznałem za przejęzyczenie autora. Wiem, że najlepiej amperomierzem. W tej chwili to już bardziej chodzi o sam fakt, dlaczego te aplikacje nie działają @harpii Elixir i Elixir 2 również nie wskazują prądu ładowania na RN2. Elixir wskazuje tylko 0 przy odłączonej ładowarce, a 1 przy podłączonej, Elixir 2 natomiast wspomnianą wcześniej wartość 1460 mAh, czyli prawdopodobnie maksymalny prąd jaki może pobrać telefon. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Coś widocznie zepsuli w sofcie. Na początku problemów nie było. A potem jakoś nie sprawdzałem. Ogólnie moim zdaniem 1 2 soft do RN2 był ok potem coraz gorzej.
Rekomendowane odpowiedzi