Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko.

Oda jakiegoś czasu (nowy updaye 7ki) telefon czasem się restartował. Do tego przy włączaniu playera wywalał błąd.

Wczoraj telefon sam się zrestartował i tak stanął w miejscu napisu MI. Dzisiaj próbowałem go odratować i umarł, z tym że PC(MiFlash) go widzi na porcie COM30 (qualcomm hs-usb qdloader 9008).

Fastboot oczywiście nie wyświetla się - kombinowałem różnymi firmwareami, program najczęściej wywala: "próbowano załadować program w niepoprawnym formacie ",
robiłem nawet ADE updaterem ale w konsoli nie wyświetla listy urządzeń.

Edytowane przez Iryseq
Opublikowano (edytowane)

jezeli wyswietla teb blad o formacie sproboj innej wersji miflasha

Na priv wszystko co trzeba podesłał mi fredek.

Chwilowo ściągam Miflash 2013, zaraz poszukam 2014 lub innej wersji 2015.

Dodatkowo to co napisałem fredkowi:

"Ja już nie mam pomysłu,

Test point zwarty (zlutowałem oba piny kabelkiem)

W momencie gdy się wgrywa coś, recevie package, dalej jakieś kody i nagle "Wait device connect" i liczy do 59. i wyskakuje, że mam resnąć i wyłączyć podpisywanie sterów - ale ja to robiłem na samym początku jak w poradniku. Zaaz na Miflashu z 2014 roku zrobie..."

Na 2012 jakieś problemy, na 2013 też, na 14tce "wait device connect"...

Używam [armani_images_JHCCNBD23.0_4.3_340628b41f] - może jakiś inny? Wrzuci ktoś?

edit.

Znalazłem na en.miui dokładnie to co ja mam:

"1. He start to flash, - just 7 secound of wait

2. Reboot to mini kernel, - just 3 secound of wait

4. Wait device connect - just 50 secound of wait

And appears a smal window -  Press F8 until enter to boot menu and select  "Disable Signurate Enforcement"   - But I already do this."

Jeden z użytkowników napisał: "The problem is that we burn the motherboard.  I send the Xiaomi MI3 to China and they repair it...I dont know why Xiaomi make when you change the rom you can burn your phone. :("

Edytowane przez Iryseq
Opublikowano

Słuchaj, dostałeś na PM aktualne linki do miflash i romu fastboot w najnowszej wersji, jak również link do instrukcji i dodatkowych parę przydatnych informacji.

Nic więcej nie potrzebujesz by ten telefon odceglić.

Zacznij czytać ze zrozumieniem.

Zrób dokładnie to co masz napisane i będzie działać bez problemów. Jak będziesz kombinował ze starszymi wersjami to dłuuugo będziesz się z tym bawił...

Jak uważasz że to za trudne to wyślij telefon na serwis do Acid-a.

Opublikowano (edytowane)

Słuchaj, dostałeś na PM aktualne linki do miflash i romu fastboot w najnowszej wersji, jak również link do instrukcji i dodatkowych parę przydatnych informacji.

Nic więcej nie potrzebujesz by ten telefon odceglić.

Zacznij czytać ze zrozumieniem.

Zrób dokładnie to co masz napisane i będzie działać bez problemów. Jak będziesz kombinował ze starszymi wersjami to dłuuugo będziesz się z tym bawił...

Jak uważasz że to za trudne to wyślij telefon na serwis do Acid-a.

Dostałeś ode mnie odpowiedź, że wszystko zrobiłem już za 1szym razem jak trzeba... Dalej Wait Device...

Zrobiłem od zera kolejny raz (tak samo jak na początku) i nic nie daje. A nie instaluje sterowników z folderu bo po wykryciu tel od razu istalują się Qualcomm 9008, a mi flash od razu rozpoznaje port COM 20 i  tak samo menadżer urządzeń, dodatkowo, nie mogę zaaktualicować sterów tymi z folderu miflash bo są już poprawne.

Zerknij w załącznik, może konfiguracja Advanced nie poprawna ale robiłem na różne sposoby.

edit. [screen w zalaczniku] udało mi się odinstalować driver 9008, podłączyć tel i wykryło jako to co na screenie, więc zaktualizowałem po przez drivery z folderu Miflash Qualcomma i dalej d*pa, wait device....

post-7896-0-63429900-1445333252_thumb.pn

post-7896-0-60959100-1445333501_thumb.pn

Edytowane przez Iryseq
Opublikowano

Och. Z tego trybu qhsusb bardzo ciężko postawić telefon, jak ma uszkodzoną płytę główną to już w ogóle. Zostaje JTAG lub wymiana płyty głównej

Opublikowano (edytowane)

Operacja ukończona pomyślnie! :)

Więc istotą problemu było ciągłe zwieranie pinów, zamiast podłączenia telefonu pod usb i na chwilkę zwarcia pinów... (wtedy następuje zmiana z 9008 na 9006) i możemy flashować.

Telefon pod siecią ładuje - ekran ładowania się pojawił - wcześniej migała czerwona dioda, ale po paru sek, odpalił się właśnie ekran ładowania ;) Tylko, że od paru minut jest 0% :-|

Udało się naładować do 2%, Fastboot działa :) Lecimy dalej

Edytowane przez Iryseq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...