Skocz do zawartości

Problem ze sterownikami do Redmi note 2 vs.Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Próbuję wgrać TWRP tą metodą ( http://en.miui.com/thread-156838-1-1.html). Telefon świeży z pudełka. Mam problem ze sterownikami pobrałem już chyba wszystkie na Windows 7 64 ale telefon jedynie po podłączeniu ciągle odpala się w tryb ładowania i za CHINY LUDOWE nie mam jak użyć Flash Tool-a ? Czy ktoś wie jak uporać się z problemem ? Instalowałem sterowniki z miliona instrukcji, miejsc i ciągle to samo.

Edytowane przez zonee
Opublikowano

mialem to samo razwiazaniem jest szybkosc i precyzja :D trzymaj myszke na klawiszu dowload podlacz tel 2 reka i szybko klikjnij dowload xD znaim przejdzie w tryb ladowania :D

Ale ciągle to samo nawet jak wyświetli się w Menadżerze urządzeń "MT65xx Preloader" i uda mi się kliknąć instaluj to potem  tak tel wpada w tryb ładowania i temat się powtarza.

Opublikowano

Ok dzięki udało się ale nie napisałeś że chodzi o szybkie odpalenie DOWNLOAD w FLASH TOOL-SIE :P w chwili kiedy się łączy tel z pc i zanim wpadnie w tryb ładowania :P

Opublikowano

Ja zawsze najpierw klikam download a dopiero później podłączam telefon. W innych modelach to działało a do redmi nie mogłem znaleźć scattera bez rejestracji na róznych forach więc wgrałem twrp przez flashify.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, nie instaluje mi jednego urządzenia nie wiem gdzie znaleźć sterownik

macie jakieś pomysły??

post-6846-0-97621700-1445421734_thumb.pn

Edytowane przez Marcin.M
  • Like 1
Opublikowano

U mnie to samo - jedyne co mi się udało to kliknięcie na ten brakujący sterownik w Menadżerze Urządzeń i po uprzednim wgraniu wszystkiego co się tylko dało ( mówię o sterownikach pod Windows 7 64 wszelkich z netu dla RN2 ) i wybrać opcję "Aktualizuj oprogramowanie sterownika.." po czym wybrałem "Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika" dalej "Pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze" i tu na liście ( po zainstalowaniu bóg wie ilu sterów na kompie ) miałem jedną opcje pasująca do wyboru tj. "Alcatel ADB Device" ! Po tym sterownik się podmienił i problem się rozwiązał :) Tel łączy się w trybie multimedialnym pełen dostęp do partycji systemowej telefonu :) plus karty :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No ja właśnie gdy zainstalowałem Mi Suite wyświetla mi się komunikat : "look like you are missing some driver"

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...