Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam od kilku dni Redmi Note 2 ( a nawet 2 sztuki, drugą ma moja pani ). Nie mogę znaleźć opcji do zarządzania kartami sim ( sim management ) np. z której dzwonić, pisać smsy itp. Na jednym telefonie mam multilang na drugim MIUI pl. Szukałem na necie i zdaje się że inne telefony Xiaomi mają bardziej rozbudowane opcje do zarządzania dual simem, tu jest to okrojone. Czy tak jest czy może źle szukam. Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście że to znalazłem od razu. Tyle, że tu jest tylko wybór: połaączenia i internet, a mi wyraźnie chodziło o bardziej rozbudowane opcje typu: z jakiej karty smsy, z jakiej połączenia głosowe, jak dzwonić czy automat czy będzie pytać z której karty, czyli o kilka dodatkowych opcji.

Opublikowano

W Miui dzieje się to z automatu, np dostając sms na kartę 2, to domyślnie też z niej będziesz miał opcję odpisania do tej osoby, to samo dotyczy się połączeń.

Opublikowano (edytowane)

Może masz dograne jakieś alternatywne apki do sms i dzwonienia i nie widzisz tych opcji. Polub się z systemowymi.

Wybierasz numer i na dole masz zadzwoń z SIM1 czy SIM2. Jak ktoś do ciebie dzwoni masz znaczek na którą kartę połączenie.
W SMS podobnie masz możliwość wybrania z której karty wysyła 1 czy 2, SMS przychodzące mają tak samo znaczek na jakiego są SIM.

Tu działa dokładnie jak napisałeś z automatu, dostaje SMS na SIM2 tworzy się dymek z rozmową i pisze z niej domyślnie z SIM2.

Edytowane przez d3tr0
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...