Skocz do zawartości
  • 0

Dual SIM w MIUI

jarmal

Pytanie

Opublikowano

Przymierzam się do zmiany telefonu. Poszukuje telefonu koniecznie z funkcją dual-sim. Jest to dla mnie kluczowa funkcja. Mi4c wzbudził moje zainteresowanie ale chętnie rozważe inne modele np. któreś Redmi. Niestety 99 na 100 recenzji wszelkich telefonów pomija aspekt dwóch kart sim i nie mam pojęcia jak jest zorganizowany dual-sim w miui. Mam wiele pytań, może ktoś chciałby odpowiedzieć chociaż na część.

Tyle wiem: Dual-Sim Dual-Standby. Obie karty mogą pracować w 3G+4G ale nie jednocześnie. Jedna karta zawsze pracuje w 2G.

Czy wbudowany dialer ma możliwość wyboru karty z której chcę zadzwonić?

Czy można w książce adresowej ustawić preferencje karty sim dla kontaktu?

Czy w historii połączeń widać na którą kartę SIM było połączenie?

Czy we wbudowanej aplikacji do sms jest możliwość wyboru karty sim z której wysyłam sms?

Czy w historii smsów widać na którą kartę sim przyszła wiadomość?

Czy ktoś korzystał w dualsimach od Xiaomi z dialera innego niż wbudowany z obsługą dual-sim (np. PixelPhone?).

Czy zmiana karty SIM obsługującej transmisje danych jest sprawna (np. z szybkich ustawień) czy trzeba błądzić po menu? 

Czy tryby pracy 2G/3G+4G są automatycznie powiązane ze zmianą karty do transmisji danych? W Samsungu trzeba było po zmianie karty do transmisji w kompletnie innym menu przestawiać tryby 2G/3G dla każdej karty co było bardzo irytujące.

Zakładając, że mamy aktywną transmisję danych na SIM1 co się dzieje gdy ktoś zadzwoni na SIM2 lub wyśle SMS? Są telefony które wystawią sygnał zajętości ale są też takie które przerywają transmisję, żeby obsłużyć połączenie. Jak zachowuje się MIUI/telefony od Xiaomi?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...