Jump to content

Nie włącza się ale komputer wykrywa.


Iryseq
 Share

Recommended Posts

Siemanko.

Oda jakiegoś czasu (nowy updaye 7ki) telefon czasem się restartował. Do tego przy włączaniu playera wywalał błąd.

Wczoraj telefon sam się zrestartował i tak stanął w miejscu napisu MI. Dzisiaj próbowałem go odratować i umarł, z tym że PC(MiFlash) go widzi na porcie COM30 (qualcomm hs-usb qdloader 9008).

Fastboot oczywiście nie wyświetla się - kombinowałem różnymi firmwareami, program najczęściej wywala: "próbowano załadować program w niepoprawnym formacie ",
robiłem nawet ADE updaterem ale w konsoli nie wyświetla listy urządzeń.

Edited by Iryseq
Link to comment
Share on other sites

jezeli wyswietla teb blad o formacie sproboj innej wersji miflasha

Na priv wszystko co trzeba podesłał mi fredek.

Chwilowo ściągam Miflash 2013, zaraz poszukam 2014 lub innej wersji 2015.

Dodatkowo to co napisałem fredkowi:

"Ja już nie mam pomysłu,

Test point zwarty (zlutowałem oba piny kabelkiem)

W momencie gdy się wgrywa coś, recevie package, dalej jakieś kody i nagle "Wait device connect" i liczy do 59. i wyskakuje, że mam resnąć i wyłączyć podpisywanie sterów - ale ja to robiłem na samym początku jak w poradniku. Zaaz na Miflashu z 2014 roku zrobie..."

Na 2012 jakieś problemy, na 2013 też, na 14tce "wait device connect"...

Używam [armani_images_JHCCNBD23.0_4.3_340628b41f] - może jakiś inny? Wrzuci ktoś?

edit.

Znalazłem na en.miui dokładnie to co ja mam:

"1. He start to flash, - just 7 secound of wait

2. Reboot to mini kernel, - just 3 secound of wait

4. Wait device connect - just 50 secound of wait

And appears a smal window -  Press F8 until enter to boot menu and select  "Disable Signurate Enforcement"   - But I already do this."

Jeden z użytkowników napisał: "The problem is that we burn the motherboard.  I send the Xiaomi MI3 to China and they repair it...I dont know why Xiaomi make when you change the rom you can burn your phone. :("

 

Edited by Iryseq
Link to comment
Share on other sites

Słuchaj, dostałeś na PM aktualne linki do miflash i romu fastboot w najnowszej wersji, jak również link do instrukcji i dodatkowych parę przydatnych informacji.

Nic więcej nie potrzebujesz by ten telefon odceglić.

Zacznij czytać ze zrozumieniem.

Zrób dokładnie to co masz napisane i będzie działać bez problemów. Jak będziesz kombinował ze starszymi wersjami to dłuuugo będziesz się z tym bawił...

Jak uważasz że to za trudne to wyślij telefon na serwis do Acid-a.

Link to comment
Share on other sites

Słuchaj, dostałeś na PM aktualne linki do miflash i romu fastboot w najnowszej wersji, jak również link do instrukcji i dodatkowych parę przydatnych informacji.

Nic więcej nie potrzebujesz by ten telefon odceglić.

Zacznij czytać ze zrozumieniem.

Zrób dokładnie to co masz napisane i będzie działać bez problemów. Jak będziesz kombinował ze starszymi wersjami to dłuuugo będziesz się z tym bawił...

Jak uważasz że to za trudne to wyślij telefon na serwis do Acid-a.

Dostałeś ode mnie odpowiedź, że wszystko zrobiłem już za 1szym razem jak trzeba... Dalej Wait Device...

Zrobiłem od zera kolejny raz (tak samo jak na początku) i nic nie daje. A nie instaluje sterowników z folderu bo po wykryciu tel od razu istalują się Qualcomm 9008, a mi flash od razu rozpoznaje port COM 20 i  tak samo menadżer urządzeń, dodatkowo, nie mogę zaaktualicować sterów tymi z folderu miflash bo są już poprawne.

Zerknij w załącznik, może konfiguracja Advanced nie poprawna ale robiłem na różne sposoby.

edit. [screen w zalaczniku] udało mi się odinstalować driver 9008, podłączyć tel i wykryło jako to co na screenie, więc zaktualizowałem po przez drivery z folderu Miflash Qualcomma i dalej d*pa, wait device....

post-7896-0-63429900-1445333252_thumb.pn

post-7896-0-60959100-1445333501_thumb.pn

Edited by Iryseq
Link to comment
Share on other sites

Operacja ukończona pomyślnie! :)

Więc istotą problemu było ciągłe zwieranie pinów, zamiast podłączenia telefonu pod usb i na chwilkę zwarcia pinów... (wtedy następuje zmiana z 9008 na 9006) i możemy flashować.

 

Telefon pod siecią ładuje - ekran ładowania się pojawił - wcześniej migała czerwona dioda, ale po paru sek, odpalił się właśnie ekran ładowania ;) Tylko, że od paru minut jest 0% :-|


Udało się naładować do 2%, Fastboot działa :) Lecimy dalej

Edited by Iryseq
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...